Taceddin Akbaş

İMAMOĞLU ‘YELKENLERİ SUYA’ İNDİRDİ!

Taceddin Akbaş'ın 'İMAMOĞLU ‘YELKENLERİ SUYA’ İNDİRDİ!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Aylardır CHP’nin Genel Başkanlığına soyunan, hattâ çok ciddi bir şekilde buna hazırlanan önceki İstanbul/Beylikdüzü, şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, bunu başaramayacağını geçte olsa anladı ve Partisinin değil, İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yani, İmamoğlu Kılıçdaroğlu’nun karşısında tutunamayacağını geçte olsa anladı ve bunu önceki gün düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna duyurdu…

Şimdiye kadar CHP’nin Genel Başkanlığına ne ‘adayım’ ne de ‘değilim’ diyemeyen ama aslında bunu çok isteyen-arzulayan Ekrem İmamoğlu, sonunda dereyi görmeden paçayı sıvamanın doğru olmadığını anlamış olmalı ki; CHP’nin Genel Başkanlığına değil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ‘yeniden’ olduğunu veya olacağını açıkladı. O nedenle ben önce Baba Kılıçdaroğlu’nun evlât İmamoğlu’na çektiği baba nasihatini köşeme iktibas etmek, daha sonra da kendi görüş ve düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylamak istiyorum:

Kemal Kılıçdaroğlu; “Ekrem Bey, Milletvekili seçiminde İstanbul’un 39 ilçesinde CHP çoğunluğu elde etti… Siz, gelecek seçimde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olun, seçimi kazanın, oy durumuna göre Belediye Meclisinde çoğunluğu elde ederiz. Dolayısıyla da siz ayrılacağınız zaman yerinize CHP’li bir Belediye Meclisi üyesi seçileceği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yine CHP’de kalacak. O zaman siz Başkanlıktan ayrılır kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olabilirsiniz. Şu anda sizin ayrılmanız demek, Belediyeyi AKP’ye vermek demektir. Çünkü Belediye Meclisinde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda olduğu için AKP’li bir Belediye Başkanı seçilecek. Oysa bizim İstanbul’u seçim öncesinde AKP’ye bırakmak gibi bir durumumuz asla olmamalı…”

EKREM İMAOĞLU’NUN CHP’YE GENEL BAŞKAN OLABİLMESİ İÇİN; YEREL SEÇİMLERDE CHP’NİN İSTANBUL BELEDİYE MECLİSİNDE ÇOĞUNLUĞU ELDE ETMESİ GEREKİYOR. BU DA İMKÂNSIZ GİBİ GÖZÜKÜYOR! KILIÇDAROĞLU’NUN MAKSADI DA BU VEYA BUNUN GİBİ MA-ZE-RET-LER OLABİLİR!

Kemal Beyin beyanına göre, 2024’ün Mart’ında yapılacak olan, yapılması beklenen Yerel Seçimler de Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına (yeniden) aday gösterilmesi ve tekrar kazanması gerektiği gibi, Belediye Meclisi’nde de CHP’nin çoğunluğu sağlaması; Ardından da İmamoğlu 5 yıl boyunca hizmet etme sözü verdiği ya da vereceği İstanbul halkından ‘özür dileyerek’ Belediye Başkanlığını bırakacak, daha sonra çoğunluğu ellerinde bulunduran CHP’li Belediye Meclisi Üyeleri bir başka CHP’liyi İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı yapacak! Bana göre bu İstanbul halkına karşı büyük bir saygısızlık olacağı gibi, CHP’nin Belediye Meclisinde Çoğunluğu elde edememesi durumunda İmamoğlu’nun yerinde kalması ya da her şeye veya Kılıçdaroğlu’na rağmen CHP Genel Bakanlığına aday olması demektir! Kazanır mı kazanamaz mı onu hep birlikte bekleyip göreceğiz!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tarifi bana, bir borçlunun alacaklısına önerdiği şu ödeme teklifini veya takvimini hatırlattı:
Alacağını istemek için borçlusunun kapısına giden ve alacağını isteyen adama borçlusu, ‘Valla biz evimizin bahçesinin duvarlarını dikenli tel örgüyle çevirdik… Bizim buradan gelip geçen komşuların keçilerinin koyunlarının tüyleri veya kılları zamanla bu tel örgülere takılacak, biz de onları toplayıp, eğirip büküp ip yapacağız! Sonra da onları pazara götürüp satacağız, ardından da size olan burcumuzu ödeyeceğiz..!’

