Bülent Okunakol

Ebabil kuşlarını bekliyoruz

Bülent Okunakol'un 'Ebabil kuşlarını bekliyoruz' adlı köşe yazısı

Bülent Okunakol

Saygıdeğer okuyucularımız,

Dünyanın ve ülkemizin gündeminde yer alan, İsrail-Hamas arasında devam eden savaşta 15 bine yakın sivilin vahşice katledilişini hala seyrediyoruz. Her gün ortalama 300 Filistinli şehit edilirken, ölenlerin çoğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Katil İsrail, uluslararası savaş hukukunu tanımayarak hastaneleri, okulları ve mabetleri bombalayacak kadar gözü dönmüş durumda. Dünya tarihinin yazmadığı korkunç bir soykırım yaşanıyor Gazze’de.

Buna mukabil başta 57 İslam ülkesi olmak üzere kınamalar, yardım göndermeler, dualar, temenniler, gıyabi cenaze namazları, mitingler, protestolar tüm hızıyla kesilmeden devam ediyor. Tüm bu eylemlere karşı elbette İsrail’in kılı kıpırdamıyor. Saldırılarına devam ediyor. Bunun yanında dünyada ciddi olarak Filistin lehine çalışma yapan demeçler veren namuslu, vicdan sahibi Hristiyan idareciler ve politikacılar da yok değil.

Bizim bu politikacılardan çok daha etkili olmamız, onlardan bir farkımız olması gerekmez mi?

İsrail, Gazze’de yapmakta olduğu soykırım ve işlediği cinayetlerin cüretini kimden alıyor? Diye sorarsak en başta elbette ABD ve bazı Hristiyan AB ülkeleri diyeceksiniz. Haklı olabilirsiniz. Lakin bana göre Siyonist İsrail, Filistin’i işgal ve binlerce masumu katlederken en büyük cesaret ve cüreti 57 İslam ülkesinin tutumundan alıyor. İslam ülkelerinin bu sessizliği, Siyonistlerin en büyük kazancı ve hareket noktası. Sözlü kınamalar ve pasif eylemler dışında ciddi yaptırımlara girmeyen İslam Dünyası Filistin’in yüz binlerce kardeşimizin vebalini taşıyor. Oysa ki İslam Dünyasının, özellikle Türkiye’nin elinde ABD ve İsrail’i bu saldırılarından vazgeçirecek onca imkan varken… (…….)

İdarecilerimiz diplomatik görüşmeler, kamuoyu oluşturmak için yapılan ziyaret ve açıklamalar dışında ciddi eylem ve yaptırımlara bir türlü başvurmuyor. Hal bu ki bugün; sağır ve kör sultanın dahi bildiği büyük İsrail Projesinin ve haritasının menzilinde 22 tane şehrimiz tehdit altında. Yani Nil’den Kapadokya’ya kadar çizilmiş bir Siyonist hedef içerisindeyiz. Bundan da anlaşılıyor ki; Filistin’den sonra sıra başta Lübnan, Suriye, İran, Irak ve Türkiye’ye gelecek. Bugün Filistin’de başlayan yangın yerinde söndürülemezse maalesef diğer ülkelere sıçrayacak ve Anadolu coğrafyası da aynı akıbeti yaşayacaktır. Binaenaleyh Filistin ve Kudüs İslam Dünyasının ve ülkemizin tabii sınırı kabul edilmelidir. Bugün Filistin’de durdurulamayan Siyonist İsrail, korkarım önümüzdeki yıllar hiçbir şekilde durdurulamaz.

Mukaddes Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın işgali karşısında çaresizleri oynayan İslam Alemi’nin Allah Muhafaza en büyük kutsallarımızdan olan Medine ve Mekke’nin, yani Kabe’nin işgali karşısında da aynı umursamazlığı ve korkaklığı sergileyeceğinden endişe ediyorum.

AĞLA OĞLUM AĞLA!

Endülüs Emevi Devleti’nin son Sultanı Ebu Abdullah, ulema ve annesinin tüm uyarılarına rağmen düşmanlarının tuzağına düşmüş, tatlı sözlerine kanmış savaşmaktan ve mücadele etmekten uzak durmuş, nihayetinde toprakları işgal edilince, düşman saraya dayanınca Gırnata’dan ayrılmak zorunda kalmış ve hıçkırıklarla ağlamıştır. Bunun üzerine annesi ise; Sultana dönerek;

-“Ağla oğlum! Ağla! zamanında erkekler gibi savaşarak savunamadığın vatanın için şimdi kadınlar gibi ağla!..” demiştir.

Bu misalden hareketle bugün İslam Alemi Siyonist İsrail ve Hristiyan Batı Blokuna karşı yek vücut mücadele etmezse eğer, akıbetimizin Endülüs Emevi Devleti gibi olacağından korkuyorum. İslam Dünyasının lideri olmak zorunda olan Türkiye, daha aktif uygulayacağı, caydırıcı politikalarla tüm İslam Alemine ümit vermek zorundadır. Bizim dışımızda bu misyonu üstlenecek ne yazık ki başka bir ülke yoktur. İnşallah kısa zamanda özümüze dönerek, devlet – millet kenetlenmesiyle arzu ettiğimiz şekilde milli politikalarımızı uygulamaya koyarız.

Çok mu ümit varız?

Elbette değil.

Ama başkada bir çaremiz gözükmüyor. Bizi ümitsizliğe sevk eden iktidarıyla, muhalefetin Filistin meselesinde ortaya koydukları pasif politikalarla bir neticeye varmamız mümkün gözükmüyor. Hala partilerimiz iç meselelerinin dışına çıkamıyor, oluşturulan suni gündemlerle oyalanıyor ve önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili çalışmalarla meşgul oluyorlar. Filistin müdafaasının aslında Türkiye’nin ve İslam Aleminin savunması olduğu gerçeğinin idrakinde değiliz. Partilerimiz bu durumdayken sivil toplum kuruluşlarımız, sendikalar, dernekler, İslami cemaatler, tarikatlar farklı duyarlılık ta mı? Ne yazık ki; maalesef onlar da kınamak ve dua dışında bir eylem içerisinde değiller.

