İl Özel İdaresi Tarafından Köylerde Koronavirüs Tedbirleri Uygulanmaya Devam Ediyor
Korona virüs salgınına karşı İlimiz genelinde tüm alanlarda alınan tedbirler, Valiliğimizin koordinasyonu altında kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından hızlı ve etkili şekilde titizlikle uygulanmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Vali Hasan Şıldak’ın talimatıyla İl Özel İdaresi tarafından 17 Mart Salı gününden itibaren başlatılan çalışmalarda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen teknik bilgi ve eğitim desteği alan Özel İdare ekipleri tarafından bütün köylerde dezenfekte çalışmaları ile vatandaşlarımızın bilgilendirmesine yönelik faaliyetler yürütülmektedir.
Bu kapsamda, Özel İdare ekipleri tarafından köylerimizde yürütülen çalışmalarda;
• Köy meydanları ve ana sokakların temizlenerek dezenfekte edilmesi, • Çöp konteynırlarının ve çevresinin dezenfekte edilmesi, • Çöp toplama hizmeti periyodunun artırılması, • Muhtarlık binaları, kahvehane, düğün salonu vb. yerlerin iç ve dış mekanlarının dezenfekte edilmesi, • Camilerin iç ve dış mekanlarının dezenfekte edilmesi, • Muhtarlık binaları, köy kahveleri, bakkallar, camiler, süt toplama merkezleri ve kooperatif binalarına, dikkat edilmesi gereken hususlar ve alınması gereken tedbirlere ilişkin bilgilendirme afişlerinin asılması sağlanmaktadır.
81 İle Genelge Gönderilmişti! Artan Vakalardan Sonra Bugün Başladı!
AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Yasin UĞUR, Burdurlu hemşehrilerine bir mesaj yayımlayarak Burdurlular olarak kabine sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın salgınla mücadelede alınan yeni kurallara hassasiyetle uyulması için özen gösterelim, dedi.
Cuma Namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasakların alınabileceğini duyurmuştu.
Kritik Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan son dakika açıklamalarında bulunuyor. Corona virüs vaka sayısındaki artış nedeniyle Bilim Kurulu, yeni önlemlerin alınmasını tavsiye etti.
Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Son dakika haberine göre Kabine Toplantısı başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasında belirttiği "Yeni kısıtlama kararları alacağız. Bu tedbirleri almaya mecburuz" ifadelerinin ardından gözler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi. Yeni tedbirler kapsamında hafta içi sokağa çıkma yasağı dahil birçok kararın alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Corona virüs aşılarıyla ilgili peş peşe son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'li ilaç şirketi Moderna'nın ürettiği Covid-19 aşısına ilişkin yeni açıklama geldi. Aşı ekibinin başında yer alan Dr. Tal Zaks yaptığı açıklamada, "Son derece etkili bir aşımız olduğuna inanıyoruz. Artık bunu kanıtlayacak verilere sahibiz” dedi.
Yorumlar (0)