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA RAĞMEN HEM GENEL BAŞKAN OLMAZ-OLAMAZ… HEM DE AYIP OLUR!

Gerçi politika da ve bilhassa günümüzün politikacılarında ‘vefa’ denildiğinde kendilerinin akillarına ‘İstanbul’da bir semt’ geliyor ama, bu kadar da vefasızlık olmamalı! Yani, Ekrem İmamoğlu, bir İlçe’nin Belediye Başkanı iken ve kimse Kendisini tanımazken İstanbul gibi bir Metropol şehre Belediye Başkan adayı gösteren, seçilmesi için de var gücüyle çalışan, elinden geleni yapan ve bunda başarılı da olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına dikilip ‘ben seni koltuğundan kaldırıp yerine oturmak istiyorum. Yani CHP’de senin yerine ben Genel Başkan olmak istiyorum…’ demesi, hem vefasızlık olurdu, hem de İmamoğlu’nun (Kılıçdaroğlu’na rağmen) Genel Başkan seçilmesi mümkün olmazdı!
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; zenginin parası züğürdün çenesini yorduğu gibi, CHP’nin Genel Başkanlık meselesi de bizim gözümüzü kulağımızı, elimizi parmağımızı ve klavyemizi yoruyor! Yoruyor çünkü biz iktidara yakın partilerle birlikte şu anki ve bundan sonraki tüm belediye başkanlarını nefsimiz için değil, neslimiz ve ülkemiz için düşünüyoruz…’ diyor, herkese hayırlı kararlarla birlikte saygılar sunuyorum.

İYİ DÜŞÜN DOĞRU KARAR VER!..

Doğan Cüceloğlu

HAYATTA NEYİN MÜMKÜN OLACAĞINI

BELİRLEYEN EN ÖNEMLE ŞEY, ALTINI VE

ÜSTÜNÜ ÇİZECEĞİNİZ ŞEYLERE DOĞRU

KARAR VERMEKTİR…

Tayfun Topaloğlu

İNSANIN HER ZAMAN BİR SEÇENEĞİ VARDIR

BÂZEN SÂDECE DOĞRU OLANI SEÇMEKTİR!

Don’t Look Up

SADECE SORMAKTA FAYDA VAR, YANLIŞ

KARARLARINIZDAN İLERLEMENİZE YARDIMCI

OLACAK HANGİ BİLGELİĞİ ÖĞRENDİNİZ:

David Brooks

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

İstanbul ve Ataşehir Belediye Başkanları, Ankara'da Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Haberler
Yaşam

İstanbul ve Ataşehir Belediye Başkanları, Ankara'da Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Haberler

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

İstanbul'da Seçimlerde İmamoğlu'na Büyük Destek: Yüzde 51,14 Oy Aldı - Haberler
Bölgesel

İstanbul'da Seçimlerde İmamoğlu'na Büyük Destek: Yüzde 51,14 Oy Aldı - Haberler

- İstanbul'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde sandıkların yüzde yüzü açıldı. Resmi olmayan verilere göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 51,14 oy alırken, AK Parti'nin adayı Murat Kurum ise yüzde 39,59 oy aldı.

Şehit ve gazi yakınları İmamoğlu'na Büyük Tepki
İş Dünyası

Şehit ve gazi yakınları İmamoğlu'na Büyük Tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hizmet yapmadığını ileri sürerek eleştirdi.

İmamoğlu'nun İkinci Duruşması: Zorla Getirme Talebi Reddedildi
Yaşam

İmamoğlu'nun İkinci Duruşması: Zorla Getirme Talebi Reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi Ekrem’e bırakmayın“ sözlerine cevap gecikmedi
Yaşam

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi Ekrem’e bırakmayın“ sözlerine cevap gecikmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi İmamoğlu’nu kaptırmayın direnin. Partiyi ANAP’laştırmak istiyor” sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, "Bu haberlerle bizim aramızı bozamazlar. Ben CHP’nin seçim kaybetmemiş üyesiyim. Onun için CHP’liliğimi kimse tartışmaya açamaz” ifadelerini kullandı.

CHP yeni İstanbul İl Başkanı Özgür  Çelik oldu
Bölgesel

CHP yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu

chp istanbul il başkanı kim oldu CHP İstanbul il başkanlığı Kongrede genel merkezin desteklediği aday eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı.