Burdur

Gerçekleşmemiş Mutabakatla Çiftçilerle Dalga Geçtiler!

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Ak Parti'nin çiftçi politikalarını eleştirerek, gerçekleşmemiş bir mutabakat varmış gibi Burdur kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini ve çiftçilere yönelik duyarsız bir tavır sergilendiğini öne sürdü.

Gerçekleşmemiş Mutabakatla Çiftçilerle Dalga Geçtiler!

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, yaptığı açıklamada, Ak Parti'nin çiftçi politikalarını eleştirerek, toplantıdan istedikleri sonucun çıkmadığını belirtti. Akbulut, Ak Parti yöneticilerinin Burdur kamuoyuna, gerçekleşmemiş bir mutabakatı varmış gibi ve çiftçilere yönelik duyarsız bir tavır sergilediklerini dile getirdi.

Açıklamasında, "Maalesef toplantıdan istediğimiz bir sonuç çıkmadı ve Ak Parti yönetici arkadaşlarımız Burdur kamuoyuna, gerçekte var olmayan bir mutabakat varmış gibi bir anlaşılma içerisindeymiş gibi ve hatta çiftçilerimizle dalga geçermiş gibi hayırlı olsun gibi bir mesaj iletmişler" diyen Akbulut, sözde bir mutabakata 470 TL gibi bir rakamın dahil edildiğini ifade etti.

Akbulut, Ak Parti'nin çiftçilere sağlanması gereken desteğin gerçekleşmediğini ve ihaleyi alan firmaların, sözde mutabakatla belirlenen rakamın çok üzerine çıkarak çiftçileri mağdur bıraktığını savundu. Ayrıca, ihaleyi iptal edememelerinin nedeninin yanlış teminatlar alınmış olmasına bağlandı.

Son olarak, "Çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve kamyoncu esnaflarımız zaten çok sıkıntılı günler geçiriyorlardı. Sayenizde daha da sıkıntılı günlere gelecekler. Kamuoyunu takdirine ve vicdanına bırakıyorum." şeklinde ifadelerle eleştirilerini dile getiren İzzet Akbulut, çiftçi politikalarına yönelik daha etkili çözümler önerdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Hasan Tutumlu

2 ay önce / 16.02.2024

Bire millet vekili çiftçiyi amerikan bankasına üç beş kuruşa hypotek eden karaoğlan bazı ürünlerin iptalini bazılarının kotalı üretilmesini kim yaptı.Çiftçi madem bu kadar zarar ediyor neden Avrupa'daki gibi ortalığı yakıp yıkmıyorlar az ötede oyna az laf çok iş destek ol çözüm üret.Bu millet sizlerin zamanlarını da çok iyi biliyor 90 sene aklınız neredeydi 150 milyon dolara wells fargo adlı bankaya birde yahudi bankası satan kim.Bu millet o kotalardan yeni kurtulmaya başladı biraz samimiyet

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Yerel Ürün Pazarı ile Dünya Çiftçiler Günü Kutlanacak!
Bölgesel

Yerel Ürün Pazarı ile Dünya Çiftçiler Günü Kutlanacak!

Konyaaltı Belediyesi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde HayatPark'ta yerel ürün pazarı kuracak. Pazar, 14 Mayıs'ta saat 10.00'dan 19.00'a kadar açık olacak.

Hayatpark'ta yerel ürün pazarı kurulacak
Bölgesel

Hayatpark'ta yerel ürün pazarı kurulacak

Konyaaltı Belediyesi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde HayatPark’ta yerel ürün pazarı kuracak.

Burhaniye'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı!
Yaşam

Burhaniye'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı!

- Burhaniye ilçesinde, geleneksel çiftçi hayırları başladı. Dün, kırsal Dutluca mahallesinde düzenlenen hayırda dualar yapılırken, etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden kuru fasulye eğitimi
Bölgesel

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden kuru fasulye eğitimi

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü eğitim ve yayım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. İlçelerde ve köylerde devam eden çalışmalardan çiftçiler memnun.

Erzurum Valisi Hafız  Mustafa Çiftçi, "Hafız Kal Yarışması"nda Türkiye birincisi oldu
Bölgesel

Erzurum Valisi Hafız Mustafa Çiftçi, "Hafız Kal Yarışması"nda Türkiye birincisi oldu

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Hafız Kal Yarışması"nın Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu.

Çiftçilerin Kekik Eğitimi Tamamlandı
Bölgesel

Çiftçilerin Kekik Eğitimi Tamamlandı

Denizli’de İhracata Yönelik Entegre ve Kontrollü Kekik Yetiştiriciliği (EKÜY) Projesi kapsamında çiftçilere verilen eğitimler tamamlandı.