Asrımızın Ebrehe’si Siyonist İsrail’i durduracak yegâne güç ve kudret Allah Teala’nın göndereceği Ebabiller mi? Sorusunu sorarak milyarlarca Müslüman’ın vicdanına seslenerek yazımıza son verelim.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Bülent Okunakol Diğer Yazıları

29
MART

2025

RAMAZANIN HAZZINI ALMAYAN BAYRAM SEVİNCİNİ DUYABİLİR Mİ ?

Bülent Okunakol'un RAMAZANIN HAZZINI ALMAYAN BAYRAM SEVİNCİNİ DUYABİLİR Mİ ? köşe yazısı Devamı

25
MART

2025

Az kalsın dinimi 30 kuruşa satıyordum !

Bülent Okunakol'un 'Az kalsın dinimi 30 kuruşa satıyordum !' adlı köşe yazısı... Devamı

22
MART

2025

Yaşanmış öyküler Seni görünce hem dua ediyorum hem beddua edesim geliyor

Bülent Okunakol'un 'Yaşanmış öyküler Seni görünce hem dua ediyorum hem beddua edesim geliyor' adlı köşe yazısı... Devamı

19
MART

2025

Ülkemiz suni gündemlerle kaosa mı itilme isteniyor?

Bülent Okunakol'un 'Ülkemiz suni gündemlerle kaosa mı itilme isteniyor?' adlı köşe yazısı. Devamı

15
MART

2025

Gölhisar Kaymakamı Sayın Emre Çiftçi'yi makamında ziyaret ederek ilçe gündemi konuştuk

Yaklaşık 8 ay önce Gölhisar İlçesine atanarak vazifesine başlayan Kaymakam Emre ÇİFÇİ'yi makamında ziyaret ederek ilçe gündemine dair bir sohbet gerçekleştirdik. Devamı

12
MART

2025

İyilik yapalım ama nasıl? Muhteşem bir hikaye

Bülent Okunakol'un 'İyilik yapalım ama nasıl? Muhteşem bir hikaye' adlı köşe yazısı... Devamı

06
MART

2025

Bugün Ne D3eğişti de Bizimkiler ve Dünya PKK Barışmamızı İstiyor Alkış Tutuyor

Bülent Okunakol'un BUGÜN NE DEĞİŞTİ DE BİZIMKİLER VE DÜNYA PKK İLE BARIŞMAMIZI İSTİYOR ALKIŞ TUTUYOR ? adlı köşe yazısı. Devamı

05
MART

2025

Tut Bizi Ey Oruç !

TUT BİZİ EY ORUÇ ! Bülent Okunakol'un TUT BİZİ EY ORUÇ ! adlı köşe yazısı. Devamı

24
ŞUBAT

2025

Gölhisar ilçesi Mümtaz değerlerinden Fuat Naci Hoca dua bekliyor

Bülent Okunakol'un 'Gölhisar ilçesi Mümtaz değerlerinden Fuat Naci Hoca dua bekliyor' adlı köşe yazısı... Devamı

21
ŞUBAT

2025

Gölhisar Devlet Hastanesinde doktor Güvenç Bey güven vermeye devam ediyor

Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Devlet Hastanesinde doktor Güvenç Bey güven vermeye devam ediyor' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Ebabil kuşu veteriner tarafından tedavi altına alındı
Bölgesel

Ebabil kuşu veteriner tarafından tedavi altına alındı

Barınağa getirilen ebabil kuşuna veteriner hekim tarafından şırınga ile su verildi. Devamı haberimizde...

Çorum 'da ürünleri  çöpe dökmüştü.çok büyük ceza geliyor
Yaşam

Çorum 'da ürünleri çöpe dökmüştü.çok büyük ceza geliyor

Çorum'da belediye başkanına tepki amacıyla pazarda ürünleri çöpe döken kişilere 1.4 milyon ile 17.2 milyon lira ceza kesileceği açıklandı.

Bir Gece Masalı neden yok? Yeni bölüm ne zaman? İşte Bir Gece Masalında gelişmeler
Yaşam

Bir Gece Masalı neden yok? Yeni bölüm ne zaman? İşte Bir Gece Masalında gelişmeler

Bir Gece Masalı bu hafta neden yayınlanmıyor? Ramazan Bayramı nedeniyle dizi ara verdi. Yeni bölüm tarihi ve detaylar burada.

Afyon Şuhut'ta Otomobil traktöre çarptı 3 kişi yaralandı
Bölgesel

Afyon Şuhut'ta Otomobil traktöre çarptı 3 kişi yaralandı

Afyonkarahisar’da otomobilin traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Isparta Yalvaç otomobil refüje çarparak 3 ağacı devirdi sürücüsü yaralı
Bölgesel

Isparta Yalvaç otomobil refüje çarparak 3 ağacı devirdi sürücüsü yaralı

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil refüje çarparak 3 ağacı devirdi. Kazada 1 kişi yaralandı.

Iparta Otogarda şüpheli şahsın üzerinden uyuşturucu çıktı
3. Sayfa

Iparta Otogarda şüpheli şahsın üzerinden uyuşturucu çıktı

Isparta’da yeni otogar içerisinde şüpheli hareketler sergileyen bir kişi bekçiler tarafından kontrol edildi. Üzerinden 40 içimlik sentetik kannabinoid çıkan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.