Taceddin Akbaş

ALLAH ‘BU MİLLETE’ BİR DAHA 15 TEMMUZLAR YAŞATMASIN!

Taceddin Akbaş'ın 'ALLAH ‘BU MİLLETE’ BİR DAHA 15 TEMMUZLAR YAŞATMASIN!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Bugün, hemen herkesin ‘daha dün yaşanmış’ gibi hatırladığı, dolayısıyla da içinin parçalandığı ve öfkesinin tavan yaptığı 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin 7. Yıldönümü… O nedenle ben daha yazımın başında İstiklâl Şairimiz ve ‘ilk’ Burdur Milletvekilimiz Mehmed Âkif Ersoy’un “Allah (c.c) bu Millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın..!” dediği gibi diyor ve “Allah (c.c) bu millete bir daha 15 Temmuzlar ve benzer hainlikler, kaypaklıklar, kalleşlikler yaşatmasın..!” diye dua ediyorum…
Şimdi de 15 Temmuz gecesi bizzat yaşadıklarımı ve sonraki düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:
Şöyle ki; 15 Temmuz gecesi biz ailecek rahmetli büyük dünürümüzün göl kenarında ikâmet etmekte oldukları evlerinde ‘yemekli’ misâfir idik ve yemekten sonra çay kahve içmeye başlamıştık ki, haber kanalları İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde bir kalkışmadan bahsediyorlardı… Ancak bizim aklımıza öyle hain, planlı projeli ve geniş kapsamla bir darbe girişimi değil, bir terörist grubunun kalkışması gibi şeyler geldi… Dolayısıyla da ‘polisimiz jandarmamız kısa süre de o kişileri etkisiz hâle getirir…’ diye düşündük ve sohbetimize kaldığımız yerden devam ettik… Ancak, o zamanki Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘halkı şehirlerin meydanlarına davet etmesiyle’ birlikte işin küçük veya basit bir kalkışma olmadığını, ciddi bir darbe girişimi olduğunu anladık… Hemen ardından da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan hemşerilerimizin arasına katıldık ve sabah namazına kadar Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi için ve ölümüne nöbet tuttuk! Ve ben sabah ezanının okunmasına az bir süre kala Milletvekili Bayram Özçelik’e, “Meydandan topluca Ulu Camiye gidelim ve sabah namazımızı orada kılalım!” şeklinde bir mesaj atmıştım… Ve Bayram Bey benim o mesajımın hemen ardından bir anos yaparak herkesi Ulu Camiye davet etmişti… Ancak, dönemin Valisi Şerif Yılmaz da, Bayram Bey’e “Meydanı boş bırakmayalım!..” demiş ve Meydandaki insanların sabah namazlarını Meydana yakın camilerde kılmalarının daha uygun olacağını söyleyerek halkın Meydandan daha fazla uzaklaşmamasını istemişti! Ve öyle de olmuştu…
Sonrası ise herkesçe mâlûm…
Darbe girişiminin adına ister ‘FETÖ’ diyelim, ister başka bir şey diyelim, ne dersek diyelim; girişim dünyanın en adi, en kaypak ve kalleş, en kanlı ve hain darbe girişimlerinden biri idi; girişimin bastırılması ise asil ve necip milletimizin, kahraman asker ve polislerimizin büyük bir cesareti, mârifeti ve kahramanlık destanları idi! Çünkü kahraman askerler, üzerlerine otomatik silahlarla kurşun ya da mermi yağdıran uçak veya helikopterlere ‘ellerindeki tüfeklerle’, polisler bellerindeki ? milimetrelik tabancalarıyla (ulaşması mümkün olmayan) uçaklara ya da helikopterlere karşı koyuyorlar; sivillerden bazıları tankların üstlerine çıkıyorlar, bazıları da kendilerini ‘gözlerini kırpmadan’ tankların altlarına atıyorlar; Dolayısıyla da ‘vatanımızı, ordumuzu yurdumuzu, devletimizi milletimizi, bayrağımızı, ezanımızı, kısaca tüm kutsallarımızı korumak için ‘ya şehid olalım ya gâzî!’ inanç ve îmanıyla hereket ediyorlardı!
Hâsılı; biz Burdur’da herhangi bir kalkışmaya veya hazırlığa şahit olmadık ama İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde darbe girişimcilerin ne kadar kalabalık, ne kadar şedit ve kadar hainlerden oluşmuş ise, hainlere karşı koyan askerler, polisler ve siviller de o kadar iradeli, inançlı îmanlı, o kadar cesur ve dirençli ve o kadar da kararlıydılar… Bu kahraman polis ve askerlerin ve inançlı îmanlı, ezan ve bayrak sevdâlısı milletin bileğini bükemeyeceklerini anlayan hainler daha fazla direnemediler bazen teker teker, bazen de gruplar halinde teslim olmaya başladılar..!
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; 15 Temmuz gecesi ve daha sonraki gün ve gecelerde biz Burdur’daki oğlumuz Yusuf ile Cumhuriyet Meydanında, İstanbul Pendik’deki oğlumuz Murat semtindeki meydanda, Gebze’deki oğlumuz Mehmed Akif de yine semtinin meydanın da ve günlerce nöbet tuttular... Bütün bunlar neyse ne amma, Gebze’de memur olan büyük oğlumuz Mehmed Akif’in oğlu (torunumuz) Eymen arasında geçen (ki, Eymen o sırada 7-8 yaşlarında idi) tarihî, duygusal ve efsanevî konuşmayı daha önceki yazılarımda noktası virgülüne kadar aktarmıştım… O nedenle ben sürekli okurlarımın hatırlayacakları o kahramanca, inanç ve îman yüklü konuşmaları bugün bir kez daha tekrar edip sevgili okurlarımın gözlerini yorup kafalarını şişirmeyeceğim… Ancak Cenab-ı Hakk, büyük oğlumuz M. Akif ile küçücük torunumuz Eymen’e ve diğerlerine bir daha öyle bir konuşma yapma durumunda bırakmamasını niyaz edeceğim. Ve bu yazılması yapılmasından daha zor olan hain darbe girişiminin tüm fikir babalarını ya da analarını, tasarlayıcılarını, planlayıcılarını, uygulayıcılarını ve destekçilerini şiddetle ve nefretle tel’in ediyor, Cenab-ı Hakk onların tamamının müstahaklarını, büyük devletimizin, asil ve necip milletimizin de sabır selâmetini versin!’ diyor, herkese ‘darbesiz ve girişimsiz’ saygılar sunuyorum.
BU ULUS, SIMSIKI BİRBİRİNE BAĞLI OLMAYI BİLDİKÇE
ONU DAĞITABİLECEK BİR GÜÇ DÜŞÜNÜLEMEZ!
K. Atatürk
ALLAH’INA (c.c) KUL OLMAYAN DAVASINA ER OLMAZ…
VE HAYAT; ÎMAN İLE CİHATTIR. BU İKİ DEĞERE
KİM SÂHİPSE ZAFERİ ONLAR KAZANACAKTIR!
Prof. Dr. Necmeddin Erbakan
EN KÖTÜ DEMOKRASİ EN İYİ DARBE YÖNETİMİNDEN
DAHA EVLÂDIR!
Alparslan Türkeş
NAMLUSUNU MİLLETE ÇEVİREN TANKA SELÂM DURMAM!
Muhsin Yazıcıoğlu
DARBELER MİLLETİN GELECEĞİNİ KARARTIR!
Anonim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

MAKÜ'de 15 Temmuz'un Işığıyla Demokrasi ve Milli Birlik programı
Bölgesel

MAKÜ'de 15 Temmuz'un Işığıyla Demokrasi ve Milli Birlik programı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenledi. Programda konferanslar ve sergiler yer aldı.

Şehit Ömer Halisdemir’in kız kardeşinden Burdur'da duygulandıran sözler
Bölgesel

Şehit Ömer Halisdemir’in kız kardeşinden Burdur'da duygulandıran sözler

Burdur'da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü anma programında duygusal konuşmalar ve gösterilerle şehitler anıldı.

Bucak, 15 Temmuz'da tek yürek oldu
Etkinlik

Bucak, 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.

Burdur, 15 Temmuz'u unutmadı
Bölgesel

Burdur, 15 Temmuz'u unutmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Burdur'da coşkuyla kutlandı. Vali Arslantaş, anma programında şehit ailelerini ziyaret etti ve konuşma yaptı.

Burdur'da 15 Temmuz şehitlerine ziyaret
Etkinlik

Burdur'da 15 Temmuz şehitlerine ziyaret

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 15 Temmuz Şehitlerini ziyaret ederek ailelere ve kabirlere saygı gösterdi.

Antalya'da şehitler mezarı başında anıldı
Bölgesel

Antalya'da şehitler mezarı başında anıldı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve şehit ailelerine baş sağlığı diledi.