Antalya

Antalya'da “Yerli Malı” ve “Yılbaşı Festivali” etkinlikleri

Antalya'da Kadın kooperatiflerinin katılımıyla “Yerli Malı” ve “Yılbaşı Festivali” yapılacak

Antalya'da  “Yerli Malı” ve “Yılbaşı Festivali” etkinlikleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yerli Malı Haftası’nı 12-18 Aralık tarihleri arasında Zeytinpark’ta şenlik havasında kutlayacak. Ayrıca 24-31 Aralık tarihleri arasında Cam Piramit’te Yılbaşı Festivali düzenleyecek. Etkinliklerde kadın kooperatifleri de yer alacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 12-18 Aralık tarihleri arasında tüm Türkiyede kutlanan ‘Yerli Malı Haftası’ ile 24-31 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Yılbaşı Festivali öncesinde kadın kooperatifleriyle bir araya geldi. Toplantıya Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Saadet Tuğrul Ay ve kadın kooperatifleri katıldı. Toplantıda, kadın kooperatiflerinin etkinliklere nasıl katılım sağlayacağı ve hangi ürünlerle yer alacağı konuları ele alındı.

Yerli malı haftası bilinci artacak

Yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin vurgulanması nedeniyle Türkiye’de tüm okullarda ve çeşitli etkinliklerle kutlanan Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında 09.17.00 saatleri arasında Zeytinpark’ta şenlik havasında kutlanacak.

Kadın kooperatifleri de festivalde olacak

Unutulmaya yüz tutan Yerli Malı Haftası’nı yeniden hatırlatmak, yerli malının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek festivalde, çocuklar Antalya’ya has ürün ve lezzetleri öğrenme ve tatma şansı bulacak. Düzenlenecek seminerlerde ise kooperatifçilik, yerel ürün, coğrafi işaret ve coğrafi işaretli ürünler gibi konularda bilgilendirme yapılacak. Kadın Kooperatiflerinin de yer alacağı yerli Malı Haftası Şenliği’nde katılımcılar çeşitli ürünlerin sunumunu görmek ve tadım yapma şansı da bulacak.
Kadın Kooperatifleri 24-31 Aralık tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Yılbaşı Festivali” programına da katılım sağlayacak. Cam Piramit’te gerçekleşecek “Yılbaşı Festivali” programı bünyesinde kooperatiflerin ürün yelpazesi hem tanıtılacak hem de ürünlerini satma imkanı bulacaklar.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya’da Köy Enstitüleri anıldı
Yaşam

Antalya’da Köy Enstitüleri anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 84. yıldönümünde “Cumhuriyet Eğitiminin Yüz Akı Köy Enstitüleri” söyleşisi düzenledi.

Büyükşehir kovan ve makine teçhizat desteğini sürdürüyor
Yaşam

Büyükşehir kovan ve makine teçhizat desteğini sürdürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı sürdürülebilir kılmak amacıyla Gazipaşa, Akseki, Manavgat, Elmalı, Korkuteli, Finike ve Kaş ilçelerinde bal üreticilerine 1398 adet arı kovanı hibe etti.

Sedir Kreşi ailelerin gözdesi
Bölgesel

Sedir Kreşi ailelerin gözdesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ilçesi Sedir Mahallesi 100. Yıl Spor Kompleksi içerisinde hizmet vermeye başlayan 120 öğrenci kapasiteli modern Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi, ekonomik fiyatı ve kaliteli eğitimi ile ailelerin gözdesi oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi  23 Nisan’ı coşkuyla kutlayacak
Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan’ı coşkuyla kutlayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “23 Nisan Çocuk ve Uçurtma Festivali” ile dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor.

 Hıdırlık Kulesi seyir terası projesinde yoğun çalışma
Yaşam

Hıdırlık Kulesi seyir terası projesinde yoğun çalışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi’nde hummalı çalışma sürüyor.

Manavgat Yukarıışıklar Mahallesi’nin su sorunu çözüldü
Yerel Yönetim

Manavgat Yukarıışıklar Mahallesi’nin su sorunu çözüldü

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ın Yukarıışıklar Mahallesi'nin içme suyu sıkıntısını yeni hat ve depolar yaparak, çözdü.