Taceddin Akbaş

BANA GÖRE ÖZĞÜR ÖZEL YA DANIŞIKLI YA DA FORMALİTE.. ADAYLARDAN BİRİ!

Taceddin Akbaş'ın 'BANA GÖRE ÖZĞÜR ÖZEL YA DANIŞIKLI YA DA FORMALİTE.. ADAYLARDAN BİRİ!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İlgilenenlerin bilecekleri gibi, CHP’nin TBMM’deki Grup Başkanı ve 50 yaşındaki Özgür Özel bugün (Cuma günü) ‘Partisinin Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek 100 yaşındaki CHP’nin Genel Başkan adayı olduğunu açıklayacak. Yani, 50’sine merdiven dayayan ve asıl mesleği eczacı olan Özgür Özel, Cuma Günü, geçtiğimiz hafta 100. Yaş günü kutlanan Partisinin Genel Başkanı olmak istediğini dosta düşmana, ya da kendisini isteyen istemeyen herkese îlân edecek… Ancak, benim tahminin ve kulis bilgilerime göre, CHP Manisa Milletvekili olmanın yanı sıra Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki vekili ve yetkilisi de olan Özgür Özel’in ‘Kılıçdaroğlu’na rağmen’ CHP’nin Genel Başkanı seçilebilmesi mümkün gözükmüyor…

KENDİSİ SEMPATİK AMA, SÖYLEMLERİ BİLDİK!

Özgür Özel’i yıllardır televizyon kanallarında izler ve ister Mecliste olsun ister herhangi bir yerde can alıcı veya ümit vadedici bir konuşmasına, söylemine ve eylemine, yani Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP klasiğine uymayan, gününüz şartlarına uyan sözlerine ve eylemlerine rastlamadım. Ki, Özgür Bey 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçikleri öncesinde Burdur’a da geldi ve Şeker Meydanı’nda ve seçim otobüsünün üzerinde kendisini dinleyenlere hitap etti… Ve gidip görenlerin de beni doğrulayacakları gibi, Özgür Beyi dinleme gelen kişi sayısı beklenilenin çok altında olduğu gibi, söylemlerinin tamamına yakını da Kılıçdaroğlu’ndan kopyalamaydı! Yani, Özgür Bey yeni şeyler söylemedi…

DÜN DÜNDE KALDI CANCAĞIZIM. CHP İÇİN ‘’ŞİMDİ YEP YENİ’’ ŞEYLER SÖLEMEK LÂZIM!

Evet Özgür Özel’in eski söylem ve eylemleri neyse ne amma, şimdi de çok farklı şeyler söylemiyor… Ve hemen herkes gibi ben de Özgür beyin Kılıçdaroğlu’na çok yakın olduğunu, o nedenle ‘yükselen değişim talepleri karşısında’ formalite veya sembolik bir aday olacağını düşünüyorum. Çünkü genç, hareketli, dinamik Milletvekili ve Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki temsilcisi ve sözcüsü (Grup Başkanı) olan Özgür Bey’in Meclis Kürsüsünden ve Partisinin gurubundan İktidara karşı yaptığı konuşmalar ve yerli yersiz eleştiriler kulağa hoş geliyor, nefisleri okşuyordu! Ancak zamanla taraf değiştiren ya da öyle görünen Özel, sonradan ne olduysa oldu İmamoğlu’nun ‘değişim taleplerine’ daha yakın bir pozisyon aldı! Fakat, Özgür Özel’in CHP’nin Genel Bakanlığına aday olacak olması seçimlerden sonra büyük bir hayal kırıklığına uğrayan Partili seçmenler için bir moral kaynağı olsa da girdiği her seçimden mağlup olarak ya da hiçbir seçimi kazanamayarak çıkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında kazanma ihtimali çok zayıf gözüküyor! Kazansa bile 2024’ün Mart’ında yapılacak olan Yerel Seçimlerde herhangi bir başarı elde edebilme görüntüsü vermiyor! Ve bir çok tarafsız gözlemci de, aklı başında CHP’li de aynı şeyi söylüyor! Çünkü Özgür Bey Değişimden söz ediyor ama bunu söylemlerine de, eylemleriyle da yansıtmıyor, belki de yansıtamıyor! !

Kısacası ve açıkçası, Özgür Özel, genelde sık sık yapılan, özelde de hiç yapılmayan kurultaylardan ve girdikleri seçimlerin kaybetmekten yorulan CHP’nin yöneticilerine, delegelerine ve seçmenlerine fazla bir ümit vermediği gibi, sözlerinin içini de doldurmuyor-dolduramıyor! Yani, Özgür Bey dün olduğu gibi bugün de söylem, eylem, duruş, tavır, hal ve hareketleriyle Partisinde hep ‘2. Adam…’ görüntüsü veriyor… O nedenle Özgür Bey bu güne kadar bırakın kitleleri, grupları veya kesimleri, partili seçmenlerini bile peşinden sürükleyemedi ve bundan sonra da sürükleyemeyecek gibi bir izlenim veriyor. Bu da Özgür Bey’in CHP’nin yıllardır yüzde 25’lerde yüzen gezen oylarını yükseltme potansiyeline sahip olmadığını gösteriyor!

