VALİ ÖKSÜZ'DEN, ALTIN TERİM SOLMAZ İLKOKULUNDA YAZILIM VE KODLAMA YAPAN ÜRETKEN ÖĞRENCİLERE ZİYARET
Burdur Valisi Türker Öksüz Altın Terim Solmaz İlkokuluna ziyarette bulundu.
İlk olarak Batı Akdeniz kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor Projesi" kapsamında okula kazandırılan Yazılım ve Kodlama Atölyesi'nde inceleme bulunan, atölye hakkında ilgili öğretmenlerden bilgi alan Vali Öksüz, atölyede yazılım ve kodlama yapan öğrencilerle yaptıkları çalışmalar ile ilgili sohbet etti.
Ziyaretin son bölümünde okul bahçesinde açılan kermesi gezen Vali Öksüz, öğrencilerin halkoyunları gösterisini ve unutulmaya yüz tutmuş çömlek yapımını izledi. Ziyaret programı, kurulan Yörük Çadırında Yöresel Çalgılar eşliğinde sunulan müzik dinletisi ile sona erdi.
Programa başta Vali Türker Öksüz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, USO Anadolu Lisesi'nde düzenlenen BAKA Şenliğine katılarak, atölye çalışmalarıyla üretilen ürünleri inceledi. Şenlikte kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Burdur'da 'Eğlenceli Bilim Atölyesi' düzenlendi. Atölyede öğrenciler, çeşitli bilimsel deneyler yapma ve bilimsel kavramları eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı buldu.
Burdur'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' projesi kapsamında Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çavdır Anadolu Lisesi ve Burdur Spor Lisesi arasında bocce, dart ve voleybol spor müsabakaları gerçekleştirildi. Müsabakalara yaklaşık 20 öğrenci ve öğretmen katıldı.
Burdur'da "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor" projesi kapsamında Ağlasun Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Atölyesi kuruldu. Atölyede öğretmenlere hizmet içi eğitim verildi ve seramik fırınının kullanımıyla ilgili çalışmalar başlatıldı.
Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör üretmeye devam ediyor. Tam 13 adet parsel Kızılkaya Belediyesine kazandırıldı.
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Kanal 15'e konuk olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Burdur'un gelişimi için attığı adımlardan bahseden Bilgihan, şehirle ilgili hedeflerini paylaştı. Detaylar için tıklayın!
Yorumlar (0)