Meme kanserinden korunmanın yolları nelerdir? Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek meme kanseri riskini azaltmanın 8 etkili yolunu keşfedin. Erken teşhis ve farkındalık ile kendinizi koruyun. Meme kanseri, dünya genelinde kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olarak biliniyor. Ancak, meme kanseri riskini azaltmak için alınabilecek birçok önlem bulunuyor. Bu yazımızda, meme kanserinden korunmak için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemleri detaylı bir şekilde ele alacağız.
Erkeklerde meme kanseri görülür mü? Evet, erkeklerde de meme kanseri riski vardır. Erkeklerde meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazıda.
Meme kanseri hangi yaş grubunda daha sık görülüyor? Kadınların meme kanseri riskini azaltmak ve erken teşhis için dikkat etmesi gereken yaş dönemi hakkında detaylar bu yazıda!
Meme kanseri belirtileri nelerdir? Erken teşhis için dikkat edilmesi gereken işaretler nelerdir? Meme kanseri hakkında bilinçlenmek ve erken teşhis için detaylar
Her 8 kadından biri hayatının bir döneminde meme kanseriyle karşı karşıya kalabilir. Meme kanserinde erken teşhis neden bu kadar önemli? Ülkemizde ücretsiz taramaların yapıldığı merkezler hakkında bilgi edinin.
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR" Mamak Belediyesi meme kanserine karşı farkındalık yaratmak ve hastalıkla etkin bir mücadele yürütmek amacıyla kadın devamı haberimizde
Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erdal Kukul, prostat kanseriyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Detaylar haberimizde..
Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, çocukluk döneminde yaşanılan güneş yanıklarının ve uzun süreli korunmasız güneşlenmenin cilt kanseri riskini önemli derecede arttırdığını belirterek, “Bu nedenle, geniş spektrumlu (UVA + UVB) koruma sağlayan güneş kremleri tercih edilmelidir” dedi. Detaylar haberimizde...
Denizli Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, yaz aylarında uzun süre ve korumasız olarak güneşe fazla maruz kalmanın cilt kanseri riskini artırdığını belirterek; “Ciltte herhangi bir değişiklik fark edildiğinde, vakit kaybetmeden bir doktora başvurulmalı” dedi. Detaylar haberimizde...
Aflatoksin adı verilen küf türleri, sıcak ve nemli ortamlarda gelişiyor ve besin maddeleri üzerinden çoğalabiliyor.
İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği'nin, AstraZeneca Türkiye'nin şartsız desteği ile yürüttüğü “Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi” kapsamında kontrol ve teşhisin önemi anlatılarak kadınlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi.
Pankreas kanseri, erken evrelerde belirti vermeyen sinsi bir hastalıktır. Bu yazıda, pankreas kanserinin ilk belirtilerini ve erken teşhisin önemini öğreneceksiniz.
Pankreas kanseri, pankreas organının kontrolsüz büyümeye başlaması ve hücrelerin mutasyona uğraması sonucunda görülen bir hastalıktır. Pankreas kanseri ve belirtilerini sizin için derledik.
Tıbbı Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Alemdar, 1-31 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Sakarya’da yaklaşık 7 yıldan beri kan kanseri ile mücadele eden 33 yaşındaki Meriç Sancaktar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Kolon kanseri dünya çapında kansere bağlı ölümlerin ikinci önde gelen nedenidir. Devamı haberimizde...
Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, Türkiye’de prostat kanseri görülme sıklığının yüz binde 36 civarında olduğunun altını çizerek, "Ne zaman doktora gideceksiniz?
Pankreas kanseri fazla belirti vermeden sinsice ilerliyor. Devamı haberimizde..
Acıbadem Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karaman, kilo kaybı, ishal ve mide ağrısının yanı sıra beklenmedik zamanda başlayan şeker hastalığının da pankreas kanseri belirtisi olabileceğini söyleyerek, “Hastaların sadece yüzde 10 ile 15’i erken evrede fark ediliyor” dedi.
Dünyada her yıl 2 milyondan fazla ülkemizde de 40 bin kişiye, sigaranın en önemli risk faktörü olduğu akciğer kanseri tanısı konuyor.
Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’nde düzenlenen meme kanseri farkındalık ayı etkinliğinde pembe balonlar farkındalık için gökyüzüne bırakıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ bünyesinde Mezitli Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nden faydalanan danışanlara eğitim programı gerçekleştirdi.
Genel Cerrah Prof. Dr. Can Küçük, 8 kadından birinin meme kanseri olduğuna ve bu oranın giderek arttığına değinerek, kadınların ayda bir kez kendi kendilerini elle muayene etmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Küçük, bu elle muayenenin yanı sıra 50 yaşından sonra her yıl mamografi ve ultrason çektirmeleri gerektiğini söyledi.
Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve kentte faaliyet gösteren kanserle mücadele dernekleri Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü etkinliği düzenledi.
Dünyada her yıl yaklaşık 2.3 milyon kadına meme kanseri tanısı konuyor. Dünyada en çok görülen bu kanser türünün erken tanı ile tedavi edilebilme oranı ise yüzde 85 gibi yüksek bir oran.
Çankırı’da kadınlara meme kanseri ve erken teşhis konusunda bilgilendirme eğitimi düzenledi.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Öznur Öken, özellikle meme kanseri tedavisi sonrası sık rastlanan lenfödem hastalığının hayat boyu tedavi gerektirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Öken, hastalığın ilerlemesi durumunda ikincil kanserlerin ortaya çıkabileceğine dair uyarıda bulundu.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kadın personellere meme kanseri ve erken teşhis konusunda bilgilendirme eğitimi düzenledi. Eğitime Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç da katıldı.
Gelecek, meme kanseri hastaları için çok daha iyi sonuçlar vaat ediyor.
Tepebaşı Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla kadın çalışanları için meme kanseri farkındalığı eğitimi düzenledi. Eğitimde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.
Her 8 kadından birinde görülecek kadar yaygınlaşan meme kanseri için farkındalık ayı olan ekim ayında Medicana International İzmir Hastanesi, çok sayıda etkinlik düzenledi. Deneyimlerini paylaşan hastaların yanı sıra uzman hekimlerde seminerler verdi.
Erken teşhisin büyük önem taşıdığı meme kanseri hakkında konuşan Eskişehir Özel Anadolu Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Hüseyin Pala, “Kadınlar banyodan sonra kendilerini elle muayene etmeliler. Kitle fark ettiklerinde mutlaka doktorlarına muayene olmaları gerekiyor” dedi.
Doktor muayenesinden laboratuvar hizmetlerine, evde bakımdan fizik tedavi ve rehabilitasyona, ihtiyaç duyduğunuz tüm sağlık hizmetlerini ayağınıza getiren Bir Adım Sağlık'ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, devamı haberimizde...
Kaan Sekban, annesinin hastalığını öğrendiğinde yaşadıklarını anlattı. Devamı haberimizde...
Bayraklı Belediyesi, vatandaşlara bilgilendirmede bulunmak için meme kanserine yönelik farkındalık semineri düzenledi. Uzman hekimlerden erken tanı ve tedavi yöntemlerini öğrenen yaklaşık 200 kadına mamografi hediye edildi.
İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, meme kanseri farkındalık ayı sebebiyle hastalığa dikkat çekmek ve bilinçlendirmek amacıyla kadınlar için seminer programı gerçekleştirdi.
Dünyada her 8 kadından birinin yakalanma riski taşıdığı meme kanserine karşı pembe lambalar projesi ile farkındalık oluşturan UEDAŞ, bu yıl Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ile erken teşhise dikkat çekti. Farkındalık oluşturmak için Nilüfer’deki ana arterlerin ışıkları pembe renkte yandı.
Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Gaziantep Özel Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
Gaziantep’te cilt kanseri hastalığıyla mücadele eden 8 yaşındaki Cemile Bozkurt, gün ışığı ve güneşin hastalığını daha da tetiklemesi nedeniyle 6 yıldır gün yüzü göremiyor.
Ege Üniversitesi (EÜ), Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.
Süleymanpaşa Belediyesi, çağımızda kadınların en sık karşılaştığı kanser türlerinden biri olan meme kanseri ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi.