Antalya / Elmalı

Elmalı'da kuraklık tehdidi her geçen gün artıyor

Elmalı’da yeraltı suları daha derine çekilirken, kuraklık tehdidi her geçen gün daha da fazla hissedilirken, tarlada ürünler kururken Mustafa Başkaya'dan örnek çözüm önerisi.

Elmalı'da kuraklık tehdidi her geçen gün artıyor

 
İlçenin tanınan ve sevilen işadamı / siyasetçilerinden olan Mustafa Başkaya, kuraklık tehdidinin her geçen gün daha da arttığı, “susuzluk” yüzünden tarlada ürünlerin kurumaya başladığı, meyve bahçelerinde verimin azaldığı, sondaj kuyularında suyun 100- 150 metrelere çekildiği Elmalı’da, bu sorunun çözümü konusunda önerisini kamuoyu ile paylaştı, belediye ve DSİ başta olmak üzere ilgili kişi ve kurumları taşın altına ellerini koymaya davet etti.
 

MERA ALANI EŞEK YALAĞI’NDA SUNİ GÖLET OLUŞTURURSUN

 
Mustafa Başkaya, yaklaşık 5 bin hektar olan ve tarım ve hayvanlıkla geçinen bir çok mahallenin ortasında bulunan halk arasında ‘eşek yalağı’ olarak bilinen yerin genişçe bir bölümüne 3-4 metre derinliğinde çukur kazılması ve kazılan bu çukurun etrafının yükseltilerek doğal bir gölet oluşturulmasını önerdi. Söz konusu yerin yakınından geçen, kış ve bahar aylarında taşacak seviyede su akan kanaldan bir şekilde gölete su aktarılması ile önerilerine devam eden Mustafa Başkaya, “Bu kanaldan akan su devamından Düden’de kayboluyor.. Düden kapatılsa ayrı bir sorun, kapatılmasa ayrı bir sorun. Ben olayın teknik yönünü bilemem, bunu bilecek ve olabilirse de proje üretecek kurum DSİ’dir. Ama mera alanında büyük ve derin bir gölet oluşturulması, bu gölette su tutulması sadece yeraltı sularının beslenmesini sağlamayacak, her açıdan bölgeye olumlu bir katkı sağlayacaktır. Özellikle de yeraltı sularının beslenmesi açısından bu gölet önemli bir görev yüklenecektir. Ayrıca göletteki su buradaki iklimi ve yeşil dokuyu canlandıracak, mera alanı yemyeşil bir görüntüye kavuşacak, hatta yaz ayında da bile belirli bir zamana kadar suyun sulama amaçlı kullanılması da mümkün olacaktır” dedi.
 
Kaynak: Toros Gazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sel ve kuraklığa akademisyenlerden çözüm
Bölgesel

Sel ve kuraklığa akademisyenlerden çözüm

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasını hedeflediği proje kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile protokol imzalandı.

Belediyeler arasında su  imzası
Bölgesel

Belediyeler arasında su imzası

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt, Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği etkinliğine katıldı.

Aydın'da şüphelendiren ölüm
3. Sayfa

Aydın'da şüphelendiren ölüm

Aydın'ın Efeler ilçesinde 67 yaşındaki Sinan Duran, kaldığı apartta ölü olarak bulundu.

Yalova'da seyir halindeki tır cayır cayır yandı
3. Sayfa

Yalova'da seyir halindeki tır cayır cayır yandı

Gebze-İzmir-İstanbul Otoyolu Yalova Kılıç mevkisinde seyir halindeki tırda meydana gelen yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Van'da trafik kazası! Direksiyon hakimiyetini kaybetti
3. Sayfa

Van'da trafik kazası! Direksiyon hakimiyetini kaybetti

Van'ın Başkale ilçesinde direksiyon hakimiyeti kaybedilen aracın takla atarak 3 metre yükseklikteki istinat duvarının üzerine çıkması sonucu 3 kişi ağır yaralandı.

 Samsun'da yaralamalı trafik kazası
3. Sayfa

Samsun'da yaralamalı trafik kazası

Samsun'da otomobilin park halindeki araçlara çarptığı kazada 2 kişi yaralandı.