Âkif sadece Milli Mücadele
sonunda elde edilen istiklalin şairi değildir.
Âkif herhangi bir şair de değildir.
Âkif coğrafyamız, ümmet, millet için değerimiz, mütefekkirimizdir.
Bilgeliğimizin, irfanımızın, hikmetimizin en önemli münevveridir.
Âkif ile ilgili gelecek nesillere bir rol model, örnekler sunmak zorundayız.
Filmler, çizgi filmler yapılmalıdır, hikayeler, romanlar artırılmalıdır. Bunun zamanı geldi, geçiyor.
Âkif ile ilgili eserleri farklı dillere, kültürlere çevirerek, Âkif'i daha iyi tanıtma zamanımız gelmiştir.
Hele Mısır'a neden ve kim sürmüştür.
Nasıl gitmiştir, gelmiştir ?
Vefatında kimler vardı bir öğretebilseydik
Bir şair düşünün, milli marşını yazdığı ülkesini peşinde dolanan polis hafiyeleri yüzünden terk etmek zorunda kalsın.
Bir mustarip sürgün.
İstiklâlin ve istikbâlin şahdamarı bir inanmış adam.
O damar milletin yüreğinde hep atacak!
85.Ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.
2024
Abdurrahman Taş, vefatının birinci yılında sevgiyle anılıyor. Eşsiz hatıraları ve insanlara dokunan hayatıyla unutulmaz bir iz bırakan Taş'ın hikayesi, ailesinin anlatımıyla yeniden canlanıyor. #AbdurrahmanTaş #Vefat #Anma #Bucak Devamı
2024
Eğitimci Abdurrahman Taş, öğretmenlik kariyerinde öğrencilerine ışık tutmuş, Türk kültürüne bağlılığı ve idealist kişiliğiyle iz bırakmıştır. Onu rahmetle anıyoruz. Devamı
2023
Abdurrahman Taş'ın 'Mühendis 20 bine razı, kaynakçı 50 bine değil!...' adlı köşe yazısı Devamı
2023
Abdurrahman Taş'ın 'KAYI KÖYÜ 17.İNCİR ŞENLİĞİ' adlı köşe yazısı Devamı
2023
Abdurrahman Taş'ın 'İlçemize RAM açılıyor' adlı köşe yazısı Devamı
2023
Abdurrahman Taş'ın 'Yaz Kur'an Kurslarına büyük rağbet!...' adlı köşe yazısı Devamı
2023
Abdurrahman Taş'ın 'Bayramlar Bayram ola' adlı köşe yazısı Devamı
2021
Abdurrahman Taş'ın "M. Akif Ersoy'u Anarken" adlı köşe yazısı. Devamı
Baharın müjdecisi olan Nevruz, üniversitemizde renkli ve coşkulu bir şekilde kutlandı. İstiklal Yerleşkesi Avşar Han’da düzenlenen etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversite yönetimi, akademik kadro ve öğrenciler bir araya geldi.
Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sekreterliği'nden kısa süre önce emekli olan Süleyman Akyol, ikinci eşinden olan oğlu tarafından çok sayıda bıçak darbesi ile öldürüldü.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ‘Spor Dostu Kampüs Projesi’ kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Fiziksel Aktivite Farkındalık Günleri’nde bu hafta floor curling etkinliği gerçekleştirildi.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Burdur’da düzenlenen özel programla kutlandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), toplumsal katkı projelerine bir yenisini ekleyerek Türkiye’de bir ilk olan ‘Köy Üniversitesi’ projesini hayata geçirdi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, uluslararası öğrencilerle birlikte yaptığı iftarda Burdur Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle hayata geçirilecek ‘Burdur Ticaret Elçisi Programı’nı tanıttı.
Yorumlar (0)