Burdur

Vali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini inceledi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Bakibey Konağı ve Mehmet Akif Ersoy İstiklal Mücadelesi Kültür Evi'ni ziyaret ederek ilin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde inceledi.

Vali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini inceledi

VALİ ÖKSÜZ, BAKİBEY KONAĞI VE MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR EVİ'NDE İNCELEMEDE BULUNDU

Burdur Valisi Türker Öksüz, Bakibey Konağı ve Mehmet Akif Ersoy İstiklal Mücadelesi Kültür Evi'nde incelemede bulundu.

Yaptığı inceleme ziyaretleri ile İlimizi her yönüyle yakından tanımaya devam eden Vali Öksüz, bugün de tarihi ve kültürel anlamda İl merkezinde öne çıkan turizm alanlarından tarihi konakları ziyaret etti.

17'nci yüzyıl Osmanlı sivil mimarisinin Burdur'daki en güzel örneklerinden biri olan Bakibey Konağını gezen Vali Öksüz, ayrıca aynı avlu içerisinde bulunan erken Cumhuriyet Dönemi'ne ait Çelikbaşlar Evi'ni ziyaret ederek Kültür Evi'yle ilgili kapsamlı bilgiler aldı.

Bakibey Konağının, ahşap işçiliği ile kalem işi denilen boyalı süslemeleriyle dikkat çeken başodası başta olmak üzere diğer bölümlerini gezerek bilgi alan Vali Öksüz, buradan Mehmet Akif Ersoy Milli Mücadele Kültür Evine geçti.

İstiklal Marşımızın Şairi Birinci Gazi Mecliste Burdur Mebusluğu yapan Mehmet Akif Ersoy'un doğumundan vefatına kadar olan hayatı, mücadelesi ve Burdur tarihini videolar ve tablolarda yer alan bilgilerle anlatıldığı Kültür evini gezen Vali Öksüz, gezdiği alanlar ve Kültür Evinde en çok dikkat çeken Mehmet Akif Ersoy hologramı hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Osman Koçibay'dan bilgi aldı.

Vali Öksüz'e incelemeleri sırasında İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik eşlik etti.

Vali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini incelediVali Öksüz, Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini inceledi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Türker Öksüz'den  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını  mesajı
Bölgesel

Vali Türker Öksüz'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını mesajı

Burdur Valisi Türker Öksüz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gençlere hitap ederek kutladı... İşte Detaylar...

Vali Öksüz Jersey Irkı Büyükbaş Hayvan Çiftliğini İncelemede Bulundu
Bölgesel

Vali Öksüz Jersey Irkı Büyükbaş Hayvan Çiftliğini İncelemede Bulundu

Burdur Valisi Türker Öksüz, merkeze bağlı Yazıköy Köyünde Jersey ırkı büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Güngör Ailesine ait işletmede incelemede bulundu.

Burdur'da ekoturizm anlamında yeni bir nokta
Bölgesel

Burdur'da ekoturizm anlamında yeni bir nokta

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut ile birlikte "Gül Yolu Projesi" tanıtım programına katıldılar.

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!
Spor

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftası'nı kutlayan milli sporcular, Burdur Valisi Türker Öksüz'ü ziyaret etti.

Orman Bölge Müdürü Ataş'tan, Vali Öksüz'e Veda Ziyareti
Bölgesel

Orman Bölge Müdürü Ataş'tan, Vali Öksüz'e Veda Ziyareti

Isparta Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Vali Türker Öksüz'e veda ziyaretinde bulundu. Vali Öksüz, Ataş'ın yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlamaktayız.