Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Ülkemizde uygulanan "Kimseyi Geride Bırakma; Türkiye ve Orta Asya'da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Arttırılması ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Burdur Kadın Gelişim Birimi öncülüğünde Meyve Kurutma ve Gıda Güvenliği Eğitimi gerçekleştirildi.
Yönetim Kurulu Üyemiz Murat SARI'nın Katılımı ve Petek ATAMAN'ın sunumuyla gerçekleşen eğitimde üretken kadın çiftçilerimiz ve kadın Kooperatiflerine yönelik Meyve Kurutma ve Gıda Güvenliği Eğitimi verildi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gonca SAVAŞ, Senem Elçin BERBER birleşmiş milletler proje ekibi, Burdur İl Tarım Müdürlüğü Personellerine, Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü Personellerine ve katılım sağlayan çiftçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Burdur’lu Genç Girişimci Ömer Faruk Ural, sebze ve meyve kurutma tesisi yatırımıyla iş hayatına merhaba dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden “Küresel Hamle”
Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki marketlerde gıda denetimleri gerçekleştiriyor.
Öğr. Gör. Dr. Eda Şensu Demir, satışa sunulan sahte balların içerikleri hakkında bilgi verirken; piyasadaki balların hangisinin sahte hangisinin gerçek olduğunu anlamanın yollarını anlattı.
Küf, bitkisel veya hayvansal gıdalar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. Çıplak gözle görülebilen bu mikroorganizmalar, uygun sıcaklık ve nem koşullarında hızla çoğalır.
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, bölgede yaşanan krizlerin gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, Türkiye'nin üretimde milli seferberlik ilan etmesi gerektiğini söyledi.
Yorumlar (0)