Burdur / Bucak

'Burdur'un Sabredecek Vakti Kalmadı' Mustafa Oğuz'dan sert açıklama

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 8. Olağan Kongre'de Burdur Belediyesi'nin hizmetlerini eleştirdi. Oğuz, şehrin acil sorunlarına dikkat çekerek, yerel yönetimlerin hizmet vermede daha etkin olmaları gerektiğini vurguladı. Yerel seçimlere hazırlık sürecine dair değerlendirmeleriyle dikkat çeken Oğuz, "Burdur'un ana problemleri çözülmeden kimse belediye başkanlığı yapamaz," dedi.

'Burdur'un Sabredecek Vakti Kalmadı' Mustafa Oğuz'dan sert açıklama

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, geçtiğimiz günlerde Burdur Belediyesi’nin hizmetlerine yönelik eleştirilerde bulundu. 8. Olağan Kongre’de yaptığı konuşmada, şehirdeki ana sorunların hala çözülmediğini vurguladı.

Burdur’un Zamanı Yok

Oğuz, Burdur'un acil çözüm bekleyen problemleri olduğunu belirterek, "Artık Burdur'un bir dakika sabredecek vakti kalmadı," ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i hedef alan Oğuz, “Burdur’un ana problemlerini çözdük de ilçelerimiz, beldelerimiz buralara mı geçtik?” dedi. Bu sözler, belediyenin etkisizliğini gözler önüne serdi.

Hızla Geçen Kongre Süreci

Kongrede konuşan Milletvekili Oğuz, il başkanlığı koordinasyonunda kongre sürecinin hızlı bir şekilde tamamlandığını dile getirdi. “İki hafta içerisinde 11 ilçe kongresini bitiriyoruz. Yarın itibarıyla 2028 ve 2029 seçim çalışmalarına başlayacağız," şeklinde devam eden Oğuz, teşkilatların iki temel görevine dikkat çekti: “Birincisi kendi kongrelerine, ikincisi de seçimlere hazırlanmaktır.”

Ekonomik Zorluklar ve Siyasi Eleştiriler

Oğuz, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, ekonomik sıkıntılarla boğuşan bir hükümetin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, muhalefetin de ülke aleyhinde uluslararası platformda şikayetlerde bulunduğunu belirtti. “Muhalefetin bir ahlakı olmalı, ama bugün o ahlakı kaybetti. Bu süreçte teşkilatlarımızda görev almak büyük bir değer taşıyor,” dedi.

Yerel Seçimlere Hazırlık

31 Mart seçimlerinin beklenmedik bir sonuçla sona erdiğini vurgulayan Oğuz, yerel seçimler için önlerinde 4,5 yıllık bir süre olduğunu hatırlattı. Bu süre zarfında muhalefetin yapmadığı vaatlerin takip edilmesi gerektiğini belirtti. “11. yılına hiçbir şey yapmadan girmemiz mümkün değil. İçme suyu problemi çözüme kavuşturulmadan kimse belediye başkanlığı yaptım diyemez,” dedi.

Hizmet İçin Yeniden Doğuş

Oğuz, yerel yönetimleri hizmet etmeye zorlayacaklarını, teşkilatların daha dinamik ve enerjik olmaları gerektiğini söyledi. "31 Mart’ta bir moral bozukluğu yaşandı. Ama bu davanın, bu partinin bayrağının yere düşmemesi için daha yukarıya taşımalıyız," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Milletvekili Oğuz konuşmasında şunları söyledi;

“İlimizde kongre sürecini İl Başkanımız koordinesinde hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. 2 hafta içerisinde 11 ilçe kongresini tamamlıyoruz. Yarın itibariyle 2028 ve 2029 seçim çalışmalarının başlangıcına start vereceğiz. Biliyorsunuz teşkilatların iki vazifesi vardır. Birincisi kendi kongrelerine hazırlanmak ikincisi de seçimlere hazırlanmak. Kongrelerimizi bugün itibariyle bitiriyoruz. Artık ilçe teşkilatlarımız yenilenmiş ve daha enerjik şekilde bundan sonraki seçim sürecine hızlı bir şekilde bizlerin de katkısıyla daha önce olduğu gibi yoğun bir şekilde sahada olacağız. Önümüzde seçim sürecini burada saatlerce konuşuruz. Ama başkanım da konuşmasında bahsetti. Ülkemiz dünyanın en güzel coğrafyasında ve en zor coğrafyasında. Ülke olarak savaşların ortasındayız ve zor bir süreçten geçiyoruz. Bir taraftan ekonomik sıkıntılarla mücadele eden bir devletimiz, hükümetimiz var. Bir taraftan da bu sıkıntıları bize maalesef gayri milli şekilde bize yönelterek kullanan bir muhalefet yapısı var. Muhalefetin de bir ahlakı olur. Muhalefet ahlakını da kaybetti. Bugün uluslararası platformda ülkemizi şikayet eden liderleri var. Böyle bir süreçte teşkilatlarda görev almak çok kıymetli. Yaptığınız her iş, attığınız her adım Cumhurbaşkanımıza bir destek, onun yolunda bir enerji. Enerjimizi kaybetmeden bundan sonraki seçim süreçlerine de hazırlanacağız.

“Burdur’un ana problemlerini çözdük de ilçelerimiz, beldelerimiz buralara mı geçtik”

31 Mart seçimleri kimsenin beklemediği bir sonuçla nihayete erdi. Burdur’da çok iddialıydık. Hem il başkanlığımız, hem de ilçe başkanlığımızla çok güzel bir seçim çalışması yaptık ama nihayete erdiremedik.

Bırakacak mıyız? Hayır. Yerel seçimlere önümüzde 4 buçuk yıllık bir zaman var. Bu süreçte belki de o muhalefetin her defasında söz verip de yapmadığı vaatlerini en iyi şekilde takip edip artık bunları dillendirmenin vakti geldi. Geldi de geçiyor bile. 11. Yılına hiçbir şey yapmadan giren bir belediyemiz var.

Örneğin içme suyu problemini çözmeden Burdur’da hiç kimse ben belediye başkanlığı yaptım, ben belediye meclis üyeliği yaptım, biz milletvekilliği yaptık diyemeyiz ana problem içme suyu ise önce onu çözeceğiz. Son günlerde medyada şöyle söylemler var, “Burdur Belediyesi falan ilçeye destek oluyor” Burdur Belediyesi, üniversite protokolü yerine asfalt döktü diye reklam yapıldı.

Önceden yapılan bir anlaşma vardı. Bu dönem döküldü, belediye başkanımız sanki belediye bütçesinden asfalt dökülmüş gibi orada poz verdi. Yine başka bir haberde “Burdur Belediyesi, Bucak Belediyesi’ne yardım ediyor, asfalt döküyor” diye. Orada da asfalt döken makineyi yardım olarak görmüşler. Burdur’un ana problemlerini çözdük de ilçelerimiz, beldelerimiz buralara mı geçtik. Artık Burdur’un bir dakika sabredecek vakti kalmadı. Bunları kamuoyunda da dile getirecek bizleriz, takip edecek bizleriz.

Bir şekilde yerel yönetimleri de artık hizmet etmeye zorlayacak. Onları hizmet etmeye yönlendirecek, teşkilatlar olarak bir an önce silkelenip kendimize gelmemiz lazım. 31 Mart’ta teşkilatlarımız üzerinde bir moral bozukluğu oldu. Ama bu davanın, bu partinin, Recep Tayyip Erdoğan’ın bayrağının yere düşmemesi için daha da yukarıya taşıyabilmek için daha dinamik ve dinç olmamız gerekiyor. Bu hareketlenmenin de teşkilatlarda başlaması gerekiyor.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

18 Ekim Cuma günü Gölhisar İlçesi Ak Parti 8. Olağan Kongresi gerçekleştirildi
Bölgesel

18 Ekim Cuma günü Gölhisar İlçesi Ak Parti 8. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Gölhisar İlçesi Ak Parti 8. Olağan Kongresi saat 14 te Mehmet Akif Ersoy Kongre Salonunda yoğun bir katılım eşliğinde yapılırken, yeni Gölhisar Ak Parti ilçe başkanı emekli eğitimci Süleyman Erçelik oldu.

AK Parti Burdur'da 3 ilçede daha kongre tamamlandı! Mustafa Oğuz, seçilen başkanları duyurdu
Bölgesel

AK Parti Burdur'da 3 ilçede daha kongre tamamlandı! Mustafa Oğuz, seçilen başkanları duyurdu

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, bugün gerçekleşen ilçe kongrelerinde Karamanlı, Çeltikçi ve Ağlasun ilçe başkanlarını duyurdu.

AK Parti Burdur'da 4 ilçede kongre tamamlandı! Mustafa Oğuz, seçilen başkanları duyurdu
Bölgesel

AK Parti Burdur'da 4 ilçede kongre tamamlandı! Mustafa Oğuz, seçilen başkanları duyurdu

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, ilçe kongrelerinde seçilen başkanları açıkladı. Çavdır, Tefenni, Kemer ve Yeşilova ilçelerinde yeni başkanlar belli oldu.

Burdur’a yeni çok amaçlı spor salonu! Mustafa Oğuz duyurdu
Bölgesel

Burdur’a yeni çok amaçlı spor salonu! Mustafa Oğuz duyurdu

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Burdur’a yapılacak 7250 m² spor salonu projesinin detaylarını açıkladı. Bu dev yatırım, şehrin spor altyapısını güçlendirecek.

Mustafa Oğuz'un acı günü! Teyzesi Hatice Dalgar hayatını kaybetti
Bölgesel

Mustafa Oğuz'un acı günü! Teyzesi Hatice Dalgar hayatını kaybetti

Burdur'un Bucak ilçesinde tanınan AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'u teyzesi, önceki dönem AK Parti Bucak Kadın Kolları Başkanı Hatice Dalgar hayatını kaybetti.

Milletvekili Mustafa Oğuz müjdeyi verdi! Kasım Ayında tamamlanacak
Bölgesel

Milletvekili Mustafa Oğuz müjdeyi verdi! Kasım Ayında tamamlanacak

Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak Bebek ve Çocuk Kütüphanesi projesinin Kasım ayında tamamlanacağını açıkladı. Çocukların eğitim ve eğlence merkezi olacak bu yeni kütüphane, okuma alışkanlığı kazandıracak.