Burdur Bucak'ta 8 Aydır Kayıp Oğlunu Arıyor! 'Devlet Karşıtı Yetiştirileceğinden Korkuyorum!'

Oray Ali Ay isimli baba, 8 aydır kayıp olan oğlu Mehmet Alp Ay'ı bulmak için yetkililerden ve halktan yardım çağrısı yaptı. Ay, oğlunun eski eşi ve ailesi tarafından kaçırıldığını ve "devlet karşıtı" yetiştirileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Bucak'ta yaşayan Oray Ali Ay, 6 yaşındaki oğlu Mehmet Alp'in 8 ay önce annesi tarafından kaçırıldığını iddia etti. Ay, oğlunun annesinin ve ailesinin radikal bir dini gruba bağlı olduğunu ve Mehmet Alp'i de bu gruba dahil etmek istediklerini savundu.

Ay, oğlunun velayetinin kendisinde olduğunu ve olayın ardından eski eşi ve ailesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Baba Oray Ali Ay, oğlunun hayatından endişe ettiğini ve yetkililerden en kısa sürede bulunması için yardım istediğini belirtti. Ay, "Oğlum benden kaçırıldı ama o çocuk aynı zamanda devletten kaçırıldı, okulundan kaçırıldı" dedi.

Çocuğunu kaçıranların İŞİD(DAEŞ) ile bağlantılı olduğunu da belirten Baba Oray Ali Ay, "Çocuğumu kaçıran kişiler, mahalle aralarında ev ev gezip devleti, devletin kurumlarını kötüleyerek kendilerine katılması için insanları taraflarına çekmeye çalışıyorlar. Oğlum bu zihniyet tarafından kaçırıldı. Devletin mahkemelerine güvenmedikleri için mahkemeye gelmeyen eski eşim, oğlumun velayeti ben de olmasına rağmen çocuğumun okula gitmemesi için kaçırdı. Devleti kötüleyen şahıslar tarafından kaçırılan oğlumun bir an önce bana getirilmesini istiyorum." dedi.

Mehmet Alp'in ilkokul çağına geldiğinde de babasına verilmesi gerektiği halde, annenin çocuğu kaçırdığını ifade eden Oray Ali Ay'ın avukatı Hatice Dalgar, "Anne çocuğu kaçırıp okula gitmesini engellemek istedi. Bunu nereden biliyoruz? Boşanma aşamasında velayetinin değiştirilmesi davasında bilirkişi evlerine gittiği zaman Oray Bey’in evi ile ailesiyle rahatlıkla görüşebiliyor fakat annenin evine gittiği zaman bilirkişiyi hiçbir şekilde evine almıyor görüşmede yapmıyor. Dolayısıyla raporda bizim lehimize hazırlanıyor. Tabi bunlar devlet ve devlet kurumlarını da hiçbir şekilde kabul etmiyorlar" dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 6
    SEVDİM
  • 5
    ÜZÜLDÜM
  • 5
    BEĞENDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

8 yaşındaki Narin'den haber var mı? Dağ taş aranıyor diyerek cevap verdi
Yaşam

8 yaşındaki Narin'den haber var mı? Dağ taş aranıyor diyerek cevap verdi

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'den haber var mı? Narin Güran nerede? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran hakkında açıklamalarda bulundu. Bakın neler söyledi...

8 Yaşındaki Narin'in soruşturmasında yeni karar
Bölgesel

8 Yaşındaki Narin'in soruşturmasında yeni karar

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında olan amcası S.G. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kayıp Narin Güran Bulundu Mu? Narin'i arama çalışmalarında son durum
Yaşam

Kayıp Narin Güran Bulundu Mu? Narin'i arama çalışmalarında son durum

21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran bulundu mu? Diyarbakır'da arama çalışmaları sürerken amcası tutuklandı. Son gelişmeler ve soruşturma detayları için tıklayın.

Muğla'da kayıp turiste hala ulaşılamadı
Bölgesel

Muğla'da kayıp turiste hala ulaşılamadı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için en son görülen yer olan Karya yürüyüş yolunun başlangıç noktasından itibaren 11 kilometrelik alanda başlayan arama çalışmaları ve kamera incelemeleri devam ediyor.

İşitme engelli şahıs kayıp olarak aranıyor
3. Sayfa

İşitme engelli şahıs kayıp olarak aranıyor

Denizli’de işitme engelli 57 yaşındaki Serhat Bamyacı kayıp olarak aranıyor. Detaylar haberimizde..

Zonguldak'ta haber alınamayan kadından üzen haber
3. Sayfa

Zonguldak'ta haber alınamayan kadından üzen haber

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kendisinden 2 gündür haber alınamayan yaşlı kadın dere kenarında ölü olarak bulundu.