Wings For Life World Run’a rekor katılım gerçekleşti

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlayan dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan ‘Wings for Life World Run’ tamamlandı.

Wings For Life World Run’a rekor katılım gerçekleşti

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlayan dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan ‘Wings for Life World Run’ tamamlandı. Dünya çapında 265 bin 818 kişinin kayıt olmasıyla bugüne kadarki tüm Wings for Life World Run koşularının katılım rekoru kırıldı. Etkinlik kapsamında 8.1 milyon euro bağış toplandı.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla, Türkiye de dahil olmak üzere 169 ülkede gerçekleşen Wings for Life World Run’a bu yıl katılım rekoru kırıldı. Yapılan açıklamaya göre, toplamda 265 bin 818 kişi omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara katkıda bulunmak için etkinliğe katılım sağladı. Dünya çapında toplam 8.1 milyon euro bağış toplandı. Wings for Life World Run’a fiziksel koşuların yanı sıra AppRun uygulaması üzerinden de katılım sağlandı. AppRun’da katılımcılar hedeflerini, kendilerini ve sanal yakalama aracının uzaklığını uygulama üzerinden belirterek koşu mesafeleri ve sürelerini kendileri yönetebildi.

Wings for Life World Run, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı. İstanbul Kuruçeşme’de, Ankara, Isparta, Bursa, İzmir ve Mersin’de düzenlenen fiziksel koşularda toplamda 2 bin 7 kişi koşarken Türkiye genelinde toplam 6 bin 33 kişi Wings for Life World Run’a katılım gösterdi. Kadınlar kategorisinde Kumsal Pınargözü, 32.91 kilometre koşarak en iyi dereceyi elde etti. Erkekler kategorisinde ise Yılmaz Tongül, 52.51 kilometrelik derecesiyle Türkiye genelinde en uzun mesafeyi kat eden isim oldu. Etkinlikle ilgili detaylara wingsforlifeworldrun.com/tr adresinden ulaşılabiliyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

En çok kazandıran çöp şiş yeme yarışmasında yeni bir rekor kırıldı
Bölgesel

En çok kazandıran çöp şiş yeme yarışmasında yeni bir rekor kırıldı

Denizli'de 9 yıldır düzenlenen Türkiye'nin en çok kazandıran 'En çok çöp şiş yeme' yarışmasında bir rekor daha kırıldı. Detaylar haberimizde..

Komşuda konkordato başvurularında rekor artış Tüm zamanların zirvesinde
İş Dünyası

Komşuda konkordato başvurularında rekor artış Tüm zamanların zirvesinde

Isparta’da 2024 yılı boyunca 60 konkordato başvurusu yapıldı. Özellikle orman ürünleri sektörünün öne çıktığı süreçte, finansal kriz içindeki firmalar konkordato ile borç yapılandırma yoluna gidiyor. Detaylar haberimizde.

2024 otoyollarda rekor! Türkiye nüfusunun 12 katı araç geçiş yaptı
Yaşam

2024 otoyollarda rekor! Türkiye nüfusunun 12 katı araç geçiş yaptı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024’te otoyollardan toplam 1 milyar 80 milyon araç geçtiğini açıkladı. Detaylar için hemen tıkla!

Düden Şelalesi’nden rekor ziyaretçi 2024 Yılında 840 bin kişiyi ağırladı
Bölgesel

Düden Şelalesi’nden rekor ziyaretçi 2024 Yılında 840 bin kişiyi ağırladı

Antalya'nın simgelerinden Düden Şelalesi, 2024 yılında 840 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Manavgat’ta kaza yapan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne rekor ceza
3. Sayfa

Manavgat’ta kaza yapan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne rekor ceza

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kullandığı motosikletin devrilerek sürüklenmesi sonucu ayağından ve kolundan yaralanan motosiklet sürücüsü, feryatlarıyla ortalığı inletti.

Altın gözünü rekora dikti Kritik veriyi bekliyor altın fırlayabilir
İş Dünyası

Altın gözünü rekora dikti Kritik veriyi bekliyor altın fırlayabilir

Altın fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor! Gram altın ve ons altın fiyatları, Fed faiz kararı öncesi yatırımcıların odağında. 3 bin lira kritik seviyesi aşılabilir mi? Uzman yorumları ve Kapalıçarşı'daki son durum detaylarda!