Kocaeli

Kocaeli'de Çiftçilere Modern Sera Kurulum Desteği Başlıyor - Haberler

Kocaeli'de kaliteli mahsul ve yüksek verim elde edilmesi amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli modern sera desteği verilecek.

Kocaeli'de Çiftçilere Modern Sera Kurulum Desteği Başlıyor - Haberler

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'de kaliteli mahsul ve yüksek verim elde edilmesi amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli modern sera desteği verilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, üreticilerin pazar değeri yüksek ürün elde etmeleri ve gelirlerinin artırılması amacıyla başlatılan "Seracılığı Geliştirme Projesi" kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli modern sera kurulumu desteği sağlanacak.
Sıfırdan kurulup, çiftçilere teslim edilecek seralar 2 bloklu, 16 metre eninde, 32 metre boyunda, toplam 512 metrekare alandan oluşuyor. Modern seracılığa uygun 4 ayrı özelliğe sahip seralar, Kocaeli'deki çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak. Proje ile üreticilerin modern ve bakımı kolay sera sistemine geçişi de sağlanmış olacak.
Çiftçiler, havalandırması uygun olmayan ve bükme demirden yapılmış seraların yerine, modern, havalandırması ve bakımı ile hastalık ve zararlılarla mücadelenin kolay olduğu de-monte galvaniz profilli yüksek tünel sera sistemine sahip olacak. Kurulan seralar kar, dolu, fırtına ve yağmur gibi zorlayıcı hava şartlarına karşı mekanik mukavemeti artırarak üretime katkı sağlayacak. Seralar ayrıca, geniş alanda üretim yapmaya da imkan sağlıyor.
Modern sera naylonu 36 aylık kullanım süresine sahip. Ayrıca UV + IR(LD) + EVA katkılı ve don riskini de azaltıyor. Hastalık ve zararlıları minimum seviyede tutan sera naylonları ilaçlama sayısını azaltıyor, daha sağlıklı ve pazar değeri yüksek ürünlerin yetişmesini sağlıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 50 hibeli modern sera desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle 5 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek. Büyükşehir tarafından kurulacak modern seralar, belirlenen tarihlerde üreticilere hazır bir şekilde teslim edilecek.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yerel Ürün Pazarı ile Dünya Çiftçiler Günü Kutlanacak!
Bölgesel

Yerel Ürün Pazarı ile Dünya Çiftçiler Günü Kutlanacak!

Konyaaltı Belediyesi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde HayatPark'ta yerel ürün pazarı kuracak. Pazar, 14 Mayıs'ta saat 10.00'dan 19.00'a kadar açık olacak.

Hayatpark'ta yerel ürün pazarı kurulacak
Bölgesel

Hayatpark'ta yerel ürün pazarı kurulacak

Konyaaltı Belediyesi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde HayatPark’ta yerel ürün pazarı kuracak.

Burhaniye'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı!
Yaşam

Burhaniye'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı!

- Burhaniye ilçesinde, geleneksel çiftçi hayırları başladı. Dün, kırsal Dutluca mahallesinde düzenlenen hayırda dualar yapılırken, etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden kuru fasulye eğitimi
Bölgesel

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden kuru fasulye eğitimi

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü eğitim ve yayım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. İlçelerde ve köylerde devam eden çalışmalardan çiftçiler memnun.

Erzurum Valisi Hafız  Mustafa Çiftçi, "Hafız Kal Yarışması"nda Türkiye birincisi oldu
Bölgesel

Erzurum Valisi Hafız Mustafa Çiftçi, "Hafız Kal Yarışması"nda Türkiye birincisi oldu

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Hafız Kal Yarışması"nın Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu.

Çiftçilerin Kekik Eğitimi Tamamlandı
Bölgesel

Çiftçilerin Kekik Eğitimi Tamamlandı

Denizli’de İhracata Yönelik Entegre ve Kontrollü Kekik Yetiştiriciliği (EKÜY) Projesi kapsamında çiftçilere verilen eğitimler tamamlandı.