Manisa’nın Salihli ilçesindeki ormanlık alanlarda halk arasında kırmızı mantar olarak tabir edilen kanlıca mantarı bereketi yaşanıyor.
Salihli’de rengarenk doğasıyla birçok güzelliği sunan sonbahar mevsiminde doğada yetişen mantarlar da sofralara bereket katıyor. Lezzeti ile tercih edilen mantarlar arasında yer alan ve halk arasında kırmızı mantar, kırmızı melki olarak da adlandırılan “Kanlıca Mantarı” bu yıl adeta yağışlarla birlikte mantar severlerin yüzünü güldürüyor.
Salihli’de mantarseveler doğada kendiliğinden yetişen Kanlıca Mantarı için ormanın her karışını geziyor.
İHA
Doç. Dr. Oğuzhan Kaygusuz ve ekibi, Türkiye’nin zengin biyolojik çeşitliliğini ortaya koyan çalışmasıyla 4 yeni Entoloma mantar türü keşfetti. Yeni türler ve bilimsel detaylar Mycological Progress dergisinde yayımlandı.
Artvin'de atıl durumda bulunan 300 metre uzunluğundaki Oruçlu Tüneli, istiridye mantarı üretim tesisi olarak ekonomiye kazandırıldı.
Gül, domates, karanfil ve lavanta gibi ürünlerin üretiminde oldukça söz sahibi olan Isparta'da mantar üretimi artmaya başladı. Detaylar haberimizde...
Mantar zehirlenmelerinden korunmak için doğal alanlarda yetişen mantarlar yerine bandrollü kültür mantarları tercih edilmesi gerektiği bildirildi.
Giresun yaylalarında, havaların yağışlı gitmesi nedeniyle bu yıl mantar bolluğu yaşanıyor. Vatandaşlar, yaylalara mantar toplamak için akın ediyor. Toplanan mantarlar genellikle günlük olarak tüketilse de, ilerleyen günlerde tüketmek için turşusu da kuruluyor.
Tarsus Belediyesi, düzenlediği mantar yetiştiriciliği kursları ile iş arayanlara önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor.
Yorumlar (0)