Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi'den İran ve İsrail'e Sert Uyarı

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İran füzelerinin Ürdün hava sahasını ihlal etmesinin ardından İsrail ve İran'ı uyardı: "Ürdün her türlü tehdide karşı kendini savunacaktır."

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi'den İran ve İsrail'e Sert Uyarı

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail'e atılan İran füzelerinin ülkesinin hava sahasını ihlal etmesinin ardından İsrail ve İran'ı, Ürdün’ün “her türlü tehdide karşı kendisini tüm imkanlarıyla savunacağı” konusunda uyardı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail'e atılan İran füzelerinin ülkesinin hava sahasını ihlal etmesinin ardından İsrail ve İran'ı uyardı. Safadi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Ürdün kimsenin savaş alanı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Ürdün’ün "güvenliğine, istikrarına ve vatandaşlarının emniyetine yönelik her türlü tehdide karşı kendisini tüm imkanlarıyla savunacağını" belirten Safadi, “Ürdün bu tutumunu İran ve İsrail'e açıkça bildirmiştir” dedi.

Safadi, ayrıca Orta Doğu'daki “bu tehlikeli tırmanışı durdurmak” için hem Gazze hem de Lübnan'da ateşkes anlaşmaları yapılması çağrısında bulundu.

Ürdün Kamu Güvenliği Müdürlüğü, dün İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısında hava kuvvetlerinin ve hava savunma sistemlerinin İran’a ait füzeleri ve insansız hava araçlarını engellediğini bildirmişti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ayman Safadi'nin Tahran ziyareti! Tahran'a mesaj mı iletti?
Dünya

Ayman Safadi'nin Tahran ziyareti! Tahran'a mesaj mı iletti?

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Tahran'da İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile görüştü. Safadi, ziyareti sırasında İsrail'den İran'a veya tam tersine mesaj iletmediğini vurguladı ve bölgedeki gerginliklerin azaltılması için İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğini belirtti.

İran, Eski Başkanlara Suikast Düzenlerse Ülkeleri Yerle Bir Olur
Dünya

İran, Eski Başkanlara Suikast Düzenlerse Ülkeleri Yerle Bir Olur

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, İran'ı kendisine yönelik suikast girişimleriyle suçladı. Trump, İran'ın şehirlerini yok etmekle tehdit etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  New York’taki Türkevi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le görüştü
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’le bir görüşme gerçekleştirdi. neler konuşuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  New York’taki Türkevi’nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti.
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının gerekli olduğunu, özellikle vize meselesinin bir an önce çözülmesi için Almanya’dan da destek beklendiğini belirtti.

İsrail Gazze Şeridi' nde Kadın Çocuk demeden  can almaya devam ediyor…
Dünya

İsrail Gazze Şeridi' nde Kadın Çocuk demeden can almaya devam ediyor…

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor...Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçti!

Çin’den vatandaşlarına  Vatandaşlarını uyardı İsrail’i terk edin
Dünya

Çin’den vatandaşlarına Vatandaşlarını uyardı İsrail’i terk edin

Çin'den İsrail'deki vatandaşlarına güvenlik gerekçesiyle ülkeyi terk etme çağrısı geldi. Tel Aviv Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Çinlilerin en kısa sürede ülkelerine dönmeleri veya daha güvenli bölgelere taşınmaları çağrısı yapıldı.