Kuzey Kore, nükleer savaş tehdidini artırdı

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na yanıt olarak taktik nükleer saldırı tatbikatı yaptığını duyurdu.

Kuzey Kore, nükleer savaş tehdidini artırdı

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’yi nükleer savaş tehlikesine karşı uyarmak için taktik nükleer saldırı tatbikatı yaptığını açıkladı.

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’nin bölgede gerçekleştirdiği ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı’na yanıt olarak taktik nükleer saldırı tatbikatı yaptığını duyurdu. Yapılan açıklamada, taktik nükleer saldırı senaryosu çerçevesinde 2 Eylül sabahı gerçekleştirilen tatbikatın “düşmanı gerçek nükleer savaş tehlikesine karşı uyarma” amacını taşıdığı belirtildi. Hedef olarak belirlenen adanın 150 metre üstünde patlayan seyir füzelerinin “nükleer saldırı görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiği” kaydedilen açıklamada, Kuzey Kore’nin nükleer kuvvetlerinin “savaşı caydırmak, barış ve istikrarı sağlamak” için hazırlıklarını sürdüreceği vurgulandı.

Sarı Deniz istikametine füze fırlatmıştı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin dün Sarı Deniz istikametine doğru birden fazla seyir füzesi fırlattığını açıklamıştı. Pyongyang’ın adımı, ABD ve Güney Kore’nin geçtiğimiz 21 Ağustos’ta başlattığı 11 günlük ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı’na misilleme olarak yorumlanmıştı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Açıklama yaptı
Bölgesel

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Açıklama yaptı

Medvedev: “Ukrayna’nın saldırısı başarılı olursa nükleer silah kullanırız” işte detaylar..

Kuzey Kore Padasuri-6 füzesinin test edildiğini duyurdu
Dünya

Kuzey Kore Padasuri-6 füzesinin test edildiğini duyurdu

Kuzey Kore, dün gerçekleştirdiği füze denemesinde karadan denize fırlatılan yeni tip Padasuri-6 füzesinin test edildiğini duyurdu. Ülke lideri Kim Jong-un, “Düşman, tarafımızdan kabul edilen deniz sınırına girdiğinde bunu Kuzey Kore'nin egemenliğine yönelik bir ihlal ve silahlı bir provokasyon olarak göreceğiz” dedi.

Hırvatistan'da  yeni hükümet kuruldu
Dünya

Hırvatistan'da yeni hükümet kuruldu

Hırvatistan'da mevcut Başbakan Andrej Plenkovic liderliğindeki yeni hükümet, meclisten güvenoyu alarak kuruldu.

NATO Askeri Komite Başkanı: "Ukrayna'nın tek ihtiyacı, bizim yardımımız"
Dünya

NATO Askeri Komite Başkanı: "Ukrayna'nın tek ihtiyacı, bizim yardımımız"

NATO ülkelerinin genelkurmay başkanları ittifakın dönüşümü, yeni savunma planlarının uygulanabilir hale getirilmesi ve Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu ele almak üzere bir araya geldi.

Gazze Şeridi'nde  hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 272
Dünya

Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 272

İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 272’ye, yaralananların sayısı ise 79 bin 205’e yükseldi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun hayati tehlikesi var
Dünya

Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun hayati tehlikesi var

Suikast girişiminde bulunulan Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun birden fazla kez vurulduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.