Türkiye'de Sadece Antalya Elmalı'da Üretiliyor .Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındı

Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri Olan Antalya ili Elmalı İlçesinin endemik Tilki Kuyruğu üzümünün kırmızı çeşidi Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındı.

Kadim Şehir Elmalı, Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biridir. Türkiye’de başka bölgelerde beyaz rengi bulunan Tilki Kuyruğu üzümünün kırmızı çeşidi endemik olmakla beraber sadece Elmalı’da 1100 m rakımda üretilmektedir.
Merkezi İtalya’da bulunan, yok olmaya yüz tutmuş yerel ürünleri koruma altına almayı amaçlayan bir kuruluş olan Slow Food Biyo Çeşitlilik Vakfı; kırmızı renk olarak sadece Elmalı ve çevresinde yetişen tilkikuyruğu üzümünün bu özellikleriyle Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine alındığını belirtmiştir.
Üzümün Uluslararası Nuh’un Ambarı listesine kabul edilmesi halinde uluslararası lezzet kataloğuna girecektir. Üzümün tüm bilgileri dünyayla paylaşılacağından Elmalı’nın dünya gastronomisi açısından önemli daha çok artacaktır.
Gastronomi hazinemizin kırmızı altını tilki kuyruğu üzümünü yerinde tatmak, bu muhteşem lezzetin damaklarınızı şenlendirmesi için sizleri kırmızı tilki kuyruğu üzümünün vatanı kadim şehir Elmalı’ya bekliyoruz. Durmuş Altan Elmalı 

tilkikuyruğu üzümüGastronomiSlow Food Biyo Çeşitlilik VakfıUluslararası Nuh’un AmbarıElmalı Son dakikaantalya son dakikaTürkiyeAntalyaElmalı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.