Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele için başlatılan “Toplum Tarama Çalışması” kapsamında, sağlık ekipleri, bugün TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere giderek, kişilerin rızası dahilinde PCR olarak adlandırılan Covid-19 testi yapılmaya devam ediyor.
yapılan testler sonucunda M.S isimli şahışta covid-19 bulgularına rastlandı. Olay yerine gelen 112 ekipleri şahsı karantinaya alarak Bucak devlet hastanesine götürdü. Şahsın ikametgahı karantinaya alınırken, son 15 gün içerisinde temaslı olduğu düşünülen kişiler de tespit edilerek Bucak devlet hastanesine götürülüyor.
Burdur'un Bucak İlçesinde korona virüs denetimleri sürüyor
İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeler doğrultusunda, bu gün periyodik olarak kapsamlı yeni tip corona virüs ( Covid-19) tedbirleri denetimi Bucak’ta yapıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, 8 Ekim Perşembe günü ülke genelinde kapsamlı yeni tip korona virüs ( Covid-19) tedbirleri denetimi Bucak’ta da yapıldı.
Bucak'ta bugün Covid-19 denetimi yapıldığı sırada, kaymakam Tanrıkulu nostaljik otomobil sürdü.
Burdur'un Bucak İlçesi'nde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi çalışanları ve gençlik liderleri, korona virüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlere maske ve siperlik dağıtımı gerçekleştirdi.
Bucak'a bağlı Susuz Köyü'nde 6 kişide korona virüs tespit edilmesinden dolayı karantina uygulanarak, köye giriş çıkışlar yasaklanmıştı. Susuz Köyü'nün karantinaya alınması geçimini çiftçilikten ve hayvancılıktan sağlayan köy halkını zor durumda bıraktı.
Yorumlar (0)