Burdur

BUTSO yöresel ürünlere değer katıyor

Başkan Yusuf Keyik ve beraberinde heyet Antalya'daki YÖREX Fuarının 12. Yıl Açılış Törenine katıldılar.

BUTSO yöresel ürünlere değer katıyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Ali Daldal, Meclis Başkanı Ömer Çeliker ve BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu Antalya'daki YÖREX Fuarının 12. Yıl Açılış Törenine katıldılar.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB'un desteğiyle Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ziyaretçilerine kapılarını açtı. "Sizin Oraların Nesi Meşhur" mottosuyla bu yıl 12'incisi düzenlenen ve 7 bölgeden yüzlerce yöresel ürünün sergilendiği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Antalya'da 2 Kasım 2023 Perşembe günü başladı.

BUTSO Heyeti Türkiye'deki illerin kendine has ürünlerinin sergilendiği Antalya Fuar Alanı ve Kongre Merkezinde (ANFAŞ) düzenlenen YÖREX Fuarının açılışının ardından stantları ziyaret etti. Heyet Burdur'un yöresel ürünlerinin tanıtıma da destek oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına da katılım sağlayan BUTSO Heyeti, Hisarcıklıoğlu'yla karşılıklı görüşme ve değerlendirmelerde bulundu.

TEŞEKKÜR

BUTSO'nun YÖREX Fuarının paydaşlarından olduğunu vurgulayan Başkan Yusuf Keyik yaptığı açıklamada: "Odamızın paydaşı olduğu YÖREX- Yöresel Ürünler Fuarında ülkemizin her köşesinden pek çok yöresel ürün sergiliyor. Bizler de Yönetim Kurulu ve Meclisimiz olarak fuarı ziyaret ettik. Burada bizleri yalnız bırakmayan Burdur Valimiz Sayın Türker Öksüz'e, Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin'e, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, ilimizden katılım sağlayan işletme sahiplerine ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FUARLARIN ÖNEMİ

Başkan Keyik: " Üretimi ve istihdamını artırmak, ürünlerimizin kalitesini standartlaştırmak, yöresel ürünlerimizin tanınırlığını pekiştirmek ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen fuarımızda coğrafi işaretli ürünlerin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bugüne kadar katıldığımız bu tür fuarların itici gücüyle önemli pazarlarda gelişmeler kaydederek, yeni iş bağlantıları kuruldu. Yüz yüze iş görüşmelerinin yanı sıra dijital dönüşümle yöresel ürünlerimiz e-ticaret platformuna taşınmasına vesile olundu. YÖREX fuarıyla geçmişten günümüze kadar taşınmış damak tatları, el işleri, geleneklerimiz ve her ilin kendine ait dokusu önce camiamıza, sonrasında vatandaşlarımıza, ülkemize ve tüm dünyaya bir kere daha tanıtılmış oldu. YÖREX ve diğer fuarlarımızla Anadolu'nun mirasına sahip çıkmaya devam ediyoruz. İlimiz ve diğer illerdeki sahip olunan yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi ekonomiye daha yüksek ivmede kazandırmak için başlattığımız YÖREX bu yıl 12. Yılına ulaştı." şeklinde konuştu.

GIDA EN ÖNEMLİ KONU

Başkan Yusuf Keyik: "Gıda dünyamızın ve ülkemizin en önemli konusu. Oda olarak bu konuda üzerimize düşen misyonumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz. Üreticilerimizin sorunlarını alıp, çözüm önerileriyle birlikte raporlar hazırlayıp bu raporlarımızın takibini yapıyor, sonuçlar hakkında üyelerimiz ve üreticilerimize bilgilendiriyoruz" dedi.

TEŞEKKÜR

Başkan Keyik katılımcı işletmelere, ziyaretçilere ve misafirlere şükranlarını dile getirerek; "Fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere; fuara katılan işletmecilerimize, fuarda çeşitli iş bağlantıları kurulmasını sağlayan yetkililere ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve organizasyonda emeği geçen Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Fuarımız 5 Kasım'a kadar sürecek, tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı bir kez daha YÖREX fuarımızı ziyarete davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU: "YÖREX ARTIK TÜRKİYE'NİN YÖRESEL ÜRÜNLER VE COĞRAFİ İŞARETLER VİTRİNİDİR."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmada: "Sahip olduğumuz yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla 2010 yılında yola çıkmıştı YÖREX. Antalya Ticaret Borsamızın başlattığı bu girişimi biz de TOBB olarak destekledik. YÖREX artık Türkiye'nin yöresel ürünler ve coğrafi işaretler vitrinidir.

Son 11 yılda coğrafi işaretli ürünlerin %40'ını Oda ve Borsalarımız tescil ettirdi. Onlar tarafından tescil edilen ve başvurusu yapılan ürün sayısı 712 oldu. TOBB olarak Oda ve Borsalarımız vasıtasıyla coğrafi işaret üreticilerini kayıt altına alıyoruz. Üreticiler, tescil sahibi olan Oda veya Borsa ile sözleşme yaparak, coğrafi işaretli ürünün üretimine başlıyorlar. Oda ve Borsalarımız da bunu denetliyorlar ve bu piyasanın oluşmasını sağlıyorlar. Böylece coğrafi işaretlerin ticarete daha çok konu olmasını da mümkün kılıyorlar" dedi.

BUTSO yöresel ürünlere değer katıyorBUTSO yöresel ürünlere değer katıyorBUTSO yöresel ürünlere değer katıyorBUTSO yöresel ürünlere değer katıyorBUTSO yöresel ürünlere değer katıyorBUTSO yöresel ürünlere değer katıyor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUTSO Başkanı Keyik İlçe Ziyaretlerinde! Yeni Dönemde Burdur'un Kalkınması İçin İş Birliği!
Bölgesel

BUTSO Başkanı Keyik İlçe Ziyaretlerinde! Yeni Dönemde Burdur'un Kalkınması İçin İş Birliği!

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 2024 Yerel Seçimlerinin ardından ilçelerin belediye başkanlarına hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyaretlerde ilçe ve Burdur'un kalkınması için atılabilecek adımlar görüşüldü.

BUTSO Yönetim Kurulu İzmir Doğaltaş Fuarı'nda! Burdur Mermerleri İzmir'de Görücüye Çıktı
Bölgesel

BUTSO Yönetim Kurulu İzmir Doğaltaş Fuarı'nda! Burdur Mermerleri İzmir'de Görücüye Çıktı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, 17-20 Nisan tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen 29. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret etti.

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!
Etkinlik

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, düzenlediği iftar programıyla meclis üyelerini ve Burdur protokolünü bir araya getirdi.

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı
Bölgesel

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Ramazan ayı gıda yardım geleneğini bu yıl da sürdürerek 400 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi ulaştırdı.

Vali Öksüz İş İnsanları İle Bir Araya Geldi
Bölgesel

Vali Öksüz İş İnsanları İle Bir Araya Geldi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış
İş Dünyası

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Burdur'un sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda ekonomi, sanayi, eğitim, kent planlama, turizm, tarım, ulaşım ve daha birçok alana dair vizyoner öneriler yer alıyor.