Başkan Oktay’dan sert su açıklaması! 'Susuzluk biter, bu sinsilikler unutulmaz'

CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, Bucak’taki su sorununa ilişkin sert açıklamalarda bulundu: 'Su doğanın, halkın hakkıdır. Sinsilikler unutulmaz.'

Bucak, kuraklıkla karşı karşıya kalırken, CHP Bucak İlçe Başkanı Av. Ahmet Sedat Oktay, yaptığı açıklama ile gündemi sarsan ifadelerde bulundu. Oktay, ilçenin su sorununa dikkat çekerken, suyun doğanın ve halkın ortak hakkı olduğunu vurguladı.

Oktay, "Bucak Merkezinin suyu, Bucak köylerinin suyu diye bir ayrım yapılamaz. Su, Doğanın; Su, Halkın malıdır. Kimse, yasadan kaynaklı haklarını kullanarak halkın aleyhine hareket edemez," diyerek, su kaynakları üzerinde yaşanan sıkıntılara karşı sert bir açıklamada bulundu.

CHP Bucak İlçe Başkanı Av. Ahmet Sedat Oktay yaptığı açıklamada, " Bucak Merkezinin Suyu, Bucak Köylerinin suyu diye bir şey yoktur.

Su, Doğanındır. Su, Halkındır.

“Yasadan kaynaklı hakkımız var” diyerek kimse halkın kötülüğü için kirli bir düzen kuramaz. Hakkını kötüye kullanamaz.

Devlet de, kanun da, hukuk da Halkın menfaati için vardır.

Sondaj çalışmalarımıza her fırsatta engel olmaya çalışan, Bucak’ı susuz bırakma gayretinde olan bazı eli çakmaklıların türediğini görüyoruz.

Dikkat etsinler de Ulu Önder Atatürk’ün verdiği o çakmak kendilerini yakmasın.

Bucak bugün susuz kaldığı gibi bir ay susuz kalır, bir yıl susuz kalır.

Kuraklık kapıda ve Hüküm Allah’ın.

Baş göz üstüne. Bu da bizim sınavımız der elimizden geleni yaparız.

Ama Allah’ın izniyle elbet bir gün bu sorunu kalıcı olarak çözeriz.

Allah’a şükür bu sorunu çözme iradesi ve inancına sahip bir Belediye Başkanımız ve nice Bucak sevdalısı Yol Arkadaşımız var.

Nihayetinde Bu susuz günler unutulur ama bu sinsilikler unutulmaz.

Hele Bucak merkezinde ekmek kazanıp,

Bucak’ın kaymaklı köşelerinde ticaret yapıp, Bucaklının parasıyla semirip, köyüyle, beldesiyle, merkeziyle bir bütün olan Bucak ilçemize, gözbebeğimiz olan bu memlekete su vermeyenler, bulduğumuz suya da engel olanlar asla unutulmaz.

Vesselam. " ifadelerini kullandı.

su sorunuAhmet Sedat OktayTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.