Taceddin Akbaş

Avukat Serkan Bayram'ın 'Buğday Tanesi' verimliydi

Taceddin Akbaş'ın 'Avukat Serkan Bayram'ın 'Buğday Tanesi' verimliydi' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

 

Benim bugünkü ‘engelli’ engelsiz konuğum ve şeref misafirim AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram olacak… O nedenle ben bugünkü yazıma, bilmeyen-tanımayan sevgili okurlarıma bu sevgi ve saygıdeğer konuğumu tanıtarak başlamak istiyorum:

1974 yılında Erzincan’ın Refahiye İlçesinin bir ‘dağ’ köyünde ve çiftçi bir ailenin evladı olarak dünyaya teşrif eden Serkan Bayram; henüz bir yaşında iken ailesinin götürdüğü buğday tarlasında çıkan bir yangında ellerinin ikisini birden kaybettiği gibi, yüzü ve bedeninin de büyük bir bölümü yanmış, dolayısıyla da bir yangınzede hâline gelmiş!

Yani, buğday tarlasında çıkan bir yangında tutuşan beşiğinin içinde ve henüz bir yaşında iken vücudunda oluşan ağır yanıklar nedeniyle ‘ve merkep üzerinde’ ilçesinin hastanesine taşınan Serkan Bayram; girdiği hastanenin yoğun bakım ünitesinden tam 41 gün sonra ama iki ellerini birden kaybetmiş ve yanan bedeninin büyük bir bölümüne yanık tedavisi görerek çıkmış... Ve Serkan Bey bütün çabalara rağmen ellerinin ikisini birden kaybetse ve vücudunun büyük bir bölümü yangından zarar görse de, sarsılmaz inancı-imanı ve büyük azmi sayesinde hayata küsmediği gibi Allah’ın (c.c) ipine sımsıkı sarılmış ve ilkokulunu doğduğu köyde, orta ve liseyi İstanbul da bitirmiş. Çok sevdiği bir meslek olan ‘hâkimlik’ mesleğine geçebilmek maksadıyla girdiği ÖSS de 496 gibi yüksek bir puan alarak İstanbul Üniversitesi/Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazanmış… Girdiği Hukuk Fakültesini de başarıyla bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayan ve açılan hâkimlik sınavına giren Bayram, yazılı sınavını da başarıyla vermesine, yani yazılı sınavda yüksek bir puan almasına rağmen, Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun ‘vücut bozukluğuna ilişkin maddenin’ engel olması nedeniyle çok sevdiği ve istediği hâkimlik mesleğine girememiş… Öyle olunca O’da İstanbul’da açtığı Avukatlık Bürosunda mesleğini icra ederken, 2015 de yapılan Milletvekili Genel seçimlerinde AK Parti’den Erzincan Milletvekili, 2018 yılında yapılan Gene Seçimlerinde yine AK Parti’den İstanbul Milletvekili seçilmiş. Bayram, milletvekili olduktan sonra tüm bedensel engelli insanların hâkimlik savcılık gibi meslek dallarını seçmelerini, yani engellilerin hâkim savcı olabilmelerini engelleyen kanunun değişmesi için büyük çaba sarf etmiş ve bunda da başarılı olmuş bir siyasetçi ve aktivist…

AV. SERKAN BAYRAM’IN ‘BUĞDAY TANESİ’ ADLI

FİLMİNİ İZLEMEYENLER MUTLAKA İZLESİNLER!!!

Özet olarak ailesiyle birlikte ve daha bir yaşında iken gittiği buğday tarlasında çıkan yangın da yanan beşiğinin içinde ellerinin ikisini birden kaybeden, vücudunun ise önemli bir bölümü yanan, dolayısıyla da hayatı tıpkı bir film gibi seyreden ve siyâsi hayatına AK Parti İstanbul Milletvekili olarak devam eden Serkan Bayram; kendisi gibi engelli olan vatandaşlara ilham verecek, rol model olacak ve büyük moral verecek olan 48 yıllık hayat hikâyesini “Buğday Tanesi” adını verdiği kitabıyla ve aynı adla uyarladığı bir film ile Beyaz Perdeye taşımış ve filmini ‘olmayan’ elleri yerine bilekleriyle veya ayaklarıyla İlimize kadar getirme zahmetine katlanmış. O nedenle ben bu filmi herkesin izlemesini diler ve tavsiye ederim…

Kısacası, engelsiz engelli ve Avukat Serkan Bayram, hayatını engellilere adamış ve engelli insanların engellerini hissetirmemek için önemli girişimlerde bulunmuş ve bu girişimlerinden hayırlı uğurlu, iyi güzel neticeler almış… Ki, Av. Serkan Bayram, film gösteriminden sonra düzenlediği basın toplantısında bu filmden elde edilecek olan gelir ile “Engelsiz Hayat Merkezi” kuracağını ve bu Merkezi engellilerin hizmetine sunacağını, hattâ emirlerine vereceğini söyledi…

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; benim bu filmin pragmanını izleme imkânım olmadı ama “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde gösterime giren Serkan Bayram’ın “Buğday Tanesi” adlı kitabı ile birlikte dram yüklü sinema filmini, geçtiğimiz Salı Günü MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda Valimiz Ali Arslantaş başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, kalabalık öğrenci grupları ile vatandaşlar ve gazeteci arkadaşlarla birlikte biz de izledik… Dolayısıyla da hem duygulandık, hem ‘diğer (ve muhtemel engellilerimiz) adına’ ümitlendik, hem de büyük moral bulduk… O nedenle ben bu kitabın ve filmin kahramanı olan Serkan Bayram’ı ve Bayram’ın dramını beyaz perdeye aktaran ve enfes de bir yapıt ortaya koyan film ekibini, filmin oyuncularını ve sponsorlarını yürekten kutluyorum. Ve böyle iyi-güzel ve kaliteli bir filmi gerçek kahramanı ile birlikte Burdur’a kadar getirten Valimiz Ali Arslantaş’a teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.

EN BÜYÜK ENGEL ENGELENMEKTİR…

YAPACAKLARIN SINIRLI OLABİLİR, AMA UFKUM

ÇOK GENİŞTİR… ENGELLİLERİN EN BÜYÜK SİLÂHI

SABIR VE AZİMDİR… ASIL ENGELLİLER, KARŞILARINA

ÇIKAN ENGELLERİ GEÇEMEYENLERDİR. SADECE BİR

HAFTALIĞINA HATIRLANMAK İSTEMİYORUZ. BİZ

HERGÜN İLGİ İSTİYORUZ!

Engelliler Haftası sloganlarından

BİZ ALLAH’TAN (c.c) GELENE RAZI OLURSAK, ALLAH TA

BİZDEN RAZI OLUR. HER ŞEY NEYE LÂYIKSA, ONA DÖNÜŞÜR.

Hz. Mevlânâ (r.aleyh)

DERDİ DÜNYA OLANIN, DÜNYA KADAR DERDİ OLUR…

Yûnus Emre (r.aleyh)

HAYATTA EN BÜYÜK ZAFER HİÇBİR ZAMAN

DÜŞMEMEKTE DEĞİL, HER DÜŞTÜĞÜN DE AYAĞA

KALKMAKTA YATAR! Anonim

PEŞİNDEN GİDECEK CESÂRETİN VARSA, BÜTÜN

HAYALLER GERÇEK OLUR… Che Guevara

MUTLULUK, ERİŞEBİLDİĞİN ÇİÇEKLERDEN

BİR DEMET YAPMA SANATIDIR… B. Goddar

ŞÜKRETMEYİ BİLMEYEN NANKÖR, ELBETTE ŞİKÂYET EDER!

Eddi Anter

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü' adlı köşe yazısı Devamı

13
NİSAN

2024

'Un bitti-din bitti...' olmasın!

Taceddin Akbaş'ın ''Un bitti-din bitti...' olmasın!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdur'da “Buğday Tanesi” Filmine yoğun ilgi
Etkinlik

Burdur'da “Buğday Tanesi” Filmine yoğun ilgi

Milyonların Hikayesi “Buğday Tanesi” filmi, İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram'ın teşrifleriyle Burdurlularla buluştu.

Buğday Tanesi filmi Burdur'da gösterimde
Bölgesel

Buğday Tanesi filmi Burdur'da gösterimde

Milyonların Hikayesi Buğday Tanesi filminin hikayesinin kahramanı Milletvekili Serkan Bayram Burdur'da Burdurlularla birliktefilmini izleyecek.

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!
Bölgesel

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap, son günlerde sosyal medyada ve halk arasında dolaşan asılsız iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Kasap, yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kooperatifin şeffaf bir şekilde yönetildiğini vurguladı.

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Bölgesel

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!
Bölgesel

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, torunu Gülsüm İlay'ın dünyaya gelmesiyle ilk kez dede olma mutluluğunu yaşadı. Alagöz, torununa sevgisini ve hayallerini dile getirdi.

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır
Bölgesel

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır

Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere dikkat! Trafik kurallarına uymayan sürücülere 6.440 TL para cezası kesilecek. Cezanın bir ay içinde ödenmesi halinde ise %25 indirim uygulanacak.