Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar, 200 kilometre yol gidip Faraşin Yaylası'nda "sirik" otu toplayarak aile ekonomisine ek katkı sağlıyor.
İlçeye bağlı 2 bin 650 rakımlı Faraşin Yaylası, baharın gelişiyle beraber yeşeren endemik bitki türleriyle doldu. Yaylaya 200 kilometre uzaktan gelenler, eşsiz manzara eşliğinde peynir içine katılan sirik otunu topluyor. Sirik otunun kilosunu 100 liradan satan vatandaşlar, günlerce yaylada kalarak ot topladıklarını söyledi.
Vatandaşlardan Mehmet Bahşiş, "Buralar çok güzel. Geçen sene gelen bu yıl daha erken geliyor. Peynir içine katılan sirik otunu toplamak için Cizre'den, Şırnak'tan geliyoruz. Çok güzel bir doğası var" dedi.
Antalya’da trafik akışını hızlandırmak için halk otobüslerine özel şerit uygulamasının ikinci etabı başladı. Güllük - Antalyaspor Kavşağı hattında yeni düzenleme! Detaylar burada.
Kocaeli'de 'Altay kar fırtınası' sebebiyle cuma günü saat 09.00'dan pazar günü saat 09.00'a kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı.
Karabük'te park halindeki otomobilin motor kısmından çıkan yangın, çevredeki vatandaşların müdahalesi ile söndürüldü.
Beşiktaş’ta bir dairenin dış kısmında bulunan klima motorundan yangın çıktı.
Her hafta, spor toto liste aracılığıyla sporseverler ve bahis oyuncuları, hangi karşılaşmaların olduğunu kolayca öğrenebilir ve hangi maçları kaçırmamaları gerektiğini net bir şekilde belirleyebilir.
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ana yolda yaklaşık 700 metre ters yönde ilerleyen yolcu otobüsü trafiği tehlikeye attı.
Yorumlar (0)