Zam gelecek diye bekleniyordu! Kulislerde konuşuluyor, ertelenebilir!

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre, yurt dışına çıkış harcına yapılması planlanan zam ertelenebilir. Ekim ayına kadar ertelenmesi gündemde olan zamda bazı muafiyetler de değerlendiriliyor.

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre, yurt dışına çıkış harcına yapılması planlanan zam, kamuoyu ve parti içinden gelen eleştirilerin ardından ertelenebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı vergi paketi içinde yer alan bu düzenlemenin, ekim ayına kadar ertelenmesi gündemde.

Özellikle AK Parti içinden ve kamuoyundan gelen tepkiler, konunun yeniden değerlendirilmesini zorunlu kıldı. Grup yönetimi ve ilgili bakanlıkların katıldığı toplantılarda, çeşitli muafiyetlerin de ele alındığı öğrenildi. Önerilere göre, yurt dışı çıkış harcı artışı, öğrenciler, hacca gidenler ve sınır ticareti yapanlar için uygulanmayacak.

Ayrıca, yurt dışında oturma iznine sahip olanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan araçların mürettebatı ve 7 yaş altı çocuklar da bu harçtan muaf tutulacak. Yapılacak kabine toplantısında, bu önerilerin değerlendirilmesi bekleniyor.

AK Parti kaynakları, yurt dışı çıkış harcının 3 bin lira olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtiyor. Mevcut durumda 150 lira olan harcın ekonomik gerçeklerle uyuşmadığı ve bu nedenle bir artışın kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor. Ancak, yapılacak değerlendirmeler sonucunda, bu düzenlemenin ekim ayına kadar ertelenmesi de mümkün olabilecek.

zamyurt dışı çıkış harcıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.