Sinop Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Filistin’e destek olmak için harçlıklarını biriktirip Filistin’e gönderdi.
Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu mensupları, Filistinli kardeşlerinin yaşadıkları zulme dikkat çekmek ve onlara destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu doğrultuda öğrenciler biriktirdikleri harçlıkları ve velilerinin de destekleriyle beraber toplanan yardımları Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin’e ulaştırılmak üzere ilçe müftülüğüne teslim etti.
Öğrenciler ayrıca Filistin renkleriyle bileklik örüp farkındalığı artırmak adına dağıttı. Öğrenciler tarafından farklı el sanatlarında Filistin temasını işlenerek okulda Filistin panosu oluşturuldu. Öğrenciler arası Filistin ve Mescid-i Aksa konulu resim ve ayraç tasarımı gerçekleştirildi. Öğrenciler Filistin tarihi, Kudüs ve Mescid-i Aksa konularında bilgilendirildi.
Öğrenciler yaptıkları ortak açıklamada, "Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak İsrail’in Filistin’de uyguladığı zulüm ile soykırıma tepki ve Filistinli kardeşlerimizin yaşadıkları acıları paylaşmak, onlara destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
İHA
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırılarında en az 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii’ndeki bayram namazı sonrasında yaptığı açıklamada, "Rabbim, siyonist İsrail’i kahru perişan eylesin" dedi.
Columbia Üniversitesi’nde Filistin yanlısı protestolara öncülük eden öğrenci aktivist Mahmoud Khalil’in, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri tarafından gözaltına alınması binlerce öğrenci tarafından protesto edildi.
İsrail, Gazze'de varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının altıncı turunda serbest bıraktığı 369 Filistinliye üzerinde Davut yıldızı olan tek tip kıyafet giydirdi. Kıyafetin üzerinde Arapça, ''Unutmayacağız, affetmeyeceğiz'' yazması dikkatleri çekti.
Gazze’de beklenen ateşkes başladı. İlk etapta serbest bırakılacak 3 rehine açıklandı. Dünya beklediği haberle, ilk adım saat 17:00'da başlayacak. İşte detaylar...
Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, Gazze Şeridi’nde sağlanan ateşkesin ardından Filistinlilerin İsrail zulmünü unutumayacağını vurguladı.
Yorumlar (0)