TBMM'de kabul edilen kanun teklifi ile en düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira oldu. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yaklaşık 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarını ağustos ayının başında alması bekleniyor.
Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde yer alan en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını amaçlayan 29. madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
TBMM'den geçen yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması da gerekiyor. Yaklaşık 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarının da ağustos ayının başında yatırılması planlanıyor.
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Farkın ne zaman yatması önemli değil. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için yatacak. Ay başında emekli maaşlarını alıyorsa 1 Ağustos'ta 12 bin 500 yerine 17 bin 500 alacaklar. Temmuz ayında farkları almayalı çok yüksek diye düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek şunları söylemişti: "Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz." diye konuşan Erdoğan, "Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz."
kaynak: Haberler
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 85 yaşındaki şahıs, tırın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
İstanbul Fatih’te yabancı uyruklu iki kişi arasında çıkan tartışmada şahıslardan biri diğerini bıçakla yaraladı.
Bursa'da ehliyet almak isteyen öğrenci ile öğretmen arasındaki kavga amatör kameraya yansıdı.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sağanak sonrası kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkarak yaklaşık 30 metre sürüklenen otomobildeki 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı.
Mersin’in Mut ilçesinde 2 katlı metruk bir ev alev alev yandı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürüldü.
Erzurum'da şehir merkezinden geçen E80 karayolunda freni tutmayan kamyonet, ışıklarda bekleyen 6 aracı biçti.
Yorumlar (1)
Okur
8 ay önce / 28.07.2024Etin kilosu olmuş 600 lira, bir bardak çay 20 lira. harca harca bitmez. 2500 lira devede kıl bile değil.
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla