Burdur

Burdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programı

Vali Dr. Türker Öksüz, Yeşilova Niyazlar Köyü'nde düzenlenen Geleneksel Aşure etkinliğine katılarak Muharrem Ayı'nın ve Aşure Gününün önemini vurguladı.

Burdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programı

VALİ ÖKSÜZ, NİYAZLAR KÖYÜNDE AŞURE PROGRAMINA KATILDI

Valimiz Sayın Dr. Türker Öksüz, Yeşilova Niyazlar Köyü'nde Niyazi Baba Kültür Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Aşure etkinliğine katıldı.

Köy konağında gerçekleşen etkinlikte köy halkı ve katılımcılarla bir araya gelen Vali Türker Öksüz, burada yaptığı konuşmada; tarihimizin, inancımızın çok önemli bir ayı ve günü olan Muharrem Ayı ve Aşure Gününün, sevginin, kardeşliğin, doğruluğun iyiliğin simgesi olduğunu ifade etti.

İyiliği kardeşliği aramayı bırakmadığımız sürece millet olarak sıkıntıya düşmemizin mümkün olmadığını ifade eden Vali Türker Öksüz, bu vesile ile Kerbelâ da Şehit edilen, yiğitliğin cesaretin simgesi olan Hz. Hüseyin efendimizi de rahmetle anarak, Muharrem Ayı ve Aşure Gününü kutladı.

Programın başında Niyazi Baba Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Hulki Aytar, Niyazlar Köyü Alevi Dedesi Halil İbrahim Yılmaz, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, Milletvekili İzzet Akbulut ve Vali Öksüz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından aşure ve pilav ikramı ile program sona erdi.

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, "Çok önemli bir aydayız, Muharrem ayı, Aşure günü bu bizim tarihimiz için, inancımız için çok önemli bir gündür, önemli bir tarihtir. Aynı zamamda çok büyük zulümlerden, sıkıntılardan kurtuluşu da ifade eder. Dolayısıyla Aşure gününün Muharrem ayının sevginin, kardeşliğin, doğruluğun, iyiliğin simgesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu vesileyle hepinizin Aşure gününü ve Muharrem ayını tebrik ediyorum.

Bu günlerde fakir fukaranın yardımına koşmak, akrabayı, eşi, dostu ziyaret etmek, kabirleri ziyaret etmek en önemli işlerimizden biridir. Ülkemize, milletimize, cumhuriyetimize olan bağlılığınızdan dolayı da ayrıca şükranlarımızı, teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile Kerbelâ da Şehit edilen, yiğitliğin cesaretin simgesi olan Hz. Hüseyin efendimizi de rahmetle anıyorum" dedi.

Programa başta Vali Dr. Türker Öksüz olmak üzere Milletvekili İzzet Akbulut, Yeşilova Kaymakam V. Ceyda Durmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, 58. Komando Alay Komutanı P. Komd. Alb. Ulus Çanşa, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, İl Müftü V. Yüksel Güzel ve vatandaşlar katıldı.

Burdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programıBurdur Niyazlar Köyü'nde geleneksel aşure programı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türker Öksüz esnafla bir arada!
Bölgesel

Türker Öksüz esnafla bir arada!

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, Oto Tamirciler Sitesi ve Burdur Organize Sanayi Bölgesinde esnafları ziyaret etti. Vali Öksüz, sektör temsilcileriyle sohbet ederek ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Vali Dr. Türker Öksüz'den şehit annesine anlamlı ziyaret
Bölgesel

Vali Dr. Türker Öksüz'den şehit annesine anlamlı ziyaret

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, Şehit Cüneyt Şen'in kıymetli annesi Neriman Şen'i ziyaret etti. Ziyarette şehit ailesinin taleplerini dinleyen Vali, destek mesajlarını iletti.

Türker Öksüz, Burdur'da Sanayi Yatırımlarına Yakın Takipte
Bölgesel

Türker Öksüz, Burdur'da Sanayi Yatırımlarına Yakın Takipte

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, Burdur 2. OSB'de sanayi yatırımları için Türkiye, Hollanda ve Çin ortaklı firma ile bir araya gelerek, ihracat odaklı projelere destek verdi. İstihdam ve ekonomiye katkı sağlayacak yatırımlar Burdur’a kazandırılıyor.

Burdur Defterdarlığı'na Getirilen Ferhat Tayfun Zorlu Göreve Başladı
Yerel Yönetim

Burdur Defterdarlığı'na Getirilen Ferhat Tayfun Zorlu Göreve Başladı

Burdur’da, defterdar olarak görev yapan Naci Günaydın'ın Bayburt Defterdarlığı’na atanmasıyla boşalan Burdur Defterdarlığı'na getirilen Ferhat Tayfun Zorlu Göreve Başlayarak Burdur Valisi Türker Öksüz'ü Ziyaret etti

Burdur'da yeni adli yılı açılışı! Vali Türker Öksüz törene katıldı
Bölgesel

Burdur'da yeni adli yılı açılışı! Vali Türker Öksüz törene katıldı

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, 2024-2025 Adli Yılı açılış törenine katılarak adliye mensuplarına başarılar diledi. Törene milletvekilleri, belediye başkanı ve adliye personeli de katıldı.

Vali Dr. Türker Öksüz ev sahipliğinde Zafer Bayramı kabul töreni düzenlendi
Bölgesel

Vali Dr. Türker Öksüz ev sahipliğinde Zafer Bayramı kabul töreni düzenlendi

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz ev sahipliğinde, Zafer Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.