Satın aldığınız salçanın, kapağı açıldıktan bir süre sonra küflenmesi normaldir. Salça havayla temas ettikçe giderek bu çoğalan mantarlar sağlığımızı da riske atar. Küfün ürettiği toksinler, yiyeceğin derinliklerine kadar nüfuz edebilir. Bu durum, gıda zehirlenmelerine zemin hazırlar.
Salçayı temiz kaşıkla alın
Salçayı yemek için kullanırken, seçtiğiniz kaşığın temiz olmasına dikkat edin. Yemek karıştırdığınız kaşığı salça kavanozuna daldırmayın. Bu, salçanın daha hızlı küflenmesine neden olabilir.
Salçanın üstüne, havayla temasını kesecek şekilde zeytinyağı ekleyin
Salçanın üzerine zeytinyağı ekleyerek, havayla temasını kesebilirsiniz. Bu yöntem, salçanın küflenmesini önlemeye yardımcı olur.
Kaliteli markalara ve doğal ürünlere yönelin
Küfler, üretim sürecinde de bulaşabilir. Bu nedenle, kaliteli ve güvenilir markaların salçalarını ya da ev yapımı salçaları tercih etmek, küflenme riskini azaltır.
Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki marketlerde gıda denetimleri gerçekleştiriyor.
Öğr. Gör. Dr. Eda Şensu Demir, satışa sunulan sahte balların içerikleri hakkında bilgi verirken; piyasadaki balların hangisinin sahte hangisinin gerçek olduğunu anlamanın yollarını anlattı.
Burdur Kadın Gelişim Birimi öncülüğünde, FAO işbirliğinde düzenlenen meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime, üretken kadın çiftçiler ve kadın kooperatifleri katıldı.
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, bölgede yaşanan krizlerin gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, Türkiye'nin üretimde milli seferberlik ilan etmesi gerektiğini söyledi.
Sivas’ın Akıncılar ilçesinde bin bir emekle yetiştirilen salçalık domates ve biber hasadı başladı.
Doğal, sağlıklı ve ekonomik yaşamanın hayatın ilk gündem maddesi haline geldiği günümüzde, vatandaşlar hazır ve fabrikasyon yiyeceklerden kaçıp kendi gıdalarını kendileri hazırlamaya başladı.
Yorumlar (0)