İklim kriziyle şaşırtıcı olay! İkisi de aynı dalda

Muğla'da bir portakal ağacında aynı anda çiçek, olgunlaşmamış ve olgun portakal görülmesi vatandaşları şaşırttı. Uzmanlar, bu olayın iklim değişikliğinin sonucu olduğunu ve gelecekte daha da sık rastlanacağını söylüyor.

İklim kriziyle şaşırtıcı olay! İkisi de aynı dalda

İklim değişikliğinin en fazla etkisinin görüldüğü ağaçlardaki zamansız çiçek ve ürün verme olayı vatandaşları hayrete düşürüyor.

Muğla’nın özellikle kıyı şeridinde yaşanan iklim değişikliği sonrası Akdeniz iklimi tropikal iklime evrilirken, henüz dalındaki portakal meyvesi koparılmayan ağaç, olgunlaşmaya yakın gök meyve verirken, sıcak giden hava şartları nedeniyle çiçek açtı.

Muğla’nın günübirlik tatil tercihinde ilk sırada yer alan ‘Sakin Kent’ unvanlı Ula’nın Akyaka Mahallesindeki Yücelen Otel bahçesindeki yaklaşık 10 yıllık portakal ağacı tek gövdesinde çiçek, olgunlaşmamış gök meyve ve tüketime hazır ermiş portakal ürününü barındırıyor.

Otelin yöneticilerinden Yaşar Gencel, ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Bunun izahı yok. Bu yediveren limon değil. İklim değişikliğinin direk etkisi olduğunu düşünüyorum. Böyle bir olayı daha önce hiç görmedim. Taze çiçek açmak üzer olan tomurcuklar bir tarafta, mandalina büyüklüğünde portakal, bir tarafta da dalında olgunlaşmış meyve. Yani iklim değişikliğinden başka bir izahı yok diye düşünüyorum” dedi.

İklim kriziyle şaşırtıcı olay! İkisi de aynı daldaİklim kriziyle şaşırtıcı olay! İkisi de aynı daldaİklim kriziyle şaşırtıcı olay! İkisi de aynı dalda

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sivas'ta   kar direkleri iklim değişikliğini belli etti
Bölgesel

Sivas'ta kar direkleri iklim değişikliğini belli etti

Sivas’ta meteorolojik veri toplamak amacıyla kar kalınlığını ölçmek için yerleştirilen direklere günümüzde ihtiyaç kalmaması yaşanan iklim değişikliğini de gözler önüne serdi.

İklim Krizine dikkat çekmek için 'Dünya Saatine' tam destek!
Yaşam

İklim Krizine dikkat çekmek için 'Dünya Saatine' tam destek!

Tepebaşı Belediyesi, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) iklim krizine dikkat çekmek sürdürdüğü ’Dünya Saati’ etkinliğine her yıl olduğu gibi bu yıl da destek vererek, belediye binasının ışıklarını bir saatliğine kapattı.

Etwinning projesi iklim krizine dikkat çekti
Yaşam

Etwinning projesi iklim krizine dikkat çekti

Türk, Azeri ve Romen öğrenciler "Unchangıng Climate" etwinning projesi ile iklim değişikliğine dikkat çekti.

İklim Krizi Tokat'ta da Etkisini Gösteriyor: Kar Yağmayınca Lahana Adam!
Bölgesel

İklim Krizi Tokat'ta da Etkisini Gösteriyor: Kar Yağmayınca Lahana Adam!

Fatma Esin Tuna, "Doğaya sahip çıkmazsak bir gün iklim krizinin sonrası da gıda krizi olur. Bu lahanayı da bulamayız. O yüzden herkes üzerine düşen hassasiyeti göstermeli." dedi.

CK Enerji ile 1,2 Milyar kWh Elektrik "Yeşil"e Dönüştü
Bölgesel

CK Enerji ile 1,2 Milyar kWh Elektrik "Yeşil"e Dönüştü

CK Enerji, 323 şirkete I-REC belgesi vererek 1,2 milyar kWh'lik elektrik tüketimini yenilenebilir enerjiye dönüştürdü. Bu, 500 bin konutun yıllık tüketimine eşit. I-REC sertifikası, firmaların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına ve karbon ayak izlerini düşürmelerine yardımcı oluyor.

İklim krizine karşı harekete geçme vakti
Etkinlik

İklim krizine karşı harekete geçme vakti

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, +0.5 Akdeniz’in Geleceği başlığında gerçekleştirilen çevre çalıştayında iklim krizine karşı acil tedbirler alınması gerektiğini belirterek “Hemen uygulanacak çıktılara ulaşmak ve kamu yararının her şeyin önünde gitmesi lazım” dedi. Devamı haberimizde...