Antalya / Manavgat

Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu

Antalya Manavgat Belediyesi Sağlık Söyleşileri kapsamında, Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu. Detaylar haberimizde..

Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu

Antalya Manavgat Belediyesi Sağlık Söyleşileri kapsamında, Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu.
Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli'nin konuk olduğu sağlık söyleşileri programı, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, başkan yardımcıları, birim müdürleri, STK temsilcileri, oda başkanları, basın mensupları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, katılımcılarla buluşarak epilepsi hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.

Epilepsi anlatıldı
Prof. Dr. Gömceli, sunumuna epilepsinin tanımı ile başlayarak, bu nörolojik hastalığın beyin hücrelerinin anormal elektriksel aktivitesi sonucu meydana geldiğini belirtti. Epilepsinin, her yaştan bireyi etkileyebileceğini ve belirtilerinin kişiden kişiye değişebileceğini vurguladı. Katılımcılara, epilepsinin genel belirtileri olan nöbetlerin çeşitlerini, sürelerini ve hastaların yaşadığı farklı deneyimleri anlattı.

“Akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum”
Prof. Dr. Gömceli, epilepsi ile ilgili toplumda yaygın olan yanlış anlamalara da dikkat çekti. Hastalığın bir akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum olduğunu vurgulayarak, epilepsi hastalarına karşı duyulan ön yargıların toplumsal etkilerini ele aldı. Bu yanlış anlamaların, hastaların tedaviye erişimlerini ve sosyal hayatlarını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Sunum sonrasında katılımcılar, Prof. Dr. Gömceli'ye sorular yönelterek, bireysel deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular.
Başkan Kara etkinliğin ardından Prof. Dr. Gömceli'ye çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da kiracıdan çadır eylemi! Kira zammına karşı adliye önünde protesto
Bölgesel

Burdur'da kiracıdan çadır eylemi! Kira zammına karşı adliye önünde protesto

Burdur'da bir kiracı, fahiş kira artışını protesto etmek için adliye karşısına çadır kurdu. Mahkeme süreci ve kira davası detayları haberimizde!

Burdur'da cinayet davası Baba ve oğlunu öldüren sanık hakim karşısında
Bölgesel

Burdur'da cinayet davası Baba ve oğlunu öldüren sanık hakim karşısında

Burdur'da alacak verecek meselesi nedeniyle işlenen çifte cinayet davasında ilk duruşma görüldü. Sanık Metin K., hakim karşısında ifade verdi. Detaylar için tıklayın!

Isparta'da 71 yaşındaki adam otel odasında ölü bulundu
3. Sayfa

Isparta'da 71 yaşındaki adam otel odasında ölü bulundu

Isparta'da 71 yaşındaki bir adam, otel odasında ölü bulundu. Yaşlı adamın kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsinin ardından belli olacağı bildirildi.

Isparta'da müstakil evde yangın Ev sahibini komşusu kurtardı
3. Sayfa

Isparta'da müstakil evde yangın Ev sahibini komşusu kurtardı

Isparta'da 2 katlı müstakil bir evde çıkan yangında, alevler evin her yerini sararken ev sahibi can havliyle dışarı çıkmaya çalıştı.

Eğirdir'de suç oranları düşerken, denetimler aralıksız devam ediyor
Bölgesel

Eğirdir'de suç oranları düşerken, denetimler aralıksız devam ediyor

Eğirdir ilçesinde suç oranlarını azaltmak amacıyla denetimler kesintisiz devam ediyor.

Antalya'da araçların lastiklerini patlatan şahıs, polis tarafından yakalandı
3. Sayfa

Antalya'da araçların lastiklerini patlatan şahıs, polis tarafından yakalandı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde araçların lastiklerini elindeki bıçakla patlatarak zarar verdiği iddia edilen şahıs, polis ekiplerince yakalandı.