Taceddin Akbaş

Akbulut ve arkadaşlarının vefaları takdire şayandır!

Taceddin Akbaş'ın 'Akbulut ve arkadaşlarının vefaları takdire şayandır!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

AKBULUT ve ARKADAŞLARININ VEFÂLARI TAKDİRE ŞÂYANDIR!

Birçoğumuzun televizyon haberlerinden izleyip duyduğu gibi, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Partisinin bu hafta sonu yapacağı 38. Olağan Kurultayın da Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı… Akbulut, TBMM’de ve 95 milletvekili adına yaptığı açıklama da “Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok. Ama fikirlerimizin zenginliğiyle güçlenecek bir partimiz var bizim. Yenilenme süreci ayrışarak değil birleşerek gerçekleşecektir. Bizler 95 milletvekili olarak tarihten gelen gücümüzle Ulu önder, ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde gerçekleşebileceğini görüyor, bilgisi, birikimi ve tecrübesiyle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndaki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz… CHP TBMM Grubu’nun 130 milletvekilinden 95’i olarak bu hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultayımızda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroglu’nu destekleme yönünde imzalarımızı verdik. Gerekçelerimizi kamuoyunun huzurunda paylaşıyoruz… Yenilenmenin örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak bir rota da ilerlemesi kaçınılmazdır… Cumhuriyet Halk Partisi; altı okuyla, programıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidir. Biz seçim sonuçlarını (lider merkezli bir fırsat) penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP’nin Genel Başkanına kesmenin adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yenilenme hamlesinin tüzük kurultayıyla sürdürüleceğinin sinyalini vermiştir. Önümüzdeki birinci hedef; 2019 da olduğu gibi Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini başarıyla sürdürecek, halkçı belediyeciliği temsil eden yerel yönetimlerdeki hizmetimizi pekiştirmektir. Odak noktamız; yurdumuzun tüm il ve ilçelerinde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır. Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok ama fikirlerimizin zenginliği ile güçlenecek bir partimiz var…” dedi.

Her neyse İzzet Akbulut’un Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde ve kendisi dâhil Partisinin 130 milletvekilinden 95’inin adına yaptığı konuşmanın yazılı metnini veya yayınlanmış videosunu isteyen okurlarım internet üzerinden veya haber sitelerinden, haber ajanslarından bulup tamamını görebilir, okuyabilir ve kendi değerlendirmelerini ona göre yapabilirler… O nedenle, ben o açıklamanın içeriği ayrı bir değerlendirme konusu ama kararın kendisini, şeklini şemâlini yerinde buluyor ve ‘İzzet Akbulut dâhil’ 95 CHP’li milletvekilinin, kendilerini seçilebilecek yerlerden aday göstererek milletvekili olmalarını sağladığını, bu 95 vekilinde ‘en azından’ Genel Başkanlarına bu konuda vefasızlık etmediklerini düşünüyorum…

AKBULUT, 39 YAŞINDA VE 6 AYLIK DA BİR PARLAMENTER OLMASINA RAĞMEN, 95 MİLLETVEKİLİNE ÖNCÜLÜK VEYA SÖZCÜLÜK EDİYOR OLMASI “BENCE” TAKDİRE ŞAYANDIR! AYRICA, O’NUN BU TUTUMU ÖNEMLİ BİR FEDÂKÂRLIKTIR!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve yönetim kurulu arkadaşlarının Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde taktik hataları veya Millet İttifâkı ortaklığı kuruluşunda ve sonrasında bazı yanlışlar yapmış olabilir ve bütün bunlar uygun zaman ve mekân da ve uygun bir dille eleştirilebilir… Ancak 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde milletvekili seçilen 130 vekilin tamamı Kılıçdaroğlu’nun referansı-oluru sayesinde milletvekili olma hakkı elde etmiş olmalılar… Ve bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı sayıldığı ülkemiz de ve genel kültürümüzde milletvekili yapılmanın da önemli bir hatırı olmalı! Ve kurultay da oy kullanımı da kapalı odada ve kapalı zarf usulüyle yapılacağı için Özgür Özel’in yanında ya da Kılıçdaroğlu’nun karşısında olan milletvekilleri en azından ihsası reyde bulunmamaları takdir edilebilir; ancak en büyük takdir, Kurultay da mevcut Genel Başkanları ve Genel Başkan adayları olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayan, yani Genel Başkanlarına vefasızlık etmeyen 95 milletvekilinindir… Henüz 39 yaşında ve 6 aylık ta bir milletvekili olmasına, ayrıca Burdur gibi küçük bir ilden TBMM’ye girmesine rağmen Partisinin 95 Milletvekili adına konuşma yapmış olması, İzzet Bey’in Partisi’nin gurubu, en azından 94 milletvekili tarafından sevilip sayıldığı anlamına gelir… Bu da takdire şâyan bir şeydir.

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; ben şahsen herhangi bir iyiliğini gördüğüm kimsenin kendisine vefasızlık etmediğim gibi, tavuğuna bile ‘kış’ demem! Ayrıca ben rahmetli Alparslan Türkeş’in MHP’sinden ve yine rahmetli Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocamızın MSP’sinden sonra hiçbir partiye üye olmadım… Yani ben 40 küsur yıldır partisiz bir vatandaş ve naçiz gazeteciyim… Ve bize gazetecilik dersi veren TRT eski Genel Müdürü Prof. Dr. Yalçın Yalçıntaş ile TOBB eski Başkanı ve eski Sanayi ve Ticaret Bakanlarından Ali Coşkun gibi meslek hocalarımız bize “Varsa doğru insanların yanlışlarını ve yine varsa eğer yanlış insanların doğrularını yazın..!” şeklinde ders ve öğütler vermişlerdi… O nedenle ben İzzet Akbulut’un yanlış karar ve uygulamalarını eleştiri hakkımı saklı tutuyor, son kararını ve şeklini olumlu bulduğumu yineliyor, herkese saygılar sunuyorum.

CÖMERTLİK OLMAYINCA MALIN, VEFA OLMAYINCA

ARKADAŞIN HAYRI YOKTUR! VE VEFA ÖYLE BİR AĞIR

ŞEYDİR Kİ, HERKES ONU TAŞIYAMAZ! Özlü sözlerden

ŞUDUR BENİM CİHANDA EN BEĞENDİĞİM MESLEK

SÖZÜN ODUN GİBİ OLSUN, HAKÎKAT OLSUN TEK!!!

Mehmed Akif Ersoy

OK GİBİ DOĞRU OLURSAN, SENİ ATARLAR, YAY GİBİ

OLURSAN, ELDE TUTARLAR. LÂKİN; OK GİBİ DOĞRU

OLURSAN, MENZİL ALIRSIN, YAY GİBİOLURSAN

ELDE KALIRSIN! Hz. Mevlânâ

İzzet Akbulut, genç yaşta (39 yaşında) milletvekili olmasına ve yaklaşık ta 6 ay gibi kısa bir süredir de milletvekilliği yapmasına rağmen 95 milletvekili temsilen bir açıklama yapabilmiş olması başlı başına bir başarıdır..

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

CHP Milletvekili İzzet Akbulut'tan 1 Mayıs Mesajı
Bölgesel

CHP Milletvekili İzzet Akbulut'tan 1 Mayıs Mesajı

CHP Milletvekili İzzet Akbulut, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun
Bölgesel

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, süt fiyatlarına yapılan yüzde 8,5 oranındaki zammın yeterli olmadığını belirterek çiftçilerin ve süt üreticilerinin mali durumuna dikkat çekti.

İzzet Akbulut'tan  Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd'a Ziyaret
Bölgesel

İzzet Akbulut'tan Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd'a Ziyaret

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İzzet Akbulut, Çavdır Belediye Başkanı Okan Kurd'u makamında ziyaret etti.

Başkan Yücel'e Milletvekilli Akbulut'tan ziyaret
Bölgesel

Başkan Yücel'e Milletvekilli Akbulut'tan ziyaret

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İzzet Akbulut, Yeşilova Belediye Başkanı Ali Okun Yücel'i makamında ziyaret etti.

Milletvekili Akbulut'tan Başkan Gümüş'e ziyaret
Bölgesel

Milletvekili Akbulut'tan Başkan Gümüş'e ziyaret

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İzzet Akbulut, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ü makamında ziyaret etti

Hülya Gümüş, Parti Yetkilileriyle Buluştu: Tebrik Ziyaretleri Memnuniyetle Karşılandı!
Bölgesel

Hülya Gümüş, Parti Yetkilileriyle Buluştu: Tebrik Ziyaretleri Memnuniyetle Karşılandı!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Burdur Milletvekili Sayın İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun Ercengiz, Çavdır Belediye Başkanı Sayın Ali Okan Yücel, Yeşilova Belediye Başkanı Sayın Okan Kurd ve diğer parti yetkilileri ile bir araya gelerek yapılan tebrik ve teşekkür ziyaretlerine ilişkin memnuniyetini dile getirdi.