Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park'ta bir araya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park'ta bir araya geldi. Çevre Paydaşları Toplantısı adı altında gerçekleşen buluşmada konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, kentte çevrenin korunması ve sürdürülebilirliği için tüm STK’lar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde, geçen 5 yılda olduğu gibi önümüzdeki 5 yılda da Antalya'yı ortak akılla yöneteceklerini ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın çevresel sürdürülebilirliği için yapılan çalışmalara her kesimin katkı sağlaması, şehrin gelecek nesillerine temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak adına, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirerek çevresel sorunlara ortak akılla çözüm üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da çevre konularında çalışmalar yürüten STK ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle Zeytin Park’ta Çevre Paydaşları Toplantısı’nda bir araya geldi.

GENİŞ ÇAPLI KATILIM

Toplantıya; Çevre Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, , Çevre Derneği, Antalya Kuş Gözlem Topluluğu, TEMA Vakfı, Antalya Rehberler Odası, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Ekolojik Yaşam Hareketi Derneği, ATSO, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu, BAGEV, ANÇET A.Ş., POYD, DEKAFOK, Antalya Denizcileşme Platformu, SKUT, AKTOB, SAD-AFAG, Türkiye Ormancılar Derneği, Ata Tohum Takası Derneği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, ÇETADER, Kent Konseyi, Deniz Ticaret Odası, TÜRÇEV, İklim Değişikliği öğrenci toplulukları, ASAT ve belediye bürokratları katıldı.

ORTAK AKIL VE İŞ BİRLİĞİ KARARI ALINDI

Katılımcılar, kentteki çevresel sorunlara çözüm bulmak için fikir alışverişinde bulunurken, gelecek dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Öneriler ve görüşlerin ortaya konulduğu toplantıda, ortak akıl ve iş birliği anlayışının güçlendirilmesi üzerinde görüş birliğine varıldı.

GELECEK 5 YILDA DA KENTİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

Çevre Paydaşları Toplantısı’nda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Başkan Muhittin Böcek’in geçmiş beş yılda olduğu gibi gelecek beş yılda da tüm sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının katkılarıyla Antalya'nın ortak akılla yönetilmesine büyük önem verdiğini belirtti. Atasoy, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemimizde çevre paydaşlarımızla bir araya gelerek kentimizin çevre ve doğa dostu bir vizyonla şekillenmesini amaçlıyoruz. Başkanımız Muhittin Böcek de bu konuda büyük bir hassasiyet gösteriyor. Çevre ve doğa Antalya için hep önceliğimiz oldu. Önümüzdeki 5 yıl da böyle olmayı sürdürecek. Gelecek projelerimiz hakkında bilgilendirme yapmanın yanı sıra sivil toplum örgütlerinin ve kamu kurumlarının öneri ve görüşlerini almak da hedeflerimiz için önemli bir adımdır. Bu toplantı, ortak akıl ve iş birliğinin önemini vurgulamak adına büyük bir fırsat. İlerleyen dönemlerde bu toplantının verimli sonuçlarını göreceğimize inanıyorum. Antalya’da çevre konusunda çalışan sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarıyla iş birliğine devam edeceğiz ve kent için planlı, kurallı ve kimlikli bir vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz " dedi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2 kreş daha açıyor
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2 kreş daha açıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı 14 kreşte eğitim gören toplam 1800 öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Detaylar haberimizde..

Manavgatlı üreticilere yapışkan tuzak desteği
Yerel Yönetim

Manavgatlı üreticilere yapışkan tuzak desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadele kapsamında Manavgatlı üreticilere, 12 bin yapışkan tuzak desteği sağladı. Detaylar haberimizde..

Antalya Büyükşehir Belediyesi  çiftçiye tohumluk desteğini sürdürecek
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi çiftçiye tohumluk desteğini sürdürecek

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle Antalya’nın 19 ilçesinde tarımı ve hayvancılığı geliştirme ve destekleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Kepez'de kentsel dönüşüm konutları teslim edilmeye devam ediyor
Yerel Yönetim

Kepez'de kentsel dönüşüm konutları teslim edilmeye devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine konutlarını teslim etmeye devam ediyor. Detaylar haberimizde..

AESOB 37. Ahilik Haftası Kutlamaları Antalya Tarihi Demirciler Sobacılar Çarşısı namı diğer Ahi Meydanı’nda devam etti.
Etkinlik

AESOB 37. Ahilik Haftası Kutlamaları Antalya Tarihi Demirciler Sobacılar Çarşısı namı diğer Ahi Meydanı’nda devam etti.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 37. Ahilik Haftası Etkinlikleri 23 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle başladı. Etkinlikler 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında bir hafta boyunca devam edecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu proje hibe desteği kazandı
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu proje hibe desteği kazandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu “Orman Yangınlarında Atıkların Rolü: Topluluk Temelli Farkındalık ve Çözüm Stratejileri” isimli proje, Avrupa Birliği Sivil Katılım Hibe Programı’ndan hibe almaya hak kazandı.