Taceddin Akbaş

ABD'nin 'Biden'ı, Trump'ı ve Netanyahu'ları hımhım ile burunsuz, birbirinden uğursuz!'

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin 'Biden'ı, Trump'ı ve Netanyahu'ları hımhım ile burunsuz, birbirinden uğursuz!'' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

ABD’NİN ‘’BİDEN’I, TRUMP’I VE NETANYAHU’LARI HIMHIM İLE BURUNSUZ, BİRBİRİNDEN UĞURSUZ!

Bilmeyen ya da unutan sevgili okurlarıma, bugünkü yazıma başlık yaptığım ‘hımhım ile burunsuz’u tanıtarak başlamak istiyorum:

Şöyle ki; ‘Hımhım’ burnundan konuşan, ecnebilerin ‘nasal’ dedikleri türden insanlara verdikleri bir isim; ‘burunsuz’ ise birbirlerinden farklı gözükseler de birbirlerinin tıpatıp aynısı, ikisi de gereksiz, faydasız kimse, lüzumsuz insan’ gibi anlamlara gelir. Bizde ise hımhım, burnundan kıl aldırmayan, hattâ burnu yere düşse almayacak kadar kibirli olan, yani kendisinden başkasını veya hiçbir şeyi beğenmeyen, her şeye ‘eh işte edasıyla yaklaşan kişi; burunsuz ise, her şeye burun kıvıran kişi anlamına gelir ve bu iki tipin bir araya gelmesi ise hayra alâmet olarak görülmez!

Sözü şimdide de Emperyalist Amerika Bitişik Devletleri’nin (ABD) şu anki ve 81 yaşındaki Başkanı ki, bu yıl yapılacak seçimlerde de aday olan Joe Biden ile önceki Başkanı Donald Trump ki, onun da yaşı 80’ine merdiven dayamasına rağmen o da bu yıl yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde ‘yeniden’ aday oldu. Ve bu iki moruk ve bunaktan birinin Başkan olmasına ve 4 yıl boyunca doğrudan ABD’yi, dolaylı yollardan da dünyayı yönetmesine, daha doğrusu yönetememesine, ağzına yüzüne bulaştırmasına kesin gözüyle bakılıyor! Bu durum de dünyanın içler acısını hâlini ortaya koyuyor!

Oysa bu insanların bu yaştan sonra evlerinde oturmaları, çoluk çocuk ve torun torbalarıyla oyun oynamaları, bunlar yoksa kendilerine ya bir bakıcıya emanet etmeleri ya da uygun bir yaşlı bakım veya huzurevi sakinlerinin bulunduğu bir mekana katılmaları daha uygun olur… Amma velâkin bu moruklar ABD gibi bir dünya dev(es)ini yönetmeye, hem de 2.-3. Kez ve bir 4 yıl daha yönetmeye talip oluyorlar. O nerenle, Amerikan halkı bu iki kötüden birini seçmek durumunda kalacağa benziyor!

KOSKOCA AMERİKA BİTİŞİK! DEVLETLERİNİ (ABD’Yİ) İKİ MORUKTAN BAŞKA YÖNETECEK İNSAN YOK MU?

Öncekilerin durumları ayrı, yıllardır kendisini Dünyanın süper gücü olarak tanıtan ve dünyanın jandarması gibi hareket eden Amerika Bitişik! Devletleri (ABD) iki dönemdir iki bunak ve manyak tarafından yönetildiği yetmezmiş gibi, 3. Döneme de ve ikinci bir morukla yönetilmeye hazırlanıyor.

Yani hemen herkesin bileceği veya hatırlayacağı gibi, Emperyalist ABD’nin bunak ve manyak Başkanı Donald Trump Siyonist İsrail’i ziyaret etmiş ve ağlama duvarında salya sümük ağlamıştı! Daha sonra İslam Ülkelerinden veya İslam aleminden gelen onca tepkiye rağmen Müslüman Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti olarak tanımış-tanıtmış ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklayarak İsrail’in azatsız kölesi olduğunu göstermişti!

Ve yine hemen herkesin bildiği gibi, 4 aya yakın bir süredir Gazze’yi kan gölüne çeviren Siyonist İsrail’e hertürlü desteği veren Emperyalist ABD’nin bunak Başkanı Joe Biden kendisi gittiği gibi, Dışişleri Bakanını İsrail’e gönderen ve yaptığı bir açıklama da “Ben bir Siyonist’im, Siyonist olmak için Yahudi olmanız gerekmez..!’’ demişti.

SÖYLE BAŞKANINI SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM ANCAK “AMERİKA’YI (ABD) BAŞKANLAR” YÖNETMİYOR

Yukarıda da ifade etmeye çalıştığım gibi, ABD tam 4 yıl bunak ve manyak Donald Trump tarafından yönetildi, 4 yıldır da yine daha bunak ve daha manyak bir başkanı olan Joe Biden tarafından yönetildiği yetmezmiş gibi, 2. bir Trump dönemine daha hazırlanıyor. Ancak ABD’yi Başkanlar değil, Pentegon ile CIA yönetiyor. Ve bu yönetimlerden biri diplomatik dil kullanırken, biri diğer ülkeleri tehdit eder, aba altından sopa gösterir. Ki, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jomes Seffrey yaptığı bir açılmama da “Trump Suriye’den asker çektim’ diyor ama asla böyle bir şey olmadı” dedi. Yani ABD’de Başkanını takan olmadı’ diyor-demek istiyor! Ayrıca Başkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı bir konuşmada YPG’ye silah vermeyeceklerini söylerken, Amerika Savunma Bakanlığı Pentegon “YPG’ye desteğimiz sürecek” şeklinde açıklama yapmıştı… Yani ABD’de başkanlar ne derse desin Pentegon ve CIA’nın dediği oluyor! Bu konuda konuşan Washington’ da uzun süre Deniz Ateşesi olarak görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Genel Sekreteri emekli Deniz Kurmay Albay Mehmet Asal “ABD’yi Pentegon ve CIA yönetiyor. Başkanlar sadece nüans yaratır. Biri diplomatik dil kullanır biri de sert üslup kullanır, ama Pentegon ve CIA bildiğini okur.” demişti! Yani ‘ABD’de Başkanların değişmesiyle hiçbir şey değişmez…’ demişti!

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; ABD’de Başkanların değişmesiyle çok şey değişmiyor… O nedenle yapılacak olan seçimlerde ‘Trump mu kazansın yoksa Biden’mı kazansın?” gibi bir tartışmanın bir anlamı veya ehemmiyeti yok! Çünkü al birini vur ötekine!” diyor, herkese saygılar sunuyorum.

Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık olarak hayra sarfederler için Rableri nezdinde ecirleri vardır; onlar için ne korku olacak ne de üzülecekerdir. (Bakara, 2/274

Ameller niyetlere göre değer kazanır ve herkes, yalnızca niyet ettiği şeyin karşılığını alır (Hadis)

Ey Rabb’im! Bize sabırlar ve Müslüman olarak canımızı al. (Â’raf, 7/126)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti
Bölgesel

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim gören Azra Ahsen Büyükyorulmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Abdurrahman Tutdere su gelmeden gitmeyeceğim dedi
Bölgesel

Abdurrahman Tutdere su gelmeden gitmeyeceğim dedi

Deprem bölgesi Adıyaman’da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

Başkan Bucak'ı salladı! Erdoğdu'nun arkasında Devlet var
Bölgesel

Başkan Bucak'ı salladı! Erdoğdu'nun arkasında Devlet var

Bucak MHP, 31 Mart'ta seçimlerde zafere ulaşacağına dair iddialı. MHP Bucak İlçe Başkanı Avukat İsmail Mutlucan, MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, MHP'nin Bucak'ta güçlü bir adaya sahip olduğu ve seçimlerde zafer kazanacağına dair mesajlar verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Mısır’da bir araya geldi
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Mısır’da bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 6. Orta Doğu turu kapsamında geldiği Mısır’da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu sözümüzü tutacağız dedi
Yaşam

Bakan Abdulkadir Uraloğlu sözümüzü tutacağız dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, seçim sürecinde ne söz verdilerle yapacaklarını belirterek “Genel seçime kadar 4 yıl, mahalli seçime kadar 5 yıllık bir süre var.

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal 'dan muhteşem Proje tanıtımı
Yerel Yönetim

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal 'dan muhteşem Proje tanıtımı

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı proje tanıtımında Korkuteli Cumhur İttifakı gövde gösterisi yaptı ,tanıtıma Daha önceki Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya milletvekili Abdurrahman Başkan, Hilmi Durgun, il ve ilçe belediye başkan adayları, Cumhur İttifakı’na mensup partilerin il ve ilçe yönetimleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle partililer katıldı.