Çorum

Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi Arasında İş Birliği Toplantısı

Çorum Hitit Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında gerçekleştirilen görüşmelerde iş birliğinin arttırılması için istaşarelerde bulunuldu.

Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi Arasında İş Birliği Toplantısı

ÇORUM (İHA) - Çorum Hitit Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında gerçekleştirilen görüşmelerde iş birliğinin arttırılması için istaşarelerde bulunuldu.
Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini geliştirmek üzere toplandı. Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren görüşmelerde, ihtisaslaşma çalışmaları, Performans Odaklı Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi tanıtımı, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketleri faaliyetleri, eğitim ve akreditasyon sürecine dair konular masaya yatırıldı.
Toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, her üniversitenin özgün yapısı olduğunu dile getirerek aynı konularda aynı zorluklarla karşılaşan kurumların bunları müzakere etmesi ve karşılaşmış oldukları sorunlar için ortak çözümler üretmesi ve deneyimleri paylaşması gerektiğine dikkat çekti.
Üniversitelerde personelin ortaya koymuş olduğu bir başarıyı, diğer üniversitelerin de tekrar etmesi, tecrübenin paylaşılmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Topal, bu deneyimlerin paylaşımının hem zaman hem de maddi kayıptan kurtaran bir çalışma olduğunu söyledi. Kastamonu Üniversitesi olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Rektör Topal, bu süreçte personelin konuya dikkatli yaklaşarak hakim olması gerektiğinin altını çizdi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Hitit Üniversitesi olarak şu ana kadar biriktirmiş oldukları eğitim, üretim ve diğer kapasitelerin beraberinde eksiklikleri de fırsata dönüştürerek özgün ve kaliteli standartlara ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğini ifade ederek bu noktada farklı üniversiteler ile bilgi paylaşımlarına önem verdiklerini belirtti.
Hitit Üniversitesinin kullandığı sistemlerin teknoloji ile entegre olduğunu ifade eden Rektör Öztürk, Türkiye’nin dünyada dijital uygulamalarda ilk 10’da olduğunu dile getirerek bu kullanımı verilerle düzenleyerek ölçülebilir bir performans yönetimi ve ondan önce de stratejik yönetim planı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Her birimin özgün olduğunu söyleyen Rektör Öztürk, her birime uygun bir şekilde stratejik yönetim ve bütçe planlanmasından insan kaynaklarına kadar gelecek 10 yılın bütçe uygulamalarında bir projeksiyon gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Öztürk, Performans Odaklı Stratejik Planlama ve Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) Sistemi tanıtımını gerçekleştirdi.
Toplantılarda her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği imkanlarını artırmak için atılabilecek adımları tartışmak üzere bir dizi oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda, mevcut iş birliği alanları ele alınarak ortak projelere dair fikir alışverişi yapıldı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hitit Üniversitesi Öğrenci Kongresi'nde Sungurlu MYO'dan 5 Bilimsel Çalışma"
Bölgesel

Hitit Üniversitesi Öğrenci Kongresi'nde Sungurlu MYO'dan 5 Bilimsel Çalışma"

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2. sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi danışmanlığında yürüttükleri 5 ayrı bilimsel çalışmayı Hitit Üniversitesi 10. öğrenci kongresinde sundu.

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü yer teslimi gerçekleşti
Bölgesel

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü yer teslimi gerçekleşti

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Merkezi Derslik Binası ikmal inşaatı yer teslimi yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi tarih lisans programı akredite edildi
Etkinlik

Kastamonu Üniversitesi tarih lisans programı akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, kalite standartlarını akredite edilen lisans programıyla yükselterek gelişimini başarılı adımlarla devam ettiriyor.

Kastamonu Üniversitesi Afetlerden Etkilenen Öğrencilere Eğitim Verecek!
Bölgesel

Kastamonu Üniversitesi Afetlerden Etkilenen Öğrencilere Eğitim Verecek!

Türkiye’de ormancılık ve tabiat turizmi alanında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi, uluslararası alanda hazırladığı proje ile afetlerden etkilenen illerdeki lisans öğrencilerine Kastamonu’da eğitim verecek.

Anadolu Uygarlıklarının İzleri Çağdaş Resimde
Etkinlik

Anadolu Uygarlıklarının İzleri Çağdaş Resimde

Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Sanat Buluşmaları-3" kapsamında Prof. Dr. Meliha Yılmaz, "Anadolu Uygarlıklarının Çağdaş Türk Resim Sanatına Etkisi" konulu bir söyleşi verdi. Söyleşinin ardından Yılmaz'ın "Mitolojik İzler" isimli 20. kişisel sergisi de sanatseverlerle buluştu. Sergi 4 Mart'a kadar açık.

TÜBİTAK tarafından desteklenen Hemşirelik öğrencilerine arama kurtarma eğitimi
Etkinlik

TÜBİTAK tarafından desteklenen Hemşirelik öğrencilerine arama kurtarma eğitimi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Hemşirelikte Arama Kurtarma Eğitimi” Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.