Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadınların vakitlerinden tasarruf etmesini sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Serik Büğüş Mahallesi’ne hamur yoğurma ve salça makineleri hibe etti. Kırsal kalkınmanın sağlanması ve tarım sektörünün desteklenmesi için yürüttüğü projelerle dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadınlara yönelik üretim odaklı ekipman projelerini de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası kapsamında Serik Büğüş Mahallesi’ne hamur yoğurma makinesi teslim edildi. Hamur yoğurmanın fiziki olarak zor zahmetli bir iş olduğunu dile getiren kadınlar, sırt ağrısı, kol ağrısı, boyun ağrısı çektiklerini belirterek kendilerine bu kolaylığı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri Büğüş Mahallesi’nde tarhana ve salça yapımında köylülerin işini oldukça kolaylaştıracak olan salça makinesi desteğinde de bulundu. Kullanışlı ve elektrik çarpmalarına karşı izolasyonlu salça makineleri saatte 500 kilogram domatesi posa haline getirebiliyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i, İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Clare Brosnan ziyaret etti. Detaylar haberimizde..
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, nüfus artışı nedeniyle içme suyu ihtiyacı artan Kepez'e ilave içme suyu hattı çalışması başlattı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri heyelan meydana gelen grup yollarının güvenliğini arttırmak için duvar çalışması yapıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ve AESOB işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez sıhhi tesisatçı esnaflarına yönelik Atık Su Şube Yolu Kontrol Belgesi ve ASAT kayıt numarası verildi. Böylece meslek kodu olmadan kaçak ve korsan şekilde çalışanların önüne geçilecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, "İklim Değişikliği ile Mücadele için Kentsel Su Temin Sistemlerinde Verimliliğin ve Güvenilirliğin Geliştirilmesi" projesi kapsamında 32 ilçe belediyesinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda deneyimlerini paylaştı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden EKDAĞ A.Ş.'nin bünyesinde hizmet veren tesislerdeki rutin denetimleri çerçevesinde Barbaros Çay Bahçesi ve Düden Balık Çarşısı denetlendi.
Yorumlar (0)