Tekirdağ’da sağlık çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle sessiz eylem gerçekleştirdi.
Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesindeki sağlık çalışanları İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeniyle sessiz eylem gerçekleştirdi. Hastane önünde düzenlenen protestoya sağlık çalışanları ellerinde İsrail’i lanetleyen döviz ve pankartlarla bir süre sessizce bekledi.
Daha sonra grup adına açıklamada bulunan Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Amine Ahsen Geldi, "Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yaşananların soykırımdan başka kelimeyle açıklanamıyor. Bu katliam bütün dünyanın gözü önünde devam ederken gücü yetenler sessizce izlemektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk ihlal edilerek binlerce insan katledildi. Ayrıca sağlık hizmetlerine ve tıbbi malzemelere de erişim engellendi. Bebeklerin dahi ölümüne neden olundu. Orada yaşananlara karşı mesleğimize yakışır bir duruş ortaya koymalıyız. Bu hafta sessiz yürüyüşümüzü 40’dan fazla ilde, yurt dışında da farklı şehirlerde düzenliyoruz. Bunu tüm dünyada yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Vicdan sahibi herkesi harekete geçmeye bu onurlu yürüyüşte yer olarak bu onurlu yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
İHA
İran’ın başkenti Tahran’da bir poliklinikte çıkan yangında 1’i çocuk 3 kişi hayatını kaybederken, 5’i ağır olmak üzere 18 kişi de yaralandı.
İstanbul Fatih’te yabancı uyruklu iki kişi arasında çıkan tartışmada şahıslardan biri diğerini bıçakla yaraladı.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sağanak sonrası kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkarak yaklaşık 30 metre sürüklenen otomobildeki 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı.
Afyonkarahisar'da 08 Nisan 2025 Salı günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..
Muğla'da 08 Nisan 2025 Salı Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...
Bu yıl 4. Düzenlenen Antalya diplomasi forumu 11 -14 Nisan 2025 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan ın himayelerinde gerçekleşecektir.
Yorumlar (0)