Antalya

Rusya Büyükelçisi’nden Başkan Böcek’e ziyaret

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Devamı haberimizde...

Rusya Büyükelçisi’nden Başkan Böcek’e ziyaret

 

Rusya Büyükelçisi’nden
Başkan Böcek’e ziyaret

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik’i ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Böcek, görevine yeni atanan Başkonsolos Sergey Vetrik’e de görevinde başarılar diledi.
YILSONU HEDEFİ 15 MİLYON TURİST
Başkan Böcek, Antalya’nın en çok turist ağırlayan şehirler sıralamasında Avrupa’da ilk, dünyada 10’uncu sırada yer aldığını söyledi. Bu yıl şu ana kadar 13 milyon turist rakamına ulaştıklarını anlatan Başkan Böcek, yılsonu hedefinin 15 milyon turist olduğunu ifade etti. Başkan Böcek, 10 milyon yerli turistle birlikte 25 milyon misafir ağırladıklarını kaydetti.
90 BİN RUS KONUT ALDI
Antalya’da Rusça konuşan yaklaşık 200 bin kişi bulunduğunu belirten Başkan Böcek, “Konut satın alan 90 bin Rus vatandaşı var. Konyaaltı Belediye Başkanlığı dönemimde Konyaaltı’nda yabancılara özel bir meclis de oluşturmuştuk. Rusya’ya önemli tarım ihracatımız da var” diye konuştu. 25 gün önce Moskova’da dünya ulaşım zirvesine katıldığını aktaran Başkan Muhittin Böcek, temasları kapsamında Güney Moskova İdari Bölgesiyle işbirliği protokolü imzaladığını söyledi. Başkan Böcek, Rusya ile kültür, sanat, turizm başta olmak üzere her türlü işbirliğine hazır olduklarını aktardı.
ANTALYA SEMBOL ŞEHİR
Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov, Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik’in görevine yeni başladığını ifade etti. Rusya için Antalya’nın ayrı bir öneme ve yere sahip olduğunu ifade eden Yerhov, “Antalya Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin sembolü. Sizinle önemli turizm ilişkimiz var. Kültür ve sosyal alanda da birçok fırsatımız var. Burada on binlerce Rus vatandaşı yaşıyor. Bunların çoğunluğu Türklerle evlenenler ve Rus işadamları” dedi.
Ziyaretin sonunda karşılıklı hediye alışverişinde bulunuldu.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai
Yaşam

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Gazipaşa’da yapımına başladığı 10 bin metre kanalizasyon hattı yapım işinin yüzde 70’i tamamlandı.

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde
Yaşam

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu 1600 personelle haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütürken, uygulamaların daha verimli olması için 19 ilçede vektörel mücadele eden personele yönelik eğitimler veriyor.

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin örgü bebek atölyesinde eğitim alan kursiyerler katılım belgelerini aldı.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu
Bölgesel

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda hizmete açtığı Karavan Park’ta havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da arttı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da yeni yol açtı
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da yeni yol açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın Karaman sınırında bulunan yayla yolundaki tehlikeli bölümleri yeni bir yol açarak güvenli hale getirdi.