Antalya

Büyükşehir’in ücretsiz tuzak dağıtımı sürüyor

Yerelden kalkınma hedefiyle tarıma desteğini sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadelede üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Devamı haberimizde...

 Büyükşehir’in ücretsiz tuzak dağıtımı sürüyor

 

Serik’te 18 bin adet yapışkan tuzak dağıtıldı

Yerelden kalkınma hedefiyle tarıma desteğini sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadelede üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Yapışkan tuzak dağıtımlarını Serik’te sürdüren ekipler, 3 mahallede 18 bin 600 adet tuzağı çiftçilere teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, üreticilere mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlıyor. İlçe ilçe gezen Büyükşehir’in Ziraat Mühendisleri üreticilere hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdikten sonra sera ve bahçelerde inceleme yapıp nasıl bir mücadele yapılacağını anlatıyor. Son olarak Serik’te üreticiyle buluşan Büyükşehir ekipleri, sera üretimi yapan çiftçilerin sıklıkla karşılaştıkları beyazsinek, thiripsler ve zararlı yaprak bitleri gibi zararlıların doğal yollarla nasıl bertaraf edilebileceğine yönelik bilgilendirme yaptı.


101 ÇİFTÇİYE 18 BİN 600 ADET TUZAK


Seralarda yerinde gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından üreticilerin zararlı ilaç kullanımını azaltan tuzaklar dağıtıldı. Serik’te Dikmen, Kayaburnu ve Eskiyörük Mahallelerinde 101 çiftçiye 18 binin üzerinde tuzağın dağıtımı yapıldı. Eskiyörük Mahallesi Muhtarı Ramis Güzel seracılığın giderek arttığı bölgede zararlılarla mücadelenin son derece önemli olduğunu söyledi. Güzel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda üreticiye verdiği destek için teşekkür ederek, “Mahallemizde seracılık oldukça yoğun. Haşerelere karşı büyük mücadele veriyoruz. Yapışkan tuzaklarla birçok zararlıyı bertaraf edebileceğiz. Üreticilerimiz, mahallelimiz verilen hizmetten, eğitim ve desteklerden son derece memnun yanımızda oldukları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antray küçük kitapseverleri ağırladı
Yaşam

Antray küçük kitapseverleri ağırladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrenciler Antray'da kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Korkuteli  Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor
Bölgesel

Korkuteli Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Dereköy Mahallesi’nde 1443 metrekare alan üzerinde 561 metrekare kapalı alana sahip olacak çok amaçlı salon inşa ediyor. Yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile tamamlanacak olan çok amaçlı salonun içerisinde mutfak, hazırlık odası ve tuvaletler de bulunacak.

 ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı
Yaşam

ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldıkları eğitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni iş imkanlarına kavuşuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsalda çalışmaya devam ediyor
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsalda çalışmaya devam ediyor

Alanya Sugözü ve Tepe Mahallesi’nin içme suyu sorunu yeni hatla çözülüyor.

Başkan Böcek'ten Personele Uyarı!
Yaşam

Başkan Böcek'ten Personele Uyarı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yayınladığı genelge ile çalışanlarını uyardı.

Antalya Büyükşehir “Sakin Şehir” girişimi başlatıyor
Yaşam

Antalya Büyükşehir “Sakin Şehir” girişimi başlatıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, marka değeri taşıyan ve seçkin ziyaretçilerin tercih sebebi olan uluslararası belediyeler birliği Cittaslow (Sakin Şehirler) Ağı’na katılmak amacıyla çalışma başlattı.