Antalya / Korkuteli

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atıl Araziye Ektiği Buğdayı Hasat Etti . Buğdaylar Tohumluk Olarak Bedava Dağıtılacak

Korkuteli'nde Büyükşehir Belediyesine ait yaklaşık 60 dekar alanda buğday ekimi gerçekleştirdi. Hasat edilen buğdayların 19 ilçedeki çiftçilere tohumluk olarak hibesi yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atıl Araziye Ektiği Buğdayı Hasat Etti . Buğdaylar Tohumluk Olarak  Bedava Dağıtılacak

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ ARAZİSİNDE BUĞDAY YETİŞTİRDİ
HASAT EDİLEN BUĞDAY ÇİFTÇİYE TOHUM HAYVANCIYA SAMAN DESTEĞİ OLACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi, atıl arazilerin ekilerek tarıma kazandırılması projesi kapsamında, Korkuteli Kızılaliler Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait yaklaşık 60 dekar alanda buğday ekimi gerçekleştirdi. Hasat edilen buğdayların 19 ilçedeki çiftçilere tohumluk olarak hibesi yapılacak. Hasattan elde edilen samanlar da yine hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara hibe edilecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ekip büyüttüğü buğdaylar üreticiyle buluşturulmak üzere hasat ediliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Korkuteli Kızılaliler Mahallesi’nde belediyeye ait atıl durumda bulunan araziye yöreye uygun üç farklı çeşit buğday ekimi gerçekleştirildi. Buğdaylar ekim sürecinden hasat zamanına kadar Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ziraat mühendisleri tarafından kontrol edildi. Boy veren başaklar zamanı gelince hasat edildi.
YÖREYE UYGUN BUĞDAYLAR EKİLDİ
Hasadı yerinde izleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Seyit Emre Bilici, “Belediyemiz arazisine yöreye adaptasyon sağlayan buğday çeşitlerimizi ekmiştik. Ekiminden hasadına kadar olan süreçte gelip kontrollerini gerçekleştirdik. Hasadını yaptığımız buğdayları 19 ilçemizde çiftçiliklerimize tohum olarak hibe edeceğiz. Çiftçilerimiz bu tohumları arazilerinde ekecek. Elde edilen samanlar da yine hayvancılık işe uğraşan vatandaşlarımıza hibe edilecek” diye konuştu.
ATIL ALAN TARIMA KAZANDIRILDI
Korkuteli Kızılaliler Mahalle Muhtarı Mustafa Kula da “Antalya Büyükşehir Belediyemize ait atıl araziyi tarıma kazandırdığımız için mutluyuz. Buradan elde edilen tohumlar yine çiftçi kardeşlerimize hibe edilecek” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu
Bölgesel

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakçi kuruluşu EKDAĞ'ın yeni yönetimi belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Manavoğlu, Genel Müdür ise Ahmet Aydın olarak atandı.

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!
Yerel Yönetim

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı devam meclisi toplantısında önemli kararlar alındı. Büyükşehir ve ASAT'ın 2023 mali yılı kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir'den 19 Mayıs Hediyesi! Antalya 19 Mayıs'ta coşkuyla sallanacak
Bölgesel

Büyükşehir'den 19 Mayıs Hediyesi! Antalya 19 Mayıs'ta coşkuyla sallanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Antalya ve Alanya'da Burak Yeter, Buray ve Yüzyüzeyken Konuşuruz konserleri ile coşkulu bir şekilde kutluyor. Fener alayı ve konserlere tüm Antalyalılar davetli!

Herkesin Başkanı Muhittin Böcek gençlerin de yanında
Yaşam

Herkesin Başkanı Muhittin Böcek gençlerin de yanında

Antalya’da toplumun her kesimine yönelik hizmet ve projeler üreten “Herkesin Başkanı” Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gençleri de unutmuyor.

Düden Şelalesi temizleniyor: Plastik şişe, top, gıda ve evsel atıklar
Yaşam

Düden Şelalesi temizleniyor: Plastik şişe, top, gıda ve evsel atıklar

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın simgelerinden Düden Şelalesi’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Temizlik sırasında çıkartılan atıklar dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park'ta bir araya geldi.