Burdur'un Bucak ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticiye verilen destekler aralıksız devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl da yapılan hibe destekli fidan dağıtımı Burdur'un Bucak ilçesinde bu yıl da Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi gereğince yapıldı.
İlçede bulunan Kapalı Pazar Pazarı alanında yapılan %75 hibeli fidan dağıtımı törenine Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Bucak ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akgül, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve üreticiler katıldı.
Geçen yıl 7 ton arpa, 26 ton buğday tohumu ve ayçiçek tohumu dağıtımının yapıldığını belirten Müdür Mustafa Akgül, " Bu yıl dağıtımlarımız zeytin fidanı ile başladı. Üreticilerimize 13 bin zeytin fidanı dağıtımını bugün gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl ilçe ekonomisine güzel katkı sağlamıştık. Bu yıl da daha da artırarak devam etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. " ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmalardan sonra 100 üreticiye yüzde 75 hibe desteği ile 13 bin zeytin fidanı ve vatandaşlara 3 bin olmak üzere toplam 16 bin zeytin fidanı dağıtımı gerçekleşti.
Burdur'un Bucak ilçesinde şap hastalığı tespit edilmesinin ardından Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü aşılama yapacağını duyurdu.
Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'Salep Ana Vatanına Geri Dönüyor' projesiyle 5000 salep fidanını beş üreticiye ulaştırarak, salep üretimini uygulamalı eğitimler ve demonstrasyon parselleriyle yeniden canlandırıyor
Bucak’ta temeli atılan yeni İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binası hızla yükseliyor. Tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak bina, Bucak halkının modern hizmetlere erişimini kolaylaştıracak.
Burdur’un Bucak ilçesinde Tarımsal Üretimin Planlanması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında çiftçilere bilgi verildi.
Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binasının yıkımının ardından yeni bina inşaatına başlandı. Yaklaşık 1000 metrekarelik bina, 27 milyon TL'ye mal olacak.
Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü, 200 üreticiye %50 hibe destekli 14.500 adet zeytin fidesi dağıttı. Bucak'ın iklimine ve toprak yapısına uygun seçilen fidanlar ile bölgedeki zeytin üretiminin artırılması ve tarımsal çeşitliliğin gelişmesi hedefleniyor.
Yorumlar (0)