Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde tarımda yeni bir dönem başlıyor! Çiftçiler, güneş enerjisi sistemlerine yatırım yaparak enerji maliyetlerini düşürüyor ve çevre dostu tarım uygulamalarına öncülük ediyor.
Yeşilhisar'daki çiftçiler, tarımsal sulama maliyetlerini azaltmak ve enerji verimliliğini artırmak için güneş enerjisi panellerini tercih ediyor. Bu yenilikçi yaklaşım sayesinde, çiftçiler tarlalarındaki sulama sistemlerini güneş enerjisiyle çalıştırarak hem doğaya katkı sağlıyor hem de maliyetleri düşürüyor.
Devletin sunmuş olduğu 7 yıl faizsiz kredi desteğiyle çiftçiler, güneş enerjisi sistemlerini kurarak enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltıyorlar. Bu destek, çiftçilerin modern tarım uygulamalarına geçişini hızlandırırken, tarımda sürdürülebilirlik ve verimliliği artırıyor.
Abdullah İnce gibi çiftçiler, güneş enerjisi panelleriyle enerji maliyetlerinin yarı yarıya azaldığını belirtiyorlar. Ayrıca, çiftçiler doğaya zarar vermeden, çevre dostu bir tarım modeline geçiş yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Yeşilhisar ilçesi, güneş enerjisiyle tarımda bir devrim başlatarak geleceğe umut verici adımlar atıyor. Çiftçilerin çevre dostu tarım uygulamalarına geçiş yapması, hem ekonomiye hem de çevreye olumlu etkiler sağlıyor. Bu yenilikçi yaklaşımın diğer bölgelere de örnek olması bekleniyor.
kaynak: kamu ajans
Ziraat Bankası, çiftçilere 250 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sunuyor. Başvuru şartları ve detaylar için tıklayın!
Ziraat Bankası'nın Genç Çiftçi Kredisi ile tarımsal üretime yatırım yapın! 3 milyon TL’ye kadar finansman, 12 ay geri ödemesiz dönem ve 84 ay vade avantajı sizi bekliyor. Şimdi başvurun!
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde çiftçilik yapan Ali Osman Bozkaya, "Tüccarlar ortalama 8 liranın altına düşen havuca para vermez. Detaylar haberimizde..
Ankara’dan Mardin’e uzanan 11 ilde planlı mısır ekimi kısıtlaması, yer altı su kaynaklarını korumak adına devreye giriyor. Mısır ekimi yerine su dostu ürünlere yönelen üreticiler, hem sürdürülebilir tarımı destekliyor hem de geleceğe yatırım yapıyor.
MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Tarım Bakanı’na gübre üretimi ve bitki koruma ürünleriyle ilgili iki soru önergesi sundu. Gübre üretim standartları ve ziraat mühendislerinin sınav muafiyeti gibi konular gündemde. Detaylar için tıklayın!
Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, çiftçilerin sulama sezonunda karşılaşabileceği su azalması veya kesintilerine karşı kademeli pompa yenileme ve ek boru indirme çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Fiyat detayları ve ödeme seçenekleri hakkında bilgi edinin.
Yorumlar (0)