Taceddin Akbaş

ALKOL SATAN MARKETLER, BAKKALLAR Ve ‘AMERİKAN MUTFAKLI’ KONUTLAR!!

Taceddin Akbaş'ın 'ALKOL SATAN MARKETLER, BAKKALLAR Ve ‘AMERİKAN MUTFAKLI’ KONUTLAR!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Mâmafih ben ömrümde iki kere ve zorunlu olarak girdim ve birinde yanlışlıkla, diğerinde de yaşlı bir teyzemizin talebini karşılamak için Migros’a girdim ve ikisinde de 5 ya da 10 dakika kadar kaldım. Dolayısıyla da Migros’lar ve bezer benzer marketler hakkında fazla bir bilgiye, meselâ domuz eti vesairesi satıp satmadıkları konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ama alkollü içki alıp sattıklarını görüyor, duyuyor ve biliyorum… Dolayısıyla da Migros ve benzer marketlerin, alkollü içki ve piyango bileti satan irili ufaklı bakkalların veya bayilerin yanlarından olabildiğince hızlı geçiyorum ama yine de buralarda (az da olsa) tesettürlü, bürgülü, carlı-çarşaflı hanımlar ile şalvarlı ve sünnet sakallı erkekleri, hatta bazen çalışan ya da emekli olan din görevlilerini buralarda görüyorum ve onlar adına üzülüyor, hattâ utanıyorum… Çünkü, buralar da, olmaz olamaz ya, velev ki oldu ve bu mağaza veya marketlerde diş fırçası ve mâcunu yerine geçecek misvak; seccade, tesbih ve namaz takkesi gibi namaz da kullanılacak eşyalar; zemzem, hurma ve benzer yiyecek ve içecekler dahî satılsa, şahsen ben buralardan girip alışveriş yapmam! Ki, Migros’un kurucusu ve gayrimüslim olan Gottliep Duttwiler bile ‘toplum sağlığını korumak için’ buralarda alkollü içki satışını yasaklamış ve alkol alışkanlığının insanları yoksulluğa sürüklediğinin’ altını çizmiş! Ve kurucusunun ölümünü fırsat bilen alkol lobisi hemen harekete geçmesine rağmen, 2020 yılında 630 binin üzerindeki Migros Kooperatif üyesi oylamaya katılmış ve üyelerin büyük bir çoğunluğu yasağın devamından yana, yani Migros’lar da alkollü içeceklerin alınıp satılmamasından yana oy kullanmış! Amma velâkin, alkol lobisi ve bereketsiz de olsa fazla para kazanma hissi Migros yöneticilerini alkollü içki satmaya devam ettirmiş!

BEN ŞAHSEN MUHTERİS ALKOL SATICILARINDAN ÇOK BURALARDAN ALIŞVERİŞ YAPAN ‘MÜSLÜMANLARI VE SÖZDE DİNDARLARI… ANLAMAKTA ZORLANIYORUM!!

Hâsılı; bir şeyin talebi olduktan sonra arzı da olacaktır mutlaka… O nedenle, alkollü içeceklerin mutlaka bir üreticisi, taşıyıcısı-nakliyecisi, alıcısı satıcı, kullanıcısı da vardır… Benim elimden onlara ‘Allah (c. c) tiksindirsin ve sizin tümünüzü alkolden kurtarsın…’ demekten başka bir şey gelmiyor! Ancak, çok zorunlu olmadıkça buralardan alışveriş yapan, buralarda çalışan sözde Müslümanları, güyâ dindarları anlamakta zorlanıyorum…

HADİ MİGROSCULAR MÜŞTERİLERİNİN SAĞLIKLARINI KORUMAYI DÜŞÜNMÜYOR LAR; MÜŞTERİLERİ DE Mİ KENDİ SAĞLIKLARINI… DÜŞÜNMÜYORLAR ACABA?!?

Hâsıl-ı kelâm; insanının tamamına yakınını gayrimüslimlerin oluşturduğu ve alkollü içkilerin su yerine içildiği bazı Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren Migroslarda bile alkollü içki satılmazken, insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülkenin büyük bir zincir marketinde ve emsallerinde neden alkollü içki satılır anlamak zor! Buralarda genelde bilerek ya da isteyerek, yani çok zorunda kalmadıkça çalışan ve alışveriş yapan Müslümanları, özelde de hocaları hacıları anlamak ise çok daha zor! Çünkü, bu konuda sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), ‘içki yapanı, kendisi için yapılan kişiyi, TAŞIYANI, kendisi için taşınanı, içireni, satanı, parasını yiyeni, satın alanı ve kendisi için satın alınanı’ lânetlemiştir… Peygamber Efendimizin lânetine uğramak ise büyük bir bahtsızlık, en büyük günah ve kayıplardandır…’ diyor, şimdide bir başka konuya geçmek istiyorum:

AMERİKAN MUTFAKLI KONUTLAR ‘AİLE YAPIMIZA’ ZARAR VERECEK ŞEKİLDE PLANLANMIŞ YAPITLLAR

Amerika Bitişik(!) Devletleri’nin (ABD), dünya genelinde olduğu gibi, Ülkemizde de saç sakal tıraşımızdan tutun ağaç kesimimize varıncaya kadar birçok uygulamamıza sirayet, hattâ nüfuz ettiğini bilmeyen yoktur… Ancak ben bugün, son yıllarda ‘Amerikan Mutfaklı Konutları’ konu edeceğim ve bu konutların Müslüman Türk aile yapısına verebileceği mahzurları gündeme getireceğim:
Okurlarımdan bazıları ‘bahsine konu bir aile ve sair yapımız mı kaldı ki, sen mutfak konusunu işliyorsun?’ diyebilirler, haklı olarak… Ancak, ben de onlara ‘Amerikan tipi mutfaklı konutların durumları farklı. Çünkü, güya yerden ya da masraftan kaçınmak veya elektrik tüketiminden tasarruf etmek maksatlı olarak inşa edilen yeni konutlarda mutfaklar oturma odası, hattâ misafir ağırlama salonu olarak planlanmış… Ancak, bunu planlayanların asıl maksatları tasarruf masarruf değil, Müslüman Türk Aile yapısını dinamitlemek! Çünkü, bu tip mutfaklı konutlarda ikâmet eden aileler ister yakın olsun ister uzak tüm misafirlerini bu odalarda ağırlıyorlar. Ve bunların kadınlı erkekli, artı yemek ve sair kokulu ve daracık odalarda oturmalar konusu ayrı, evin hanımları, kadınları kızları veya gelinleri misafirlerle aynı odada mutfak hizmeti vermek ve servis yapmak durumunda kaldıkları için rahat hareket edemiyorlar. Rahat hareket etmek durumunda kaldıklarında da vücutlarının görülmemesi gereken yerlerini yabancı erkeklerin görmelerine mânî olamıyorlar!
Hülâsâ-i netice; Yüce Yaratıcı, Dünyayı bir nizam ve intizam içinde yaratmış ve ‘helaller de, haramlar da bellidir. Arada bir şüpheli şeyler vardır. Sizler de şüpheli şeylerden uzak durun’ buyrulduğunu; O nedenle de Sahabi efendilerimizin 70’e yakın helâlden >haram şüphesiyle< uzak durduklarını hatırlatıyor’, herkse ‘helâlinden’ saygılar sunuyorum.
EY İNSANLAR! ALAH’TAN (c. c) >HAKKIYLA< SAKININ!
VE RIZKINIZI GÜZEL YOLLARDAN İSTEYİN! HİÇ KİMSE
(ALLAH’IN KENDİSİNE TAKDİR ETTİĞİNİ-GEÇ DE OLSA)
ELDE ETMEDEN ÖLMEYECEKTİR. ÖYLEYSE ALLAH’TAN
(HAKKIYLA) SAKININ VE RIZKINIZI GÜZEL YOLLARDAN
İSTEYİN. HELÂL OLANI ALIN, HARAM OLANI TERK EDİN!
Hz. Muhammed (sav)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

02
MAYIS

2024

'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri

Taceddin Akbaş'ın ''Dünya Basın Özgürlüğü Günü' ve gazetecilerin özgürlükleri' adlı köşe yazısı Devamı

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Filli Boya Ana Bayisi Öge Yapı market! Dev kampanyalar kaçmaz
Tanıtım

Filli Boya Ana Bayisi Öge Yapı market! Dev kampanyalar kaçmaz

Öge Yapı, Bucak'ta 4 yıldır Filli Boya ana bayisi olarak çelik kapı, ısı yalıtımı, tadilat ve boya gibi konularda hizmet veriyor. Öge Yapı Market'te dev kampanyaları sakın kaçırmayın...

Kocaeli İzmit'te Market Yangını: Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
3. Sayfa

Kocaeli İzmit'te Market Yangını: Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette büyük yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Markette Çalışıyordu, Silahlı Saldırıyla Yaralandı
3. Sayfa

Markette Çalışıyordu, Silahlı Saldırıyla Yaralandı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde marketin reyon kısmında çalışan kişi silahlı saldırıya uğradı.

Başkan Adayı Ertuğrul Tetik Halk Market Müjdesi Verdi
İş Dünyası

Başkan Adayı Ertuğrul Tetik Halk Market Müjdesi Verdi

CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi.

Adana'da Otomobil Kazası: Çiğ Köfteciye ve Markete Dalış - Haberler
3. Sayfa

Adana'da Otomobil Kazası: Çiğ Köfteciye ve Markete Dalış - Haberler

Adana’da bir kişi, tamirdeki lüks otomobille gezmeye çıktığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybedip çiğ köfteci ve markete daldı

Erzurum Valiliği, Tüketici Haklarını Korumak Amacıyla 89 İşyerini Denetledi - Haberler
Yaşam

Erzurum Valiliği, Tüketici Haklarını Korumak Amacıyla 89 İşyerini Denetledi - Haberler

Erzurum Valiliği tüketici haklarının korunması amacıyla fiyat etiketi ve haksız fiyat artışına yönelik 89 işyerinin denetlendiğini açıkladı.