Japon otomotiv devi Toyota'dan yüzyılın icadı denebilecek bir buluş geldi. Şirketten yapılan açıklamada yeni motor sistemlerinin hazır olduğu hatta üretime hazır oldukları bilgisi geldi.
Japon otomotiv devi Toyota yüzyılın buluşunu açıkladı. Şirketin buluşu gelecekte elektrikli, benzinli ve dizel araçların sonunu getireceği düşünülen hidrojen teknolojisine (suya) dayanıyor. Toyota'nın yeni hidrojen yanmalı motoru, daha uzun menziller, daha hızlı yakıt ikmali süreleri sunarak ve sadece su yayarak otomobil endüstrisinde devrim yaptı. Bu teknoloji karbon nötrlüğüne ulaşmada elektrikli araçlara umut verici bir alternatif haline gelecek.
Otomobil üreticileri, çevresel etkiyi azaltmak ve enerji güvenliğini artırmak için güneş, elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan çevre dostu otomobiller geliştirmekte ve hidrojen yakıt ikmal istasyonları uygun maliyetli bir çözüm olmaktadır.
Toyota, Yamaha Motor ile birlikte 455 beygir gücü ve 398 tork üreten hidrojen yakıtlı bir V-8 motor da dahil olmak üzere, sadece su yayan ve sadece 5 kg hidrojenle 485 km kadar yol alabilen hidrojenle çalışan motorlar kullanıyor.
Toyota'nın hidrojen yanmalı motoru daha hızlı yakıt ikmali süreleri sunmakta ve sınırlı miktarda tedarik edilen malzemelere olan ihtiyacı azaltarak elektrikli araçlara umut verici bir alternatif oluşturuyor.
Toyota'nın hidrojen motoru neredeyse hiç CO2 yaymıyor, elektrikli araç bataryalarından daha az nadir metal gerektiriyor ve Corolla Cross H2 konsept otomobilinde test ediliyor. 2025 yılına kadar 200 bin yakıt hücresiyle çalışan aracın yollarda olması planlanıyor.
Toyota'nın Temmuz 2024 kampanyasında 10 bin TL peşinatla sıfır araç sahibi olma fırsatı! Toyota Corolla ve Hybrid modelleri için güncel fiyat listesi ve kampanya detayları burada.
Toyota yapacağını yaptı: Egea'dan bile ucuz! Kasım ayı güncel Corolla fiyatları açıklandı
Burdur'un Bucak ilçesinde 3 dönemdir süre gelen AK Parti liderliğinde belediye süreci, bugün itibariyle sona erdi. Hülya Gümüş, Bucak'ta seçimi kazanarak devrim yaptı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Yapay Zeka Devrimi Mesleklerin Evrimi konulu bir konferans düzenledi. Konferansta, yapay zekanın iş dünyası, yönetim ve hukuk gibi alanlarda yarattığı değişimler ve bu alandaki son gelişmeler ele alındı.
Altınyayla/Dirmil Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, pazardan eve poşet taşıma yükünü vatandaştan alıyor. 3 tekerlekli elektrikli bisikletle Cuma günleri ücretsiz servis hizmeti başladı.
Çorum'da belediye başkanına tepki amacıyla pazarda ürünleri çöpe döken kişilere 1.4 milyon ile 17.2 milyon lira ceza kesileceği açıklandı.
Yorumlar (0)