ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin bu yıl 27.’sini düzenlediği Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Bahar Şenlikleri coşkuyla başladı.
15 Temmuz Kampüsü’nde bir araya gelen ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, rektör yardımcıları, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı. Bando takımı eşliğinde Spor Salonu önüne gelen Özölçer ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra standları gezdi.
Öğrencilerin açtıkları stantlarda kendi bölümlerini, kulüplerini tanıtma ve ürettikleri eşyaları sergileme imkanı da bulunduğu şenlikte Devrek MYO Aşçılık Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 100. yıl pastası kesildi.
Şenliklerin açılışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Özölçer, “27. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliğimizin açılışını yaptık. İnşallah hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 27.’sini kutladık. İnşallah nice 27’lere diyoruz. Öğrencilerimizin hem eğlenmesi hem bahar şenliği hem kariyer zirvesi hem de Ar-Ge Proje pazarımız var. Hepsini bir harmanlayıp öğrencilerimizin, firmalarımızın ve Zonguldak’ın hizmetine sunduk. Konserlerimiz de olacak. Öğrencilerimiz ve halkımızı eğlendirme amaçlı olacak. Zonguldak’a hayırlı olsun. Üniversitemizin senatosunun aldığı bir kararla 1924 yılında ilimizde kurulan Maden Mühendisliği Mektebi’ne geçmişimizi dayandırarak logomuzun altına 1924 yılı ekledik. Bu yılın içinde 100. yılımızı kutluyoruz” dedi.
Şenlik halk oyunları gösterileri, yöresel yemek ve dans gösterileri, konserler, sinema gösterileri, tiyatrolar ile devam edecek.
17. Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen müsabakalarda dereceye girenler ödüllerine kavuştu.
Anafartalar Kampüsünde açılış yapılan Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi önünde iki gün devam eden Geleneksel Bahar Şenlikleri kampüs etkinlikleri sona erdi.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yer alan İstiklal Ortaokulu'nda, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel hale gelen Bahar Şenliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
İŞADAMI CADIL, BANİSİ OLDUĞU OKULUN ÖĞRENCİLERİ İLE GELENEKSEL KAVURMA ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayımladı. Detaylar haberimizde..
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun; "Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, yaşadığı dönemde yazdığı eserleri ile Türk milletine, ümit ve fazilet tabanlı bir gelecek gösteren önemli bir mütefekkirdir" dedi. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)