Antalya / Kepez

Kepez'den 4 mahalleye daha park yapılıyor

Son 15 yılda 577 park yapımı gerçekleştiren Kepez Belediyesi, Gülveren, Şelale, Aktoprak ve Erenköy mahallelerinde yeni yeşil alan çalışması başlattı. Devamı haberimizde...

Kepez'den 4 mahalleye daha park yapılıyor

Son 15 yılda 577 park yapımı gerçekleştiren Kepez Belediyesi, Gülveren, Şelale, Aktoprak ve Erenköy mahallelerinde yeni yeşil alan çalışması başlattı.

İlçenin dört bir yanında zeytin bahçeleri oluşturan, Kent Ormanı, Millet Ormanı ve Orman Çiftliği projeleriyle vatandaşları doğayla buluşturan Kepez Belediyesi, park yapımıyla da mahallere yeşil bir güzellik kazandırıyor.
Belediyenin kullanımına tahsis edilen eski fabrikaların yerleşkesindeki korulukları da şehir sakinlerinin hizmetine sunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 15 yıllık görev yılları içerisinde 448'i yeni park, 129 tanesi tadilat olmak üzere 577 parkın yapımını tamamladı.

İHALE YOLUYLA 13 MAHALLE PARKI

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu sayıyı, yeni yeşil alan çalışmalarıyla artırıyor. Son dönemdeki yeni yeşil düzenlemeleri, özellikle mülkiyet sorunlarının çözümünden sonra planlı şekilde şehirleşme sürecinin başladığı mahallelerde yapılıyor. Bu kapsamda Kepez Belediyesi, ihale yöntemiyle yapılacak olan 13 mahalle parkının yapımını bu yılın yatırım programına aldı. Mülkiyetle ilgili sorunları çözülen ve yapılaşma süreci tamamlanan mahallelere kazandırılacak olan bu yeşil alanların yapımı geçtiğimiz aylarda başladı.

PARKLAR HANGİ MAHALLELERE YAPILIYOR?

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ihale yöntemiyle yapılan parklara ilave olarak Şelale, Aktoprak, Gülveren ve Erenköy mahallelerini yeni yeşil alanlarla buluşturuyor. İnşası başlayan parklar, Erenköy Mahallesi 4858 -4862 sokaklar kesişimindeki 1048 metrekare (m2) alana, Varsak Aktoprak Mahallesi 1073-1074 sokaklar arasındaki 2 bin 49 m2 alana ve Varsak Şelale Mahallesi 7241-7248 sokaklar üzerinde 845 m2 alana ve Gülveren Mahallesi'nde 3713-3735 sokakların yanındaki 1040 m2 alana yapılıyor.

YENİ PARKLAR BÖLGEYE NEFES OLACAK

Müdürlük ekipleri, iş makineleriyle bitki ve moloz temizliğini yaptığı yeşil alanların yüzeyini tesviye çalışmasıyla düzgün hale getirdi. Çevresine bordür taşı döşenen park alanlarının daha sonra aydınlatma ve sulamayla ilgili altyapı çalışmasına geçilecek. Açık hava spor aletleri, çocuk oyun parkı, oturma mobilyalarının yer alacağı yeşil alan çalışmaları, çeşitli bitki, ağaç fidanı dikimi ve çimlendirme çalışmasıyla tamamlanacak.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, parklarının yapımını yeni yılın ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıklarını ifade ettiler.
Yeni parklar bölgeyi güzelleştirirken, vatandaşların sosyal aktivite, dinlenme, çocukların ise oyun alanı ihtiyacını karşılayacak. Parklar, yeşil dokusuyla da bölgeye nefes olacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kemer Belediyesi, park çalışmasını tamamladı
Bölgesel

Kemer Belediyesi, park çalışmasını tamamladı

Kemer Belediyesi, Çamyuva Mahallesi’nde park yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Kemer Belediyesi Çamyuva da park yaptırıyor
Bölgesel

Antalya Kemer Belediyesi Çamyuva da park yaptırıyor

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Mahallesi'nde yapımı hızla devam eden park alanında yapılan çalışmaları inceledi.

Antalya’da şiddetli dolu yağışı! Balkonları ve bahçeleri su bastı
Bölgesel

Antalya’da şiddetli dolu yağışı! Balkonları ve bahçeleri su bastı

Antalya'nın Dokuma bölgesinde etkili olan kuvvetli dolu yağışı, yüksek katlardaki balkonları bile suyla doldurdu. İşte detaylar!

Antalya'da motosiklet uygulamasında bin 135 kişi sorgulandı
Bölgesel

Antalya'da motosiklet uygulamasında bin 135 kişi sorgulandı

Antalya'da motosiklet hırsızlıklarını önlemek ve suç oranlarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde bin 135 kişi sorgulanırken, 5 çalıntı motosiklete el konuldu.

Antalya'da Ramazan Gecesinde yüksek sesle müzik krizi Mahalleli şikayetçi oldu
Bölgesel

Antalya'da Ramazan Gecesinde yüksek sesle müzik krizi Mahalleli şikayetçi oldu

Antalya'nın Serik ilçesinde Ramazan ayının manevi atmosferini bozan bir olay yaşandı

Antalya'da metruk binadan yangın Ekipler seferber oldu
3. Sayfa

Antalya'da metruk binadan yangın Ekipler seferber oldu

Antalya'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan metruk bir binada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.