Ramazan Canural

Komşu bahçede ani bir feryat ve...

Ramazan Canural'ın 'Komşu bahçede ani bir feryat ve...' adlı köşe yazısı

Ramazan Canural

KOMŞU BAHÇEDE ANİ BİR FERYAT VE…

Gökyüzünde güneşin doğaya bütün cömertliğiyle gülümsediği sıcak bir yaz gününde Cankurtaran’daki sevimli ve sempatik bahçemizde ailecek bu güzel tatil zamanının tadını çıkarıyoruz.

Biraz önce çimlerimizi biçtik. Zaten güzel olan bahçemiz çimler kesilince daha da şirinleşti. Göz alabildiğine uzanan geniş ve yemyeşil bahçelerde türlü türlü eriklerle kirazlar , haydi ne duruyorsunuz yesenize bizi, dercesine misafirlere göz kırpıyor. Şu can eriğin, şu napolyon kirazın tadına doyulur mu hiç?

Etrafımızdaki bahçelerin sahibi olan komşularımız da bu gün tam kadro Cankurtarandalar. Herkes sanki günün mutluluğundan biraz pay kapma telaşında…

“Çok güzel yapmışsınız bu bahçeyi” diyor, kiraz ağacının başında kiraz toplayan misafirimiz. “Doğrusu şurada bir gün geçirmek bile insanı bütün gerginliklerden kur”...

Kurtarır, diyecekti herhalde, ama diyemedi. Çünkü komşu bahçeden aniden yükselen bir kadın çığlığı adeta kulaklarımızın dibinde çınlıyordu. “Yetiş doktor bey, yetişin komşular oğlum ölüyor…”

Karşımızdaki bahçenin sahibi Sami Beyin eşinin sesiydi bu. Gayri ihtiyarî, sanki bir refleks hareketiyle hemen yan bahçeye koştum. Meslekte otuz yılı doldurmama rağmen hâlâ acil durumlarda kalbim küt küt atar, acaba gerekeni tam lâyıkıyla yapabilecek miyim, endişesine kapılırım her zaman… Koşarken de yine aynı halet-i ruhiye içinde hızla, yerde kıvranan genç adamın yanına ulaştım. Genç, “anam,anam, ahhh, offf” gibi kısa sözcükler söyleyerek sol kolunu sağ eliyle sıkıca kavramış bir durumda ileri geri koşuyor bazen yere yatıyor, bilinçsiz hareketler yapıyordu.

Sakin olmasını söyleyerek hastayı hemen sırtüstü yatırdım. Bacaklarının altına birer yükseklik koyarak hafif yukarı kaldırdım. Yattığı yerde bile kıvranmaya devam ediyordu. Hemen sağ eliyle kavradığı koluna bir göz attım. Gencin sıkıca tuttuğu sol kolunun iç tarafında bileğin birkaç santim yukarısında belli belirsiz, az miktarda kan içeren küçük ve taze bir yara göze çarpmaktaydı. Yaralı genç o kısmın çok fazla acıdığını buna dayanmanın çok zor olduğunu söylüyordu.

Şuur, nabız, solunum gibi hayatî fonksiyonlarına baktım. Onlarda bir sorun yoktu. Tansiyonunu ölçme, kalbini dinleme gibi imkânlarım yoktu ama, nabız iyiydi.

Bu ara gencin ailesinin oluşturduğu heyecan ve panik tablosu etraf bahçelerden gelen beş altı kişiyle daha da büyümüştü. İnsanları sükûnete davet ettim. Görünen hayatî bir tehlikenin olmadığını söyledim. Genç biraz sakinleştikten sonra daha detaylı muayeneye geçtim. Tabii buradaki muayene sadece soru sorma, elle yoklama gibi ilkel yöntemlerden oluşuyordu. Acaba buradaki yara neydi? Bir böcek ısırması mıydı, yoksa bir yılan sokması mı? Ama genç, buradaki yaralanmanın aniden olduğunu, ne böcek ne de yılan görmediğini kesin bir dille ifade ediyordu.

Bu yara bir silahtan çıkan bir kurşun ya da saçmadan olabilir miydi? Ama o sırada hiçbir silah sesinin duyulmadığını, orada bulunanların hepsi ağız birliği etmişçesine, söylüyorlardı.

Olayı tam anlayamadım fakat içimden gelen bir ses sanki bana, bunun bir silah yaralanması olduğunu söylemekteydi.

Delikanlı ve ailesine hemen Pamukkale Üniversitesi Acil Polikliniğine başvurmalarını tavsiye ettim. Yara bölgesinden bir direk grafi alınmalıydı. Hastaneye gittiler. Film çekilmiş. Tam o küçük yaranın bulunduğu bölgede kemiğe saplanmış birkaç küçük saçma tanesi görülmekteymiş.

Olayın bir ateşli silah yaralanması olduğu anlaşılmıştı. Ama anlaşılamayan bir şey vardı: Bu nasıl bir silahtı ki, o sırada hiçbir patlama sesi duyulmamıştı.

Ertesi hafta komşularla konuşurken “buna da şükür “diyorduk,” ya o saçmalar kafaya, göze isabet etseydi ne olurdu bu oğlanın hali?”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Ramazan Canural Diğer Yazıları

20
NİSAN

2024

Hala kirada oturuyorum ve halimden şikayetçi değilim

Ramazan Canural'ın 'Hala kirada oturuyorum ve halimden şikayetçi değilim' adlı köşe yazısı Devamı

13
NİSAN

2024

Seçim sürecinde yaşadığımız bazı gerçekler

Ramazan Canural'ın 'Seçim sürecinde yaşadığımız bazı gerçekler' adlı köşe yazısı Devamı

07
NİSAN

2024

Bayrama girerken...

Ramazan Canural'ın 'Bayrama girerken...' adlı köşe yazısı... Devamı

01
NİSAN

2024

Seçim bitti

Ramazan Canural'ın 'Seçim bitti' adlı köşe yazısı Devamı

25
MART

2024

Yaşanmış renkli seçim anıları

Ramazan Canural'ın 'Yaşanmış renkli seçim anıları' adlı köşe yazısı Devamı

18
MART

2024

Komşu bahçede ani bir feryat ve...

Ramazan Canural'ın 'Komşu bahçede ani bir feryat ve...' adlı köşe yazısı Devamı

12
MART

2024

Seçimler yaklaşırken

Ramazan Canural'ın 'Seçimler yaklaşırken' adlı köşe yazısı. Ramazan Canural'ın duygu ve düşüncelerini anlatan bu yazıda, iyimserlik ve kötümserlik arasındaki iç çatışmaya tanık oluyoruz. Yazar, projelerini ve "Kızıl Elma" hedefini paylaşırken, seçim yorgunluğu ve yaşın ilerlemesi gibi endişelerini de dile getiriyor. Devamı

05
MART

2024

Mart Ayında özel gün ve haftalar

Ramazan Canural'ın 'Mart Ayında özel gün ve haftalar' adlı köşe yazısı Devamı

26
ŞUBAT

2024

İçkili Gazinolara Arsa Arama Serüveni

Razaman Canural'ın 'İçkili Gazinolara Arsa Arama Serüveni' adlı köşe yazısı Devamı

19
ŞUBAT

2024

'Şairler Sultanı' Necip Fazıl Kısakürek

Ramazan Canural'ın ''Şairler Sultanı' Necip Fazıl Kısakürek' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Komşusu İftara gitsin diye bekledi, sonra da evini soydu!
3. Sayfa

Komşusu İftara gitsin diye bekledi, sonra da evini soydu!

Samsun’da bir kişi komşusunun evini soymak için iftara gitmesini bekleyip anahtarla kapısını açtığı evden ziynet eşyası çalıp çaldığı altınlarla da kendine otomobil satın aldı.

Balıkesir ve Çanakkale Sınırındaki Komşuların İftar Saat Farkı
Yaşam

Balıkesir ve Çanakkale Sınırındaki Komşuların İftar Saat Farkı

Balıkesir’in Edremit ilçesi ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sınırında bulunan Mıhlı Çayı’nın iki yakasındaki komşular 3 dakika arayla oruçlarını açıyor.

Burdur'da ortalık gece yarısı karıştı! Araca kurşun yağdırdı
Bölgesel

Burdur'da ortalık gece yarısı karıştı! Araca kurşun yağdırdı

Burdur'da alkollü bir şahıs, park yeri yüzünden komşusunun otomobiline kurşun yağdırdı. Silah seslerini duyan bekçiler şahsı etkisiz hale getirdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, park yeri yüzünden çıkan tartışmanın silahlı saldırıya dönüşmesi Burdur'da şok yarattı.

Komşular var Burdur yok! 30 şehir, 5 gün 91 şüpheli
Bölgesel

Komşular var Burdur yok! 30 şehir, 5 gün 91 şüpheli

Terör örgütü FETÖ’ye yönelik Burdur'un komşularının da bulunduğu 30 şehirde 5 gündür devam eden ‘Kıskaç-10’ operasyonları çerçevesinde 91 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Başkan Uysal, “ASSİM’de cayır cayır ihracat yapıyorlar”
Etkinlik

Başkan Uysal, “ASSİM’de cayır cayır ihracat yapıyorlar”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yalım Park’ta düzenlenen Komşu Buluşmalarında, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde (ASSİM) ücretsiz ofis verdikleri gençlerin yurt dışına döviz karşılığı yazılım sattıklarını söyledi.

Muratpaşa'da Taban İttifakı Güçlü: Uysal'dan Komşu Buluşması'nda Önemli Açıklamalar
Bölgesel

Muratpaşa'da Taban İttifakı Güçlü: Uysal'dan Komşu Buluşması'nda Önemli Açıklamalar

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi'nde düzenlenen Komşu Buluşması'nda Muratpaşa'da geçmiş dönem Millet İttifakı'nı da aşan bir taban ittifakı olduğunu açıkladı. Uysal, Muratpaşa'da nitelikli bir yaşam standardı oluşturduklarını ve bunu bozmayacaklarını da sözlerine ekledi.