ÖZEL’İN KILIÇDAROĞLU’NDAN ve İMAMOĞLU’NDAN AYIRAN BİR DEĞİŞİM ÖZELLİĞİ OLMADIĞI GİBİ, ÖZEL KENDİNE HAS BİR DAVASI YA DA İDEOLOJİSİ DE YOK

Yani Özel’in partisinde büyük bir kavak yelleri, değişim rüzgârları, hatta fırtınaları esmesine rağmen, kendisini Kılıçdaroğlu’ndan da İmamoğlu’ndan da ayıracak bir söylemi de eylemi de yok! Bu durum da Özel’in, İmamoğlu’ndan önceki geçiş sürecinde emanetçi bir genel başkan olma ihtimalini güçlendiriyor!

Şimdi de sadede geliyor ve sözün özetine geçmek istiyorum:

Özgür Özel bugün nasıl bir ‘tutum belgesi’ veya ‘yol haritası’ açıklayacak onu bilmiyorum ama bu günkü duruşu bana biraz Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na saygısından, biraz İmamoğlu’nun ilerideki Genel Başkanı olacak olmasından ve hepsinden önemlisi, kendisinin kazanma ihtimalinin düşük olduğunu görmesinden dolayı olsa gerek; kurultay yorgunu ve seçim mağlubu olan Partisinin Genel Başkanlığına aday olarak kısa vadede hem değişim isteyen partililerin gazlarını almak, hem de Ekrem İmamoğlu’nun engebeli yoluna asfalt dökmek. Sonra da CHP’nin şu anki en güçlü Genel Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’nin Genel Başkanı seçilmesi halinde kendisini de bir yerlere getirmek gibi geliyor bana.

Uzun lâfın kısası ve meselenin hülâsâsı; bence Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu ile danışıklı ya da İmamoğlu öncesi formalite bir aday görüntüsü veriyor… Ve Özel ister İmamoğlu lehine, ister Kılıçdaroğlu lehine aday olsun ya da adaylıktan çekilsin; bugünkü açıklamalarında her ikisinden de faklı söylemler söylemeyecek; yani ‘ne şiş yansın ne kebap’ türünden lâflar edecekse; meselâ ekonomiden enflasyona ve sığınmacı problemine, dış politikadan iç politikaya varıncaya kadar bazı konularda sıra dışı, ezber bozan konuşmalar yapmayacaksa, o zaman Partisine Genel Başkan da olamaz, Grup Başkanı olarak ta kalamaz!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

HAKSIZ BİR DAVA DA ZİRVE OLMAKTANSA, HAK DAVA DA
ZERRE OLMAYI TERCİH EDERİZ… SİYASETİ ÖNEMSEMEYEN
MÜSLÜMANLARI, MÜSÜMANLARI ÖNEMSEMEYEN
SİYASETÇİLER YÖNETİR… Ve KIRK ÇÜRÜK YUMURTA BİR TANE
SAĞLAM YUMURTA ETMEZ!.. Prof. Dr. Necmeddin Erbakan
BÜYÜK BİR TEPEYİ AŞTIĞINDA İNSANIN BULACAĞI TEK ŞEY
DAHA AŞILACAK ÇOK TEPELERİN OLDUĞUDUR! John Morley
POLİTİKADA HEÇBİR ŞEY KAZAYLA OLMAZ. OLMUŞSA
ÖYLE PLANLANMIŞTIR! Franklin D. Roosevelt
BİR POLİTAKACININ AMACI SÜREKLİ İKTİDAR OLMAKTIR.
BU ÇABA DA ONU ÇOĞU ZAMAN SORUN ÇÖZME GÖREVİNİ
UNUTTURUR! Jean Monnet

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Türkiye'nin Yeni Anayasası İçin En Geniş Konsensüs Şart
İş Dünyası

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Türkiye'nin Yeni Anayasası İçin En Geniş Konsensüs Şart

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Anayasa milletin Anayasasıdır.

CHP Lideri Özgür Özel İzmir'de! Son Dakika Seçim Heyecanı!
İş Dünyası

CHP Lideri Özgür Özel İzmir'de! Son Dakika Seçim Heyecanı!

CHP Lideri Özgür Özel, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlere saatler kalmasına rağmen İzmir'in Konak, Bayraklı ve Bornova ilçelerinde üstü açık otobüsle şehir turu yaparak vatandaşları selamladı.

Özgür Özel'in dili başına dava açtı
Bölgesel

Özgür Özel'in dili başına dava açtı

Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında "Kot üstüne perdelik kumaştan kefen çeken zibidiler” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Özgür Özel'den İsyan: Emeklilerin Mesir Macunu Alım Gücü Düştü! - Haberler
Yaşam

Özgür Özel'den İsyan: Emeklilerin Mesir Macunu Alım Gücü Düştü! - Haberler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Geçen sene 190 liraydı mesirin kilogramı. En düşük emekli maaşıyla 40 kilogram mesir macunu alınıyordu.

CHP LİDERİ ÖZEL; “MUHİTTİN BÖCEK’İ BİR KEZ DAHA ANTALYA’DA ZAFERLE TANIŞTIRACAĞIZ”
Yerel Yönetim

CHP LİDERİ ÖZEL; “MUHİTTİN BÖCEK’İ BİR KEZ DAHA ANTALYA’DA ZAFERLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Antalya Buluşması’nda binlerce kalabalığa seslendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek’e destek isteyen Özel, “15 gün sonra bir tarih yazacağız.

CHP Lideri Özel'den Filistin'e Destek: Zulüm Sona Ersin!
Bölgesel

CHP Lideri Özel'den Filistin'e Destek: Zulüm Sona Ersin!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da yaptığı konuşmada Filistin'deki zulmü kınadı ve İsrail'in saldırılarının sona ermesini istedi. Özel, CHP'nin Filistin'e desteğinin her zaman devam edeceğini vurguladı.