Kestane pişirmek denilince akla ilk gelen sobalar olsa da günümüzde sobada pişiren sayısı oldukça azaldı. Peki, evde kestane nasıl pişirilir?
En iyi kestane pişirme yöntemlerini bir araya getirdik. İşte nar gibi kızartan kestane pişirme yöntemleri... Kestane mevsiminin gelmesiyle evde kestane pişirme yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Kestaneyi haşlanarak, tavada közleyerek ya da fırında közleyerek pişirebilirsiniz. Evde kestane pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Nar gibi kızaran kestane pişirmek istiyorsanız çizik atmanız gerekir. Kestane pişirmenin püf noktası burasıdır.
Fırında kestane pişirme yöntemi en sık tercih edilen kestane pişirme yöntemidir. Önce kestaneleri yarım saat tuzlu suda bekletin. Sonra geniş kısımlarından çizik atın ve fırın tepsisine dizin. 200 derece fırına sürün. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz. (Fırına yağlı kağıt serebilirsiniz)
Kestane pişirmek için tava ya da közlemeye özel tavalar da kullanılabilir. Tuzlu suda kestaneleri yarım saat bekletin. Ardından çizik atın ve tavada közleyin. Normal tava kestanenin ardından kullanılmaz hâle geliyor. Bu yüzden teflon veya yanmaz yapışmaz tava kullanabilirsiniz.
Bazıları da haşlanmış kestane sever. Kestaneleri haşlamak için 2 saat suda bekletin. Tencereye koyacağınız az miktar suyun içerisinde önce kestanelerinizi haşlayın. Ardından su tamamıyla çekildikten sonra közleyin. Eğer sadece haşlama seviyorsanız öyle yiyebilirsiniz
Kestane kabuğunu kolayca soymak ve israf etmeden tüketmek için pratik yöntemleri öğrenin. Fırında kestane nasıl pişirilir, sağlığa faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar!
Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, ilçenin eşsiz doğal ürünlerinden biri olan Babadağ Kestanesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tanıttı.
Saflık derecesi ve kalitesini gösteren prolin değeri normal sınırların üstünde çıkan balı, kestane balı sınıfında Londra’daki yarışmaya Zonguldak'tan gönderen Akosman çifti, sağlığa olağanüstü faydası, benzersizliği ve tadı ile dünyanın en kaliteli balı olma özelliğiyle ‘altın bal’ ödülünü aldı.
Karadeniz Bölgesi’nde görülen ve kestane ağaçlarını kurutan gal arısıyla mücadele için laboratuvar ortamında üretilen böceklerin ardından cezbedici özelliğe sahip sarı tuzaklarla mücadele büyük güç kazandı.
Son yıllarda arıcıların korkulu rüyası haline gelen gal arısı zararlısı ile iklim değişikliği, kestane balı üretimini büyük ölçüde düşürdü.
Karadeniz Bölgesi'nde görülen ve kestane ağaçlarını kurutan gal arısıyla mücadele için laboratuvar ortamında üretilen böcekler Kastamonu'da doğaya bırakıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şu ana kadar kestane ağaçlarına 8 bin böcek salındı.
Yorumlar